Selamlar.. Iki Hafta Sonra Bozcaada'da Olmayi Planliyorum..haliyle Oltamiz Da Yanimizda Olacak..bölge Ile Ilgili Bilgisi Olan Var Midir?... şahsen Assos'ta Yüzey Dalişinda Canavar Levrek Ve Kefallere Rastlamiştim 2-3 Sene önce (gerçi Jandarma Taş Atip Beni Kovalamişti Ama Olsun ).. Bozcaada Da öyledir Inşallah..
Ben kendini şaraba vur derim.. Bozcada şarabı başarılıdır.. Bakmayın, balık vs durumunu bilmediğim için söylüyorum. Ama şarabını bilirim.
Gökçeada'da Rum şaraplarini Gayet Sevmiştim..karanfilli Hafiften Porto şarabi Ayarinda..bozcaada'ninkiler Daha Bir Iyiymiş Diye Duydum.. şarap Konusunda şüphemiz Yok .. Zipkin Meselesini öğrendiğim Iyi Oldu..assos'ta Olduğu Gibi Yasak Değilse Değerlendireceğim
balık türleri ayazma plajında gece canlı bırakmayla levrek alabilirsin, sahteye pek rağbet etmiyolar.Tekne bulursan açıl, açıklarda çok sağlam yataklar var, dipten klasik 3 köstek olta kullan yem olarakda mamun, sardalya, karides ne bulursan kullan hepsinede balık gelir orda.Dipten çıkarabileceğin balıklar mercan, sarpa, melanur, kocagöz ,barbun, maviş(izmarit), kolyoz,karagöz,lipsoz(gece) özellikle bozcadaya giderken feribota bineceğin iskele çok fecii zargana yapar bu mevsimde çeşit çok bol.
..... zıppkın kullanma derim boşuna zaman kaybı bu arada balığa mutlaka ya sabah erken yada güneşin batmasına yakın saatte çık(oranın ahali zıpkıncılara pek iyi gözle bakmıyo haberin olsun)
Yücel Sırf şu yazdıklarını okuduktan sonra atlayıp tekrar Bozcaada'ya gidesim geldi yav. Eline Sağlık. Selamlar.
ekleme ayazma plajında gece parça büyük balık yem olarak kullan, çelik takımla garanti ediyorum en ufağı 1metre genelde 1.5 metre civarı mığrılar var.Atıcağın yer yüzünü denize dön ayazma plajının en sağındaki kayaların dibine doğru kumluğa yatır.Ordaki lokantalar ucunda bütük kanca olan sopalarla kayaların altını karıştırarak yakalıyolar mığrıyı.Not:Yakalayınca direk boynunu kır, dişleriyle temas etme jilet gibidir
sağolasın yücel usta, ama mığrı ile aram hiç iyi değil... çekmesi çok keyifli ama sonrasında çok uğraştırıyor..ben her seferinde iğneyi hayvanın midesinden çıkardım ... ama bu meretin etinden güzel bişeyler yapılabiliyorsa bi denerim sitede bu yönde biraz dolanayım bakayım.... aslına bakarsan açıklara çıkmak için fırsat kovalayacağım biraz.. hiç açık denizde avlanmadım.. bi de onu deneyelim bakalım kısmetse inşallah..