Baştan söyleyeyim; tutulan balıklar raporlayacak büyüklükte olmadığı için geri salındı ve fotoğraflanmadı. Gelelim bu seneki bozyazı tatilimize. Gitmeden hazırlığa başladım. Formdaşların söylediklerini dikkate alarak 496 iğne ile takımlar hazırladım. Yem bulamam endişesi ile tavuk göğsü şekerledim suyunu aldım. Canlı salma yapmak için 1 gr mantarlı kefal takımı yaptım. Suüstü su altı farklı sahteleri temin ettim. 23-29 ağustos tarihleri arasında her akşam avlanmaya çalıştım. Liman, sahiller ve dere ağızlarını yokladım. Slikonlu ve tek tüylü ağır şamandıralı takım yapıp diğer sahtelerimle at-çekler yaptım. Neticemi bölgede satın aldığım, suyunu da aldığım karideslerle ve diğer balıkçı arkadaşlardan temin ettiğim, tuzla salamura edilmiş sardalyalar ile küçük balıklara ziyafetler çektim. Geçen sene iğne seçimini tecrübe etmiştim. 6 no iğne küçük diyebilirim çupra karagöz vs için ideali 4-5 no olmalı. Bu seneki tecrübem küçük balıkların tırtıklamayacağı yemin yoksa iri balık alma ihtimalin çok düşük. Çünkü yan tarafımda avlanan bi arkadaş sübye taktı ben karides, ben karidesleri yenilemeden bıkıp bırakıp balıkçı sohbetlerine dalarken bu arkadaş hatrı sayılır çupralar aldı hatta bir tanede levrek çekti sabaha karşı. Evet ben her zaman ki gibi balık tutamadan hayal kırıklıklarımla tatilime son verdim. sadece bir tane sargoz ile 7 günlük tatil sona erdi. Şunu söyleyeyim mersinde balık popülasyonu azalmış bu sokar-balon vb. istilacılar sahilleri yani kıyı balıkçılığını bitirmiş. Üniversite yıllarımda yanlış yem ve iğnelerle bile çok balık yakalardık. Bozyazı için tavsiyelere gelince 496 4-5 no iğne kullanın yengeç sübye gibi sağlam yemleri muhakkak edinin(Bozyazıda bulmak zor. siz dışarıdan bulub getirin). liman ve çarşıdaki dere ağzında atçek yapmayı ( at-çekten sinirlandiğim bir sırada su üstü sahteyi su altından deli gibi çekerken birkaç lüfere benzettiğim avcı tarafından defalarça ziyaret edilmesine rağmen saldırmadıklarını sadece takip ettiklerini gördüm bazılarının levrek ve lüfer aldığını işitittim) ihmal etmeyin. bu bahtsız kardeşinizede dua edin kamışları kıracam bukadar şansız olunmazki.
Şu sıralar levregi sahte ile kandırmak çok zor çünki daha erken bir süre daha ister diger dip balıkları ise neden yapmadı yada neden alamadım dersen belkide yanlış yer yanlış zaman vs.. sebep çok fazla sıralanabilir birazda şans kısmet diyelim. örnegin bugün dergerli bir abimle 04:00 te buluşup levrege çıktık erken oldugunu bildigimiz halde rapala çektik 08:30 a kadar ve su çok güzeldi bulanık vs.. istedigimiz kadar güzeldi. Dogrusunu söylemek gerekirse zamanın nasıl geçtigini anlamadım çünki severek yapıyorum bu işi balık almam yada almamam hiç önemli olmuyor temiz havayı teneffüs etmek gün dogumunu görmek ve yanınızda kafa dengi bir olta arkadaşınız var ise keyfi bambaşka oluyor sohbet eşliginde balık alınırsada bu keyf taçlanıyor sadece başka bir artısı olmuyor Dilerim yılmazsınız dilerim hedeflediginiz balıkları tutarsınız yeterki bilinçli av yapalım size bir dahaki avınızda bereketli avlar dilerim saglıcakla kalın...
yaz aylarında olur böyle şeyler buralarda kimsenin sahte balık ile kıyıdan hatırı sayılır balık tutduğu filan yokidk levrek zaten yok..daha kısa donla geziyoruz burda biz işe gibip gelirken motorun üstünde harbiden üşümem lazım kısa donlahihi daha öyle bir serinlik yok buralarda..rüzgarın artıp denizi şişirmesi lazım.cam gibi denizlere sahibiz kaç aydır sahteni takip eden balıkta muhtemelen çıplak diye tabir ettiğimiz balık.bir çeşit akya gillerden bir tür..yazın kıyı kesimlerde.tatlı su ağızlarında daha sık görünürler..bu balık gittimi levrek başlar sezonunda olsan denk gelebilirdin levreğe belki..
Güzel rapor, teşekklüler. Yalnız, dua istemek gibi bi talihsiz istekte bulunduğunu okudum. Bu isteğin Nuri abi'nin dikkatini çekmez umarım. Güzel balıklar rastgelsin... Sübye bulamazsan, kalamar deneyebilirsin.
Zaman erkendi biliyorum. Tatile kasımda gidemeyiz meslek icabı. Artı sizlerin raporlarıyla avunuruz. Çıplak olabilir. Canlıyla yakalamaya çalışanları çok yakalayanı hiç görmedim bu bölgede.
İnşaallah dikkatini çekmez. Bir daha gidersem tedarikli gideceğim. Aslında tırnak büyüklüğünde bir yengeci takıp denedim ama olmadı düştü herhalde. Teke vardı da kepçem yoktu.