Bozcaada'da kısır bir hafta

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında draco tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Selamlar, sevgiler. Bu sene de her yıl olduğu gibi tatilimi Bozcaada'da geçirdim. Normalde rüzgarı eksik olmayan, yazın en sıcak günlerinde kaçarak serinlediğimiz ada bu sene resmen cehennem gibi yanıyordu. Sanırım artık mevsimler falan da şaşırmış, deniz süt liman, ağustos başı çoktan başlamış olması gereken mercanlardan, sinaritlerden, fangrilerden pek haber yok, sezon epeyce kısır geçmekte. Liman levrekleri, belli yerlerde cirit atan deniz turnaları henüz sokulmamışlar kıyılara. Herhalde eylül-ekim gibi av vereceklerdir.

Şansımıza tekne de ayarlayabildik bir günlüğüne, her taştan, 10 metrelerden, 40 metrelerden, batıktan karagöz fışkırıyor, hani fışkırıyor. Litrinler, baba mercanlar yok babam yok. Sırtıyla saatlerce gezdik (tekne ayarlayabileceğimizi düşünmediğimizden yanımızda doğru dürüst sahte vs yoktu, teknecininkileri kullandık), tık etmedi.

Çeşitli koylarda gece boru kurdu, sülünez attık taze taze, yavru sargozlar dışında balık kandıramadık. Biz de kalan 3-4 gecede 1-2 şer saat olta atıp limandan tavalıkları çıkardık, en azından boş dönmemiş olduk.

Hayalini kurduğumuz balıkları tutamayınca da pek fotoğraf falan çekmedik, ayıp olmasın diye aldığım 1-2 kareyi paylaşıyorum.

Av detayları verirken de eskilerimi ve yeni edindiğim oyuncakları biraz yorumlamak istiyorum, ışık tutabilirse ne mutlu.

Avların teknik detayları.

Kamışlar:
    Shimano Catana Mormora 4.00 m 100 g
    Awa Shima Aqualis Wave Team 4.00 m 100-150 gr
    Awa Shima Aqualis Skycaster Stage IV

Shimano Mormora, hem hassasiyeti hem de gücü ile yumuşak ve sakin görünümlü bir şövalye gibi, gerektiği an gücünü gerektiği an hassasiyetini gösteren, bence talihsiz bir şekilde üretimi durdurulmuş bir mücevher kamış dünyasında.

Wave Team, fiyat/performans olarak göz dolduruyor, bence boğaz çapariciliğine de uygun (170-200 gr atılan yerler hariç), yemlide ve kumsalda da atış kabiliyeti ile ve hassasiyetiyle başarılı bir kamış.

Skycaster ise 120-180 gr ve 180-250 gr atarlı iki ayrı ucu ile harika bir parçalı kamış. Atış kabiliyetini 170 grama kadar deneyebildim henüz, hem atışınızı ve aksiyonunuzu sönümlendirmeyecek kadar sert hem atış anında kütük gibi kalmayacak kadar yumuşak, tam tadında bence. Bu sene boğaz rapalacılığında kendisini öttürürüm diye düşünüyorum tam elime oturduktan sonra.

Makinalar:
    Shimano Aceration 6000 sw pg
    Shimano Stradic 4000 FI
    Awa Shima Aquanaut Jigblaster 6000 fd

Aceration bu tatile "fazla" gelen bir makinaydı, sadece bir gün kullandım, 200 gramlık karagözleri çekerken hissettirmediği için bir daha kullanmadım :D

Stradic bildiğiniz stradic. Anlatmama ne hacet.

Yeni makinem Aquanaut ise beni şaşırttı diyebilirim. Beklediğimden daha güçlü çıktı. Ben açıkcası dandik bir şey bekliyordum ama 40 metrelerden iri karagözleri çekerken dahi en ufak bir zorlanma hissetmedim. Hafif yemli avcılıklarda rahatlıkla kullanılabilecek kompakt bir makina. 100 lira civarı fiyatıyla büyük ihtimal pişman etmez. Kaplaması biraz kolay dökülüyor dedi Ergin Balıkçılığın sahibi Cevat Abi ama onun dışında problemi yokmuş. Ben tabi problem yaşayacak kadar kullanmadım henüz. Biraz da boğazda çaparide zorlayacağım kendisini, bakalım.

Misinalar:
    Awa Shima Ion Power Bay Sensor 0,28 mm (Makinalar)
    Awa Shima Fluor-x 0,30 (Beden)
    Awa Shima Ion Power Florokarbon 0,25 (Köstek)

Bay Sensor, işini yapan, pek gam almayan güzel bir misina. "Aauuuvv, ouvv" değil tabi ki, sarıyorsun işini görüyorsun. Sağlam işte.

Fluor-x 3 yıldır vazgeçemediğim beden misinam. Sürtünme direnci iyi, düğüm mukavemeti muhteşem. Vazgeçmem.

Eclipsia nın yerine denediğim Ion Power Florokarbon beni biraz üzdü. Sebebi de; çok iyi ıslatmadığınız sürece düğümlerde hafıza alması. Bol tükürük ve biraz çekiştirmeyle sorun kalmıyor ama bence bir Eclipsia değil. Performans olarak eksiği var mı sanmam, fiyat olarak da eclipsia dan uygun. Ama bulabilsem Eclipsia dan şaşmazdım.

İğne:
    Awa Shima Cutting Blade (Modeli nosunu resimde görebilirsiniz)
    Müthiş iğne. Tüm balıkları ağzından yakaladı, hiç telafet olmadı. Tasmayı kendisi atıyor, o derece saplanıcı bir iğne. Çok memnun kaldım.

Fırdöndüler:
    Okuma 8 no üçlü boncuklu köstek fırdöndüsü
    Okuma 3/0 Klipsli
    Awa Shima 6 no fırdöndü

Hepsi şahane, paslanmazlar, kırılmaz bükülmezler kolay kolay.

Lakırdıyı bırakalım, bunca lakırdıyı ne için ettik görelim. Daha büyük ve güzel balıkları ekimde gittiğimde raporlayabileceğime inanıyorum. Bunca yazıyı okuduğunuz için hepinize teşekkür ediyor, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.

Hepinize rastgele...

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Kısır geçse de güzel ve faydalı bir rapor olmuş, teşekkür ederim. Zevkle okudum. :)

Kullandığınız malzemelerin kabaca fiyatlarını da yazsaydınız daha bir güzel olurdu. Mesela bedende kullandığınız ve memnun olduğunuz misinanın fiyatını merak ettim. Çeker değeri bayağı iyi. İğneler chinu iğnelere benziyor şekil olarak sanki. Bende karagöz avlarında bu tür iğnelerin avcılığını test etmiştim. :)

Karagözlerde ışıl ışıl, özledim kendilerini. :)
    Bir teşekkürü de karagözler hakediyor. Şu balıksız geçen günlerde bizleri adrenalinsiz bırakmadıkları için kendilerine teşekkür ederim :D

Daha güzel avlarınızın olmasını dilerim, rastgelsin... :)

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    İstanbul'a hoş geldin Kaan. Yaz ayları böyle geçiyor maalesef. Gittiğimiz yerlerde domates reçeli, çavuş üzümü, yöre peynirleri gibi güzelliklerin tadını çıkartacağız, bol bol o tertemiz denizlere gireceğiz, keyfimize bakacağız. Arada gelen balıklar olursa onlar da extrası olacak. Maalesef balık mevsimi değil. Sonbaharda bu tatil raporları eminim olağanüstü balıklarla renklenecektir.

4. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Selamlar. Fiyatlar site site ve/veya zaman içinde değişebildiği için fiyat yazmak pek istemiyorum. Merak ettiğiniz misina şimdi baktım 13 tl :) Modelleri google da aratıp rahatlıkla fiyat öğrenebilirsiniz.

İğneler konusunda; yapı olarak chinu ya benziyorlar evet ama uç kısmı değişik bunun. Hem yemi iyi tutuyor hem de şeklen andırdığı akrep kuyruğu gibi saplanıveriyor.

5. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hoş bulduk Aret. Dediğin gibi, yazın pek çok bölge zayıf oluyor. Ben senelik tatilimi ileride yerleşmeyi düşündüğüm Bozcaada'dan başka yerde yapmak istemediğim için, artık o sıra deniz ne verirse kabul ediyorum. Yapacak bir şey yok. :) Bizim baltalar zaten daha güzel, boşver sen :)

6. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Oooo Kaancım hoş geldin.Aretle geçen avda kulaklarını çınlattık.Yaz ayları malesef böyle çok seyrek gidiyor.Bizde dün Aretle beraber Karaburun çıkarması yaptık.Deniz harikaydı ama malesef balık namına koca bir sıfır.Bolca yüzüp mangalda sucuk keyfi yaşadık.Sen ne kadar kısır desende çok yakışıklı karagözleri kandırmayı başarmışsın.İğnelerinede gözüm takıldı bu arada İseama mı bunlar?Vede hangi marka?
    Tebrikler en kısa sürede görüşmek üzere:thumb:

7. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Kaan ,

Cok guzel bir rapor olmus.

Ozenin, samimiyetin, verdigin bilgiler yeter. Hem gayet kararinda guzel baliklarla gelmissin, nevalede tamam...Daha ne olsun dostum.

Kismettir bu is...Neyi bilirsen bil...Bir gun suprizini alirsin, bin gun ruyasini yasarsin...

Dahasina rast gelsin dostum...

8. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hoş bulduk Can :) İğneler awa shima cutting blade. model numarası ve boyu resimde var, ezberimde değil :p

9. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hüseyin Abi teşekkür ederim. Kısmet tabi, ancak o kadar kamış ve tertibatla hayaller kurarak gidip kakara kukara ile dönmek bir nebze üzüyor ne yapalım :) Alışığız zaten buralarda biliyorsun, hızla balık popülasyonu azalıyor. Günümüzü kurtarabilirsek ne ala dersek böyle de gidecek. Saygılar...

10. melikşah

melikşah ........................

Güzel av raporunuz için tebrikler:)
    Malzemeler şıkır şıkır parlıyor :)

11. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000fd, Okuma safina pro 2500
    Sayenizde bu aralar awa-shima markasına dadanmış bulunmaktayım. Yakında takım çantam bu markadan dolacak gibi.

Özellikle malzeme olarak çok güzel bilgiler. Balıklar çeşit ancak mevsim itibari ile bence sayı olarakta yeterli gibi :)

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrik ederim Kaan. çok guzel ve özenli bir rapor olmus.

awa-shima kamislari pek bilmiyorum fakat makineleri çok iyi. Türkiyede pek taninmiyor. okumadir ryobidir tutturmuslar gidiyor. daiwayla shimanoyla yarisir bunun üst segment modelleri.

bende yemli takimlarimda bu tarz bir igne kullaniyorum. vmc 9299

klape yapisi aynen bu tip. yanliz halkasi disa açili. tasma atmaya pek gerek birakmiyor. temin edip kullanabilirsen çok faydasini görürsün.

13. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Başka bir konuda sanırım konuştuk bu markayı :) Beni hiç üzmedi, yeni ekipmanları deneyeceğim demiştim o konuda, denedim, denediğim kadarıyla da yazdım. Fiyat/performans olarak bana çok üst düzey geliyor bu marka. Tanıştığım günden beri müdavimi oldum diyebilirim. Shimano benim için mercedes ise Awa-Shima da Audi oldu son senelerde. Nacizane; bu markayı keşfedip denemek lazım, önce misinalarıyla başladım ben keşfe, sonra iğne ve aparatları geldi, en son kamış ve makineleri. Gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim pek çok ürününü. Bilen bilir; ben takıntılı adamım, bir şeyi seversem sonuna kadar gider incelerim. Biraz da bu faktör var tabi, o yüzden, bireysel olarak inceleyip kendi başımıza takdir etmemiz lazım, haybeye reklam yapıyor gibi olmayayım. Bir yandan da diyorum kendime çünkü, hep bunları kullanıp yazıyorsun (shimano ve awa-shima), millet bir yerden sonra komisyon aldığını sanacak diye. Yarası olmayan da gocunur takıntılı ise :eek: :p

14. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Roy sağol, 9299 u kullandım biliyorum, enfes bir iğne. Ulaşamadım ama son dönemde kendisine. Benim aslında yemli iğnede favorim Mustad Baitholder 4 numaradır. Bulabilsem başka da iğne kullanmam... Ama yok, neye elimi atsam tükeniyor, üretimden kalkıyor :eek: .

Kamış konusunda da; Shimano Power Aero twin tip beklerken karşıma bu çıktı, onu da denemiştim, kıyaslama imkanım oldu, bence eksiği yok (malesef fiyat olarak da!!!)

15. emrepasa

emrepasa emre

yine güzel bir paylaşım olmuş.bir de sene de bir olmasa :rolleyes: elinize sağlık rastgele.

16. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    güzel paylaşım olmuş bence bu sene kışın uzun sürmesi ile haliyle yazda geç geldi ve çok sıcak geçiyor balıklar bile şaşırdı ne yapacağını :D bunlara şükür gene güzel av olmuş

17. reef1905

reef1905 Akın

Favori Kamış:
    SHIMANO ALIVIO CX TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 6000 FA + E
    Kaan bey istediğiniz verimi alamasanız da güzel bir rapor bence, oraların havası yeter.

İstanbul dışında en çok balık tutmayı sevdiğim ve özlediğim yer Bozcaada'ya geçiş için kullanılan Geyikli yeni iskeledir.

Zargana'sı, Karagöz'ü, Mercan'ı vs. çeşitliliği ile ve balığın dipte oltanızdaki yemi yerken neredeyse net şekilde gözetlenmesi ile aklımda yer etmiştir.

Beni tekrardan oralara götürdünüz :) Eylül ayında tatil dönüşü kısa bir Bozcaada kaçamağı var aklımda, inşallah ben de balık tutmak için fırsat bulabilirim.

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çok güzel bir sunum, yüreğine sağlık gurban. Herşeyi ile beğeniyi hakediyor, tebrik ederim canım benim. Mevsimi geldiğinde o usta eller nice gözalıcı balıkları da alır buna eminim.:)

19. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Kaan selam,

Raporunu heyecanla okudum. Balık olup olmaması çok önemli değil. Senden balıklı veya balıksız gelecek raporların kalitesi hep bellidir.

Balık konusuna gelince, sen tutamadıysan gerçekten kısırdır oralar. Bu ayın sonlarına doğru eminim hareketlilik başlayacaktır oralarda da.

20. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Güzel yorumun için ben sana teşekkür ederim abicim benim :)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.