Browning makinalar hakkında yardım ve fikirleriniz

Konu, 'Makineler' kısmında fish founder tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. fish founder

fish founder Özgür

................

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 17 Mayıs 2011
  2. Gökhan Aydınlı

Gökhan Aydınlı Gökhan

Favori Kamış:
    Extreme Cast, Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    İçi mazot dolu, bir bidon
    İlk linkteki makinanın surf bir makina olduğunu söylemek mümkün. Kullanmadım ama özelliklerine bakınca beni rahatsız eden bir yanını göremedim, konik kafasıyla ilk model iyi bir tasarım, 540 gram ağırlığıda benzerlerine göre makul. Ürünü kullanmadığımız ve ben deneyim etmediğim için bir şey söyleyemem ama söz konusu sayfada ürünün alabileceği misine kapasiteleri gibi bilgileri göremedim ürün hakkında kullanıcı yorumlarına rastlayamadım ve yeteri kadar fikir sahibi olamadım.
    Bu üründe zannediyorum herhangi bir arıza olduğunda kendi imkanlarınızla çözmekten başka çözüm yolu bulamayacaksınız. 50 Euro luk bu ürün direkt satın almazsanız kargo aracılığı ile size buradan alabileceğiniz kaliteli bir makina fiyatına gelecek neredeyse. Başka alternatiflere bakmanızda yarar olduğunu düşünüyorum lakin Browning deyince aklıma bir silah üreticisi geliyor...

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Browning, Zebco'nun bir markası.. Zebco ise, bilhassa tatlı su için çok geniş ürünleri toparlayıp markasıyla piyasaya süren bir firma.. Bazı ürünleri kendi imalatı olsada, genelde OEM ürünleri alıp, markalayıp satar. Buna mukabil, marka prestijini önemsediğini görüyorum ki, ürünleri öyle elinizde kalıveren şeyler değildir. Ama genel olarak üst uç, iyi kalite arayanlara da hitap etmez..

Makinenin ilkinin adından belli zaten ne makinesi olduğu: Feeder.. Bu mevzuda, bir küçük kafes vs. içine bolca sazan yemi tıkıştırılır. Yanına bir iğne eklenir ve gölde açığa atılarak beklenir. Genelde, baitrunner özelliği olan makineler kullanılır.

Bu tip makinelerde beklentiler biraz farklıdır. İlk başta, uzak atabilecek konik kafa gerekir. Uzak ise, 100m gibi bir mesafedir genelde.. Ağrılık ve ergonomi çok önemsenmez. Çünkü av stili beklemelidir. Ama güçlü olması beklenir. Bu durumda genelde elde tutarken kullanışlı olmasada güçlü ve uzak atabilen bir makine sahibi olursunuz. Ama gücü sağlamak için bilhassa, kafa çok sığ yapılıp kalama daha geniş tutulur. Bu daha güçlü kalama sağlarken, daha az misina almasına sebep olur (0.30 misinadan 80-100m kadar). Feeder avında bu sorun değildir, ama denizde vs. bir sorun olabilir..

Genelde kasaları vs. zayıf olur, böylece maliyetten kurtarırlar. Dişli ve kalama sağlamlığı önemsenir ki bu kafidir..

Bu makineler, birde atışta kafa kapanmasını önleyen tertibata sahiptir.

Denizde, uzakça atış yapacak, dyneema misina saracaksanız makul bir seçim olabilir. Ama deniz suyuna dayanımı ne olur bir fikrim yok..

Diğer makinede aynı amaçlı bir şey. Fakat bunun farkı, daha uzak atış için makarasının olması, buna mukabil kalamasının zayıf olmasıdır. Basitçe, daha uzak atabilen ama diğeri kadar güçlü olmayan, bilmukabele seri sarabilen versiyonudur.. Bence marmara civarı için diğerinden daha uygun bir makine..

Kendi adıma, gölde benzer türde sazan avlayacaksam alıp denemekten tereddüt etmezdim. Ama denizde kullanmak için, bir hayli tereddüt ederdim.. Ha, bugün boğaz kıyısına dikilenlerin elindekilere bakınca, bu makine hayli hayli iyidir. Ama makine aldım, bitirdim, artık iyi makinem var, makine sorunsalı ebediyen kapanmıştır vs. demekten uzak olunacaktır...

4. fish founder

fish founder Özgür

düşündüğüm bu makinalardan herhangibirini beklemeli,yemli ve deniz avı için kullanmayı düşünmekteyim.
    üzerine takılacak kamış ise 4m,80-120 atarlı olacak.avlanma mesafesi 60 ile 120 metre arası.
    bu makinayı satan birkaç türk sitesi,
    ama ciddi anlamda kararsızım,
    http://urun.gittigidiyor.com/BROWNING-SYNTEC-FORCE-EXTREME-SURF-MAKINA_W0QQidZZ17741510
    http://www.mcavmarketi.com/kategori.asp?cats=2030
    http://www.almayageldik.com/UrunDetay.aspx?urunID=11009&catID=1535&carpanID=15660&click=OK

Son düzenleme: 2 Haziran 2009
  5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Söz konusu olan deniz avı olmasa pek tereddüt etmezdim..

Ama gene deniz olunca.. DAIWA gibi bir markanın deniz için ürettiği bir modelini 250$ verip almadan, o tereddüdün benden geçmesi pek mümkün olmaz.

Ama elimde gene tereddüt edilerek alınmış bir sürü makine var. Bir kısmı da senesi dolmadan parça değişimine uğradı bile.. Ama aldım.. Neden aldım, çünkü fiyatı ve kolay bulunabilirliği vardı.

Sanırım, bütçe konusunda sıkıntınız var.. Bu durumda bu makineler iyi kötü sizi idare edecektir. Bu fiyata gidip şuradan şöyle veya böyle bir makine alacaksınız, o sanki bundan daha mı iyi olacak, pek sanmam..

Ama, Browning gibi markalarda sorunlu ürünlerin raflara çıkması daha sık olur. Asıl tereddüt edeceğiniz şey bu olsun. Bir DAIWA alıyorsanız, ürünün sorunlu olması ihtimali binde birse, böyle markalarda bu oran yüzde bire çıkar mesela..

O nedenle, almaya karar verirseniz, yerli bir kaynaktan almaya ve olası bu gibi bir sorunda değiştirme vs. şansı bulmaya özen gösterin derim..

6. Gökhan Aydınlı

Gökhan Aydınlı Gökhan

Favori Kamış:
    Extreme Cast, Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    İçi mazot dolu, bir bidon
    Bazen öyle bir ürün alırsınız ki lanet olsun dersiniz ama bazen bir ürün alırsınız işte aradığım bu iyiki almışım dedirtir size. Daiwalar, Shimanolar tabiki üst sınıf makinalar hepsi değil ama bazı modelleriyle gerçekten farklılar ve bu farkı hissettirirler. Birde Okumalar , Sprolar özelikle benim haşır neşir olduğum makina grubu Okumadır, nedeni şudur Avrupayla aynı fiyata alırsınız gümrüğe yada satıcıya havadan para vermek yerine ürünün bedelini ödersiniz , garantileri yedek parçaları vardır. Salina olsun, Blue Hawk, Espina,V system,Power liner vb. modelleriyle gerçekten sorunsuz kullanılabilen ve zevk veren ürünlerdir. Keçeli sistemleri, sıralı sarım teknolojisi, Salinadaki dual drag,kullanılan malzeme vb özellikleri yedek parça ve disbürütörlerinin varlığıyla ve avrupada kullanılan ve oldukça beğenilip tutulan bu ürünleri fazla para ödemeden alabiliyor olmak çok güzel benim adıma.Ve bu ürünleri daha bir kere bile sorun çıkarmadan uzun süredir kullandım, arkadaşlarımda kullandılar. Şimdi spro girdi kamışları vs. bir hayli yaygınlaşıyor ve sproda beğenien kullanılan bir marka. Okuma ve Spro hakkındaki yorumları , advice ve bilgileri yurt dışında bu markaları kullanan amatör ve profesyonellerin yorumlarını okuyarakta değerlendirmenizde mümkündür ayrıca...

Son düzenleme: 2 Haziran 2009
  7. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Önceki modeller her yeni çıkan seriye göre daha iyi oluyor gibi geliyor bana.

Rafımda duran eski penn SM70 makinemin yerine aldığım yeni SM750 gibi.

Bu her marka ve modelde böyle olmayabilir ve tabiki bazı kullanıcının beklentisini karşılamaz, bazısının ise fazlasıyla karşılar. Bu kişiden kişiye değişken oluyor.

İngiltereden mi almayı düşünüyorsunuz bu arada? oranın pazarında grauvell zeus var, bir çok sörfçü amatör yaygın olarak bu makineyi kullanıyor, özellikleri neredeyse linkini verdiğiniz surf browning ile aynı.. fiyatta ona nazaran öyle.

Linkini verdiğiniz browningi beklemeli avlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz, hafif olması avantaj ve sanırım bu avantaj gövdenin grafit olmasından ileri geliyor, gerçi fotoğrafta pek seçemedim özelliklerde de göremedim ama bu denli hafif olması muhtemelen grafit gövdeli olmasından kaynaklanıyordur. Grafit olması tuzlusudan da gövdenin etkilenmeyeceği anlamına geliyor.. tabi çabuk deforme olan grafitleri saymazsak.

Makaranın yapısı, shimanonun yeni nesil spin makinelerde geliştirdiği AR-C spool'a benziyor, tek fark makinenin surf olması... bu da, daha az efor ile daha uzaklara atış imkanı sağlıyor kullanıcıya.

8. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Böyle bir makineyi yurt disindan getirtmege degmez,spronun super long cast 460 modeli bu makineden daha iyi mesela,fiyatida ayni gibi...

9. fish founder

fish founder Özgür

hepinize verdiğiniz fikirler için tşk,bu markanın bu modellerini şimdilik alma kararımdan vazgeçtim,bütçe arttırıp daha üst düzey bir makina bakacağım kendime,

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bütcenizi artirirsaniz bu site gibilerinden üst düzeyde bir makinede alabilirsiniz...
    http://www.bass.jp/reel.php?c=reel

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.