Resimdeki balık saat 11 gibi yenikapı sahilinden oltamıza takılmıştır. Kendisi hakkında bilgi sahibi olanlar burada paylaşırsa sevinirim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Kikla Lapin, (Labrus Berggylta, Gefleckter Lippfisch,Vieille).Aynı zamanda ot balığı olarakta bilinir.Ilık ve sıcak denizlerimizin yosun ve bitkilerle kaplı taşlıkların 2 - 30 m. derinliklerinde yaşar. Dişi ve erkekleri arasında boy ve renk farkları görülür. Boyları 30 - 40, en çok 60 cm. (dişilerde) olabilir. Yumuşakçalar ve kabuklularla beslenir. Dişleri çok kuvvetlidir. Üremeye yakın erkekleri deniz bitkileriyle dişiye yuva hazırlar. Mayıs - Ağustos ayında da yumurta verir...
Marmara eşrafındandır..zırt pırt oltaya gelir..ısparoz dersin bu çıkar..yosunluk yerleri mekan edinmiştir... her türlü yemi sever..hayır demez..ufacık ağzı ile koca iğnelere bile takılır.. zarar vermeden salacaksın..
Volkan kardeşim, arkadaşlar belirtmişler, ayrıca Özelden cevaplamama gerek kalmadı sanırım. Yeni Exagen hayırlı olsun. İyi günlerde kullanırsın inşaallah. İyi dileklerimle.
evet lapin balığı hep oltama gelen bir balık ama tadı nasıl hiç bir fikrim yok nedense her defasında saldım ve denemedim yemeyi acaba tadı nasıl olur hiç deneyen varmı ?
3- veya 4 sene evvelinde arkadaşımı misafir etmiştim önce kiralık sandalla çıktık 3-4 klogram kadar mezgit istavrit aldık ama arkadaşımın ısrarı üzerine döndükten sonra da liman içine attık 2- 3 tane 300 g lık lapin aldık bunları biz yemiyoruz iyi bir balık deyil dememe ramen ben bunları götüreceğim dedi peki dedim ve o akşam yolcu ettim arkadaşımı ertesi gün işyerinde konuştuk pişirip yemiş ve çok beyendiyini söyledi aynı sazan eti gibi olduğunu söyledi bende merakımı giderdim bu arada merak edenlere de bir söyliyim dedim. herkese rast gelsin..