Bu akşamın 2 güzeli :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Tamer10 tarafından paylaşıldı.

1. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500FB,Zirca 2500F,Zircos 4000F x 2
    En İyi Avı:
    Hatunum
    Selam arkadaşlar.Cumartesi günleri işler genelde durgun olur,işyerinde iş yok sıkıldım,sabah erkende ava çıkmaya üşendim,ki genelde cumartesi sabahları gitmeden duramam,perşembe günü sabah 3 saat boyunca sırtıdan 2 levrek alıp birini geri salınca bu sabah için iştahım kaçmıştı zaten.bugün öğleden sonrası içinde planım yoktu.Eve eşimin ailesi gelmiş saat 3 sırası,eşime dedim babamı ver telefona,baba dedim geliyorum balığa çıkacağız seninle,aldım babamı evden saat 15:30 gibi teknenin bağlı olduğu çaya vardık,biraz hazırlık ekipman kontrolü vs. doğru avlağa,4 gibi meraya ulaştık,hava kuzeydoğusu ama sert değil,içimden diyorum tam havası :) 12 numara raglou sırtı siyah altı beyaz 2 oltayı saldık,merada 2-3 tur tık yok,sonra benim oltaya süt beyazı 12 numara raglou yu taktım,kısa süre sonra resimde küçük olan (38 cm) levreği aldım,kepçesiz çekiverdim içeri,tam levreği aldığımda hava kuzey batısı yapmaya başladı mera dalgalandı,dedim bu havada hem vuruş alamam hemde dalgaya yan gitmeyelim dedim dönelim erken merken,hop dönüşte yine benim oltaya diğerinden az büyükçe olanı (42 cm) atladı,babama dedim topla oltanı kepçeyi al,bu da hiç üzmeden 2 kafa atarak geldi,hop kepçeyle tekneye reeling yarın akşam fırında folyoyla soğanlı domatesli pişmek üzere buzdolabındaki yerlerini aldı güzeller :) sizlere de nasip olur inşallah :thumb:

2. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Tamer abi. Daha irilerine rasgele.

3. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    tebrik ederim

4. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Tamer kardeşim çok güzel levrekler inşallah daha büyükleri rast gelir, şimdi tam levrek zamanı. Akçaya selamlar, sevgiler.:) :) :)

5. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Beyaz silikondan vazgeçmem .. bende foçada deniyecğim bakalım sonuç ne olacak inşallah böyle balıklar yakalarım daha iriler rastgelir umarım.. Afiyet olsun ..

6. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Maşallah, ben de denizden paketli mi çıktılar diyecektim, meğer fırına hazırlanıyorlarmış.:)

Afiyet olsun, daha irilerine inşallah.

7. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hatunum
    sağolun arkadaşlar size daha büyükleri nasip olur inşallah :)

sağol Orhan abim,bir gün kısmet olursa geleceğim,beraber tutarız daha irilerini inşallah :)

@REİS , teknede fırsat bulup çekemedim foto,evde streçledikten sonra dank etti :D

8. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Tamer kardeşim, bir çayımızı içersin, hava güzelse bir de tekne ile açılırız. Akçay daki dostlara çok selamlar, sevgiler.:) :) :)

9. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Afiyet olsun. Yazları Akçay'a geliyorum, ama sıcak ve kalabalıktan fazla kalamıyorum. Kayınpederler orada yaşıyorlar. Derelerin kenarlarında dolaşmayı da seviyorum. Size rastgele.

10. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hatunum
    Aleyküm Selam

Yolun bu taraflara düşerse bende beklerim Orhan abi,Akçay - Edremit farketmez,işyerim de Edremit'te zaten :)

11. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hatunum
    Akçaya yazın normalde gitmem gezmeye vs.dediğiniz gibi çok kalabalık ve bunaltıcı,park sorunu vs vs. Tekneyi bağlayacak daha uygun ve yakın bir yer olmadığından mecburen Akçaydan açılıyoruz

12. asım

asım asım bartınlı

taner bey tebrik ederim,bereketli olsun,mahsuru yoksa takım hakkında ve yakalanış hakkında(sistem) kısa bilgi verirseniz sevinirim,bizim burada denemeyi çok isterim.

13. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hatunum
    Ege kardeşim,en iyi iş yapanlar 12 cm ragout raglou silikonlar zaten,bazı kalitesizleri yine raglou yazıyor ama alma,düz yüzdürmek için çok yorulursun sonra küfredersin :D alırken sırtındaki ufak yüzgeçe dikkat et yamuk olmasın :thumb: ben ara ara farklı sahteler deniyorum,mesela methedilen rover2sea 98 ve 128 lik su üstüler bizim merada sırtı yöntemi ile iş yapmadı,nedenine gelince çok yosun takılıyor,bu sahteler daha çok kıyıdan at-çek dere ağzı iş yapıyorlar sanıyorum,at-çekide benim bünye kaldırmıyor denemedim :D Bir diğer sahte Eddystone Sea Bass Sandeel 115mm beyazını bulamadığımdan yeşil siyah desenlisini aldım oda iş yapmadı bizim merada,150mm olanlarda daha ağır, daha dipten geliyor daha çok ot-yosun takılıyor,sana rastgele

14. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hatunum
    Sahte : 12cm ragout raglou (beyaz yada şeffaf simli)
    sahte ile ana beden arası 3 kulaç 0.28 iyi çekerli misina ve sonrası sağlam ufak bir fırdöndü,ana beden 40 lık.Kamışlar ; basit 10 tl lik 3 m lik bir kamış ve makinalar yine basit ucuz yollu Okuma Trinity TNF 65.rolanti hızında seyrederken tekneden yaklaşık 50-70 metre geriden 2 kamış takımını sağlı sollu salıyorum,bazen ortadan da kasnak ile metal kaşık salıyorum 30-35 metre geriye,sonra çayımı koyuyorum,yakıyorum sigaramı keyfime bakıyorum,huzur denizde :D

Not : rölanti yazdım ama ,rölanti hızı, motorun gücüne teknenin boyuna ve hava şartlarına göre değişir.Tekneyede aşağıdaki gibi kamışları takacak yer yaptırdım,tek başına iken çok işime yarıyor, zira aynı anda 2-3 olta salamam yoksa

15. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Levrekler çok güzel gözüküyorlar tebrik ederim...

16. asım

asım asım bartınlı

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.