elde taze sülünez varken değerlendiriyim deyip k.altındaki aynı yerime gitmek için yola çıktım. Amaç önceki çipuranın tesadüf olmadığını görmekti. 4 adet 1kg üzeri balon çekince hevesim kaçtı. olta adedini 2'ye indirdim. saat 20:30 gibi çipurayı aldım kıyıya. 3-5km etrafımda şimşekler çakmaya başlayınca saat 21:00 civarı hızla toparlanmaya başladım. metal olta ayaklıklarını, kaldırmak için aldım ve 2 kamışı da yere yatırdım. çantayı toparlayıp birinci oltamı çektim ve kaldırdım. Son oltayı kaldırırken sanki taş çekiyorum gibi geldi.... Takımları zar zor kıyıya yanaştırdım , Aaaa... bir de baktım ki benim acemi şansı yine gülmüş bana... 45 cm'lik yakışıklı ile mırmır beraber gelmişler... çakan şimşekler beni yakalamadan apar topar oradan uzaklaştım. kullandığım takım: 50gr kurşun takılı 5no. iğneli 4'lü takım.
resimler neden açılmıyor acaba? sıralamayı da doğru yaptım ama..?? tamam düzelttim galiba../'i unutmuşum..
Tebrikler güzel av olmuş, o kocaoğlan minakop gibi görünüyo ama... aşallah ayna gibi parlamış, afiyet olsun...
aslında ilk raporun akabinde defalarca tek ya da çift çipura aldım üstad aynı yerden... sürü gecede 2-3-4 geçiş yapıyor o saatte yeter ki oltan suda olsun, tekeye de geliyor, boru kurduna da, ama en çok kaba takılmış sülüneze... güneş batarken balon geçişi akabinde mırmırlar yokluyor önce, onları çipura takip ediyor, kapanışı da çipuraları aratmayan büyüklükte sargoz yapıyor, saat 01:00 gibi de derin bi sessizlik... "golay gessin, var mı bişehyyy?".. diye gelenlerden o kadar sıkıldım ki artık gelenin selamını alıp yok demekten öte yüzüne bile bakmıyorum... belki görmüşümdür, kimbilir??
teşekkürler... güzel avları, ertesi gününde mangal üstü değerlendirirken ustaları ve üstadları botta sırtıda görmek de güzel oluyor ama sesimiz sofraya davete yetişmiyor... minekopu sizsiz götürmicem söz
inanç bey tebrik edrim kıyıdan böyle güzel avlar yapmak çok kolay deyil elerinize sağlık afiyet olsun.