Birkaç gün önce sipariş verdiğim berkley whiplash pro green 0.06 275 mt ipim yakında elimde olur inşallah şimdiden bu ipi makinelere nasıl bağlayabileceğim konusunda kararsız kaldım. Bant mı yapıştırmalıyım yoksa mono üzerine düğümlemelimiyim ya da direk mi bağlamalıyım. sarımsaklasam da mı saklasam yoksa... Daha önce kullanmadığım ip konusunda sizlerin tecrübelerinden yararlanmak istiyorum. makinalardan biri exage 2500, diğeri catana 4000; 275 mt ( 300 yards) bu makinelerin birer kafasını sarmaya yeter mi? hertürlü acemilik sorunsalına karşı yedek kafalara mono saracağım
Direk baglamada problemler olabiliyor. Ezilme ve oynama gibi. Tavsiyem alta mono, üzerine örgü seklinde. Fazla örgü sarmayayim ekonomik olsun derseniz 100metre örgü kâfidir. Yok sarmisken sarayim derseniz, 20-25metre mono üzerine sarabilirsiniz.
Zeki bey merhabalar. Bende ip konusuna takmış durumdayım cevapları bende takip ediyor olacağım. Benimde sizden bir ricam olacak bende 0,06 mı yoksa 0,08 mi almalıyım konusunda gidip geliyorum. Mümkünse misina geldiğinde yanında baz olarak alacağımız bir nesne iğne, ip vs gibi bir şeyle kalınlık kıyaslayabileceğimiz bir resim koyabilirmisiniz. Şimdiden teşekkürler...
270 m misina 2 makineyide doldurur. Exage 2500 110-120 m civarı alır. Catana 4000 de 140-150 alır. Sararken kafaları tam doldurmayın. Kafaya atılan düğümden sonra kafada bulunan misina takılan bölümden geçirip sarmaya başlayın. Balığa veya taşa takılınca misina kafada boşa dönebilir. Bu şekilde bunuda engellemiş oluyoruz