Bu ayda hangi balıklar oltaya gelir

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında goramuh tarafından paylaşıldı.

1. goramuh

goramuh Fatih

Arkadaşlar bu haftasonu baraja gitmeyi planlıyorum( Bafra derbent barajı bölgesi).Bu ayda hangi balıklar oltaya gelir....Havalar soğudu malum...Yardımcı olursanız sevinirim....

2. acemi001

acemi001 adana

bende bunu merak ediyorum.

birkaç tane konu açtım diğer sorularım için. bunun içinde açmak istemedim :D ne derler sonra. meşgul etmeyelim forumu dedim.

gerçekten yararlı bir konu.

bunu öğrenmek için tüm forumu dolaştım diyebilirim fakat net bir cevap bulamadım.

ben gökkuşağı avlıyorum bu mevsimde ama av zamanımıdır bilinmez.

üstadlar yardıma gelirse seviniriz.

saygılar.

3. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Fatih öncelikle hoşgeldin aramıza, bu mevsimde tatlı su avı bayağı bir durur, bizim gibi tatlı su avcılarına, forumda denizdeki av raporlarını izleyerek ilkbaharı hevesle beklemek kalıyor. ben şuan sadece kasna tutabiliyorum, oda özel bir yer olduğu ve balığın yerlerini bildiğim için, hiç bilmediğim bir yere balık tutmaya hiç gitmem... bu mevsimde Perch dipte geziniyor, Kasna kendini rolantiye aldı aynı şekilde turnada.. ama 1 hafta önce bol bol turna tutan üstadları gördüm forumda, onlarda botla gezinip tutuyorlar. Barajda hangi balıklar var, öncelikle bunu yazsaydın iyi olurdu tabi

4. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    alabalık var galiba biraz araştır.

5. goramuh

goramuh Fatih

Cevaplarınız için teşk edrm:) Sıcak aylarda sazan,alabalık,kefal,yayın balığı çıkar. Dün bölgeyi iyi bilen birini aradım alabalık olduğunu söyledi, yem olarakta hazır hamur veya hamsiyle tutulabileceğini.Her iki yemlemeyide denicm....

6. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Samsun derbent'te çok güzel gökkuşağı çıktığını duymuştum.
    Yasak başlamadan, doğru malzemeyle bu mevsimde de balık vereceğini düşünüyorum...

7. goramuh

goramuh Fatih

Evet arkadaşlar derbentte şu an alabalık var... Ben gittiğimde çokta balık vurmuyordu oltaya...Birkaç kişi siftah yapabildi...Boş geldik ama gittiğime değdi bence... Güzel bir yer....Çevreyi kısmen tanımış oldum..:)

8. RUNO

RUNO onur ABACIK

Favori Kamış:
    Virax palermo
    Favori Makine:
    alfa 60
    En İyi Avı:
    sazan 9 kilo
    Gökkuşağı ekolojik açıdan zararlılırdan değilmi av yasağı olmaması lazım:)

9. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    turna olmadığını biliyorum orda .ama rahatlıkla söyleyebilirimki türkiyedeki en büyük perch ler [tatlı su levreği] oradadır.

cuma gününden itibaren 4 gün bende samsunda olacağım. tatlısu avcısıyım ama bu defa deniz de şansımı denemeyi düşünüyorum.

samsunda postanenin yan tarafında ersin diye bir arkadaş var .av malzemeleri satan.ondan detaylı bilgi alabilirsin.cumartesi bende uğrayacağım .ne çıkar neye gelir vs .deniz hakında benimde bilgim yok .bi kaç malzeme alıp şansımı deniycem.

rastgele şimdiden.