bozcaada levrek,sinarit,akya

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında vayaz tarafından paylaşıldı.

1. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    geçen hafta tatil amacı ile bozcaadaya gittim tabi gitmeden önce bir heves bütün takımları toplayıp arabaya doldurdum ancak gittiğimde büyük bir acemilik yaptığımı anladım çünkü yem bulma şansım neredeyse yok gibiydi gerçi gitmeden forumdan yardım almıştım hatta necmi fidan abimiz çanakkalede nerde taze yem bulabileceğimi tarif etmişti ancak telaştan aamadım bu durumda elimde sadece spin takımım ve kafama göre aldığım 5 tanesahtem kalmıştı ve bu konuda hiç tecrübem yoktu ilk sabah gün doğmadan kalenin öüne gittim 1 saat atçek ve sonuç bir kayıp sahte tam ümidi kesmişken kalama şiddetle boşaldı ne olduğunu anlamadan asıldım ve biraz mücadele sonunda gelenin yaklaşık bir kilo civarı akya olduğunu gördüm hevesim artmış ve atçeke devam etmiştim yine set bir vuruş ve mücadele başladı ama bu sefer balık aldığı kalamayı liman içinde bir yere taktı ve balıkla birlikte sahtede gitti. yola çıkacağım gün son bir kez şansımı denemek istedim ve bu sefer yosunlu olmasına rağmen taşlık bir kıyı şeridinden atçeke başaldım ikici atışımda atlayan bir sinarit oldu biraz sonra levrek neşeme katılmaya geldi malesef iyi giden bu avı yol hazırlıkları sebeiyle sonlandırmak zorunda kaldım keyifli bir avdı hepinize rast gele. not: balıklar küçük ve av zevk amaçlı olduğundan balıklar acele resimlenip suya iade edilmiştir.

kamış.shimano alivio bx 2.70 10-30 gr.
    makina: shimano zerus
    sahteler:yozuri cristal minnow-ryobi

Son düzenleme: 21 Ağustos 2011
  2. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000fd, Okuma safina pro 2500
    Avlarınız daim, sahtelerinizin iğneleri keskin, misineniz gamsız olsun:D Gerçekten çok güzel, balıkları alıkoymamanızda ayrı bir erdem..
    Rastgele...

3. __ege__

__ege__ ege

En İyi Avı:
    teknede 40 metreden spin kamış makine set:) valla:)
    Tebrikler gerçekten güzel avlar :)balıkları alıkoymamanız daha da güzel.Birde birşey sorucam tam olarak nerden avlandınız?Şuan google earttan bakıyorumda o Bozcaada kalesinin önünde iskele gibi biryer var oradan mı?

4. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    teşekkürler. akya yı tam kalenin önününde bulunan çay bahçerinin önünde yakaladım o gördüğünüz iskelenin hemen sol tarafı. liman içi bir yer levrek ve sinarit ise kalenin diğer tarafı kıyı şeriridinde yakalandı

5. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrik ederim çok güzel çeşidi bol balıklar ile mücadele etmişsin:) sonunda levrek görebildik yahuu:D

ilk resimdeki balık akya işte,bizim tutduğumuz balık akya deyil,bizde akya deyip duruyoruz Yaladerma:)

yanlız bu av partisi seni yerinde rahat oturmaz aklın hep orda kalır artık:)

ve gördüğüm kadarı ile ryobi ile ilk levrek tutan sen oldun :) ben çok umutluyum o sahteden,bu gün bende vuruş aldım pempe renklisine :)

devamını bekliyoruz:)

6. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    teşekkürler kadir bey akya ve sinariti ilk kez yakaladım ama özellikle akya çok zevkliydi atçek avı ile ilgili tecrübem olmadığı için sahteleri tiplerine bakarak almıştım açıkçası bu av yöntemi çok hoşuma gitti yalovada iş yaparmı bilmem ama dönüşte çanakkaleden birkaç cam sahte seçtim bakalım kısmet rastgele

7. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    Tebrikler çok güzel av olmuş

8. mudeli

mudeli Gökhan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    selimhan 4300 gr
    tebrıkler

benım merak ettıgım sahte ıle avlanırken agırlık olmadan nekadar ılerı atılablınıyor bana cok zor gelıyor ataamam gıbı gelıyor bılgım yok yanı bu konuda bılgı verırmısınız

9. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    merhaba gökhan bey inanın bu konu beni en çok endişelendiren şeylerden biriydi çünkü 10 gr. ağırlığı atmak bana pek mümkün görünmüyordu ancak epey uğraştıktan sonra anladımki 10-30 gr. atarlı bir kamışla sahteyi çok fazla savurmadan sadece yatay bir kamış hareketi ile rüzgarda bile çok rahat istediğiniz yere ulaştırabilmeniz mümkünmüş normal kurşunlu dip takımı attığınız gibi atarsanız daha az verim alınıyor ben bunu tespit ettim. zaten söz konusu balıklardan akya 30-35 mt uzakta levrek ve sinarit ise neredeyse 10 mt. uzaktan tutuldu yani çokta fazla ileri atmaya gerek yok gibi

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Vaay süper balıklar. Acemiyim diyorsun da acemi halinle bunları tuttuysan usta halini çok merak ettim :) Tebrik ederim....

11. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Günün şartlarına karşın,bence hayli başarılı bir av olmuş sevgili Engin.
    Balıkları geri bırakman ise ayrı bir güzellik,tebrik ederim.
    Sevgiyle kal

12. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    teşekkürler vedat abi 10 ve üstü kg çıkacak bir balığı 200-300 gr. yakalamak pek hoş bir şey değil bence sonuçta hepimiz oltanın ucundaki o sert çekişin heyecanı için olta sallıyoruz o zaman bu yavrulara oltayı daha sert çekmeleri için bir şans vermeliyiz (bu arada bende deniz kenarında yaşıyorum ama yaşadığınız yere imrenmedim desem yalan olur)

13. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg

volkan uzun zamandır yemli takımların her türlüsüyle avlandım ama bu atçek işi gerçekten muhteşemmiş tabi bunun bir acemi şansı olduğunun farkındayım yemli takımla acemiyken tuttuğum bazı balıkları şimdi mumla aradığımdan biliyorum:)

14. isoylu

isoylu ismail soylu

Tebrikler engin kardeşim güzel av olmuş. Denizin rengini gördün değilmi.Nasıl kıskanmıyayım yaklaşık 30 sene önce şimdiki balıkçı barınağının olduğu yer öyle idi. Dere ağzında Yalovanın eski balıkçılarından kanbur salih abinin oğlu hamit var. ona sorarsan marmarada ne sinaritler ne mercanlar ne uskumrular yakaladıklarını yerleri ile birlikte anlatır. Şimdi marmaraya her açıldığımda eski güzellikleri arıyorum ama nafile artık çok geç. Zaman zaman oralara gidip eski günleri hatırlamaya çalışıyorum. İnşallah oralarıda elbirliği ile katletmeyiz.

15. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    :((
    (Edepsizlik olmazsa) bende gökçe adaya gideceğim önerilere çooook açığım :)

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tebrik ederim. Daim olsun Engin. Selamlar abim.:)

17. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    çok haklısın abi inan her sene bir önceki seneyle çok fark ediyor 12 saatlik gece avında 1 karagöz veya bir eşkina bile bizi memnun eder oldu bundan 4-5 sene sonrasını düşünemiyorum böyle giderse

18. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    serkan gökçeada ile ilgili bilgim olmasada yer olarak hemen hemen aynı olduğu için sana iki tavsiyem olacak naçizane, birincisi muhakkak yanına gitmeden yem al adada alırım gibi düşünme birde spin takımın varsa mutlaka seçeceğin sahteleride yanına al ama merayı bilmeyince sahtelerin kaybolma oranı yüksek bunuda göz ardı etme derim rast gele

19. unexpected

unexpected HAMZA

tebrikler üstad ;)

20. volkanca

volkanca Volkan

gerçekten güzel bir rapor olmuş