Okuduğum bir haberi sizlerle paylaşmak istedim. Resimdeki balığı turnaya benzetmesem de haber ilginç geldi... (bu konuda uzman değilim belki bu kadar büyüdüğünde biraz değişim gösterebilir belki... Veya resim açısından tam belli olmuyor olabilir...) ========================================================================== Elazığdaki Keban Baraj Gölünde avlanan amatör bir balıkçı, 108 kilogram ağırlığında ve 1 metre 65 santimetre uzunluğunda turna balığı yakaladı. http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2011/02/21/bu-baligi-oltayla-yakaladi-1158908.Jpeg Kentte bir kamu kuruluşunda çalışan Faruk Çınar, hafta sonu tatilinde balık tutmak amacıyla Keban Baraj Gölüne gitti. Oltasına büyük bir balık takıldığını anlayan Çınar, balığı kıyıya çıkarmakta güçlük yaşayınca Elazığ Kapalı Çarşıda balık satışı yapan arkadaşları Murat Canpolat ve Mürşit Artunçtan yardım istedi. Bunun üzerine göle gelen arkadaşlarının yardımıyla kıyıya çıkardıkları balığın, 1 metre 65 santimetre uzunluğunda ve 108 kilogram ağırlığında turna balığı olduğunu gören balıkçılar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Balığı kıyıya çekmek için yaklaşık 2 saat uğraştıklarını anlatan Canpolat, suyun içinde sakin olan turna balığının kıyıya doğru çekildiği zaman "canavarlaştığını" dile getirerek, "Balığı zıpkın vurup yakaladık. Kıyıya yaklaştıkça hırçınlaştı. Bizi bayağı savurdu ve uğraştırdı" dedi. Mürşit Artunç ise arkadaşlarından balığı 750 lira karşılığında satın aldıklarını ifade ederek, Elazığ Kapalı Çarşısındaki tezgahlarında sergilediklerini söyledi. İlginin yoğun olduğunu anlatan Artunç, balığı parçalayıp kiloyla satışa sunacaklarını sözlerine ekledi. Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/bu-baligi-oltayla-yakaladi/yasam/sondakika/21.02.2011/1355081/default.htm
maşallah balığı çekicem diye iyi uğraşmışlardır. keşke denizlerimizdede kıyıdan bu boy balıklar alabilsek
Şabut (Caner Balığı) olabilir, Keban Barajında çok sık rastlandığını duymuştum. Gerçi şabut ve caner balığı aslında 2 ayrı tür ama her ikisine de benzerliklerinden dolayı şabut deniyor. Yörede ise turna diyorlar. Bildiğimiz turnayla pek benzerliği de yok. Bu arada balığı da 750 TL'ye satmış, amatör balıkçılık ruhuna aykırı olmuş; ama o kilodaki bir balığı da suya iade dışında ne yapardı bilmiyorum.
Hangi tür olduğunu bilmiyorum; fakat kesinlikle turna değil. Ama yine de boyut olarak çok güzel ve ne de keyifli olmuştur onu çekmesi...
Yücel abiye katılıyorum. Ben de eminim ki oltayla yakalamışlardır. artık kaçlık misina kullandıysa zat-ı muhterem(ler)...
ben bu balığın 1.65cm boyunda olduğunu hiç sanmıyorum, 108 kilo olduğunu hiç mi hiç sanmıyorum benzer bir levrek haberi vardı,30 kilo gelmiş,adam tek elle domates poşetini tutar gibi gösteriyordu kameralara
Avcılık biraz abartılı anlatılır nedense bunu hepimiz yapmışızdır. Size tamamen katılıyorum. Bende yorumumu resme ve resimdeki balık tezgahına göre yapıyorum ve diyorum ki; Ben 1.85 boy ve oldukça iri bir adamım kilom da 110 geliyor, tezgahtaki balık ise tezgah ölçüleri ile kıyasladığımda en fazla benim yarım kadar duruyor
Ben de önceden sizler gibi düşünüyordum. 2 balık 2si de aynı boyda biri deniz diğeri tatlısu balığıydı. Bu forumda görmüştüm ya da tartışılmıştı. Ben de dedim nasıl olur ikisi de aynı neden tatlısu balığı fazla olsun bunda yanlışlık vardır dedim. Ama sonradan öğrendim ki tatlısu balığı denizdekine göre aynı boyutta da olsa fark atabiliyor.
Derler derler...Turnada derler,yunusta derler,kofanada derler,orkinosta derler,derler de derler. Bir taneside haberin altina yorum yapmis : "Bu balik turna degil sazan " gibisinden Hayret ... Nasil oyle emin olabiliyorlarki !
Mesela o kadar büyük levreklerin kilosunun nasıl 3-5 ile kaldığına şaşmışımdır hep. Aynı boyutta sazan, yayın kilo bazında çok daha üstün çıkabiliyor. Etin sıkılığı ile alakalı olabilir.