Hey gidi günler hey,yiyip yiyipte aç yattığımız , aç yatıpta tok kalktığımız günler. birgün lakabı Tilki olan arkadaşım Nusret ile tüfeği fişeği kuşanıp eylül ayında karatavuk avına çıkmak için kendimizi hafif rampa olan tepeye vurduk, gırgır şamata yol almaktayız . Aslen Rizeli olan arkadaşım yanında kemençesinide getirmiş, hem çalıyor hemde söylüyordu , sesi berbat olsada Allah için kemençeyi adeta konuşturuyordu lakin biz saz çalıp söz söylemeye değil ava gidiyorduk, kendisine dönüp Tilki biz kuş avlıyacağız balık değil dediğimde, sen ne anlarsın kemençenin dilinden dedi ve söylemeye devam etti, ben tekrar kendisine gurban olayım av bitsin , söz seni dinleyeceğim diyerek ikna ettim, bu arada ormanlık alanada girmiş idik ilerimdeki çalıların üstünde öten karatavuğa konsantire olmuş vaziyette ilerlemekteyim 10 15 adım atmıştımki arkamda bir çıtırtı, dönüp baktığımda bizimkide sanki kemençe ile kuşu avlayacakmış gibi eğile eğile geliyor, lan oğlum orada kalsana rahat bırakta avlanayım dedim ve tekrar avıma odaklanmış vaziyette ilerlemeye devam edecektimki, bizimki avazı çıktığı kadar yılaaaaaan diye bas bas bağırıyor, tüh Allah seni bildiği gibi yapsın diyerek fırçayı bastım lakin bizimki hala bağırmakta , oğlum bak bu mevsimde yılanın dışarda ne işi var sus diyorum o ise bana ayaklarımın dibini gösteriyordu , başımı öne eğdiğimde gerçektende yılan deliğe akmakta idi tüfeği bırakıp kuyruğuna yapıştım , çek babam çek lakin ne mümkün yılanı delikten çıkarmak ,kendisini delikte adam akıllı kasmıştı. Tilkiye dönüp bana hemen çatal şeklinde bir sopa bul getir dedim oda dediğim şekilde bir sopa ayarladı çatal yerlerini hafiften yılana doladım ve kuyruğunu serbest bıraktım . Yılan deliğe doğru akmaya başladığında sopayla dışarı çektim , bu arada elinde taşla bekleyen arkadaşım yılanın kafasına taşı fırlattı ve yılan o atış sonunda öldü , ben Tilkiye dönüp hadi devam edelim dediğimde 1.5 metrelik boz yürük yılanı öldürdüm ,ya bunun eşi varsa oda beni öldürürse diyerek avı başlamadan bitirmek zorunda kaldık.
Ozamanlar bu türden söylentiler yaygın idi , yılana gelince Karslı Zeki abimizin beline kemer olarak geçti ve yıllarca ortalıkta dolaştı.
İyide usta hadi batıl inanç etkilemiştir belki de yılanı nie öldürdünüz:S:S böyle klasik olucam belki ama durduk yerde öldürmüşsünüz hayvanı saldırma yok tehdit tehlike arz etcek durum yok kaçan hayvanı yakalamışsınız uğraşmışsınız öldürmek için bıraksanız kaçıp gidecek hayvan.Yazık.Şimdi yapmayacağınızı düşünüyorum, umuyorum saygılar
Bahadır kardeşim belki ne alakası var diyeceksin lakin ben yinede bir fıkra ile cevap vereyim. Uçakta yolculuk yapan 1 İngiliz. 1 Fransız 1 Alman ve 1 Türk kendi ülkelerinde sembol olmuş şeylerden bahsederler , İngiliz iskoç viskiden bir yudum içer ve camdan atar , bundan bizde çok var der, Fransız bordo şarabından bir yudum içer oda camdan atar ve bundan bizde çok var der, sıra Almana gelince oda tutar bizim Türk,ü uçaktan atar ve bundanda bizde çok var der. Gençlik yıllarımı yaşadığım yerde yılanlar o kadar çoktuki ha bir eksik ha bir fazla hiç önemi yoktu, birde hem gençliğin verdiği coşku ve cehalet hemde ne büyüklerimiz nede bizler bugünkü kadar doğadaki canlıların ne tür faydaları var bilmez idik , teknoloji ilerledikce belgesel sayısı arttıkca bilgi sahibi olduk , tabiki bugün olsa o yılanı serbest bırakırdım hatta ona benim gibi zarar vermek isteyenleride elimden geldiğince bilgilendirmeye çalışırım. Benim burada yazdığım anılarım kimseye kötü örnek olması için değil bilakis yaşanmış birtakım olaylardan ders çıkarmak için en basitinden benim yazdıklarıma yorum getirip eleştirebiliyorsunuz bunu okuyan arkadaşlarımızda gerekenleri öğrenmiş oluyor.
yok estağfurullah şu an ne kadar bilinçli olduğunuzu yazmış olduğunuz diğer konulardan anladım.Doğru söylüyorsunuz zaman şimdi kötü keşke 50 yıl öncede yaşıyor olsaydık.Bu bilinç bişeyleri kurutmadan önce bizde olsaydı şimdi farklı,renkli,canlı bi dünyada yaşıyor olurduk ama hiçbir şey için geç değil öle değil mi? her konunuzu zevkle takip ediorm Saygılar...
Sevgili Bahadır sizler biz orta yaş gurubuna göre bazı konularda şanslısınız bazı konulardada benim gibi cahillikler içinde yaşamış insanlar yüzünden şanssısınız . Bugün nesli tükenmiş yada tükenmek üzere olan canlıları bizler yok ettik ve sizleri bu güzelliklerden mahrum bıraktık, artık günümüz bilgi çağı bununda nimetlerinden insanlık ahlaklı vaziyette faydalanmalı. Bu dünya bizlere babamızdan miras kalmadı , çocuklarımızın emaneti , o yüzden doğayı ve içindeki canlıları koruyup ona saygı duymalıyız.