Merhaba Arkadaşlar, Dün gece boğaz avrupa tarafında istavrit ile yemlediğim takım ile aşağıdaki balığı tuttum, ışık çak azdı ve gelincik zannettim, küçük diye atacaktım ama iğneyi çok fena yutmuştu, tipik gelincik dedim ama eve gelince farklı olduğunu gördüm. Bunu bilen var mı? Yavruna benziyor ama...
Kömürcü(kömürcün) kayası, eti beyaz ve lezzetlidir fakat orta kılçığı çok kolay kırıldığı için ayıklayıp yemesi bazılarına zor gelebilir, iskorpit ve gelincik gibi benim tercih ettiğim balıklardandır.(pulunu kazımak lazım)
Aynı balık mı Özkan bu Tamam belli kaya balığıda elindeki ile ilgisi yok . BU elemanın kafası ve göbeği değişik.
Aga, Yuzgecleri vs vs pul yapisi bire bir ayni sonucda kayabaligi gillerden oluyor, Ben onu dudaklarindan tanirim
Kırlangıç yavrusu mu diye aklıma gelmişti. Peki büyüklük konusunda ne dersiniz? Daha zamanı varmıymış, yoksa yakalanma zamanı zaten dolmuş mu?
bizim buralarda ona sülük balığı derler ve levrek avında canlı yem olarak kullanırlar fakat bu kadar büyüğü nadirdir.kıyı bölgelerde taşlık yerlerde olur ggenellikle (bu arada bizim oralar hatay-iskenderun
o sülük balığı dediğiniz bu balık değildir, o sülük balığı genelde sudak ve amerikan levreği (perch) avında iyi çalışır. ama bu balıkla alakası yoktur.
dahada büyüyebiliyor, balığa ilk başladığım zamanlarda sanırım yıl 1993-94 idi üsküdar iskelesinde bir kaç defa yakalamış idim leğen gibiydiler abartmıyorum. yoldan geçen adamlar kara balık kara balık deyip duruyorlardı, şu anda vapur iskelesinin olduğu alanın hemen yanında balık satarlardı tezgahlarda heyyy gidi günler oralardan el oltası ile olta atardım çocukluk işte cyrr ama ben karnındaki vantuzumsu yüzgecinden tanıyordum kendisini taaaaa 80 li yıllarda rizeden.... karadenizde genelde bu ve benzeri türlere kovid govid kovidi denir. iyi forumlar.
dokunmaktan bile iğrendiğim bir balıktır Dışındaki sümüksü kaygan jel tabakasından dolayı . Oltama geldiğinde bir bez ile balığı tutarım , pense ile de iğneyi zarar vermeyecek şekilde çıkarır suya salarım tekrar .
Bu balık o kadar değil de, gelincik balığı yok mu?? daha da kaygan, yumuşak yumuşak, tabir yerindeyse vıcık vıcık hihi
küçükken babam bana tek igneli bi olta yapardı midye ile çokk tuttum tut saş tut sal reeling seninkide o gillerden kaya yani
Beykozda lüfer için yemli attığımızda kilolukları gelirdi. Köy tavuğu geldi derlerdi Balığın olmadığı zamanlarda midye ile yakaladığımız ve eti mezgit gibi beyaz ve lezzetli olan bir balıktır. Çokta iğrenilecek bir balık değildir.