Resim bulup yükleyeceğim ama tarif edeyim. Barbuna benzer renkleri var. Ama tipi mercan. Kuyruğunda da uzun bir saç var. Kızıldeniz barbunu diyorlar. Hadi bakalım
aslında "rengi hariç" barbunu örnek alıp paintte çizersen (kuyruğundaki saçı belirgin bir şekilde) daha yararlı olur en azından insanların kafalarında canlandırır..
Kızıldenizden gelen PM balığı inşallah diğer türlerimizle çiftleşmez. Ve inşallah bu da onlardan biri değilmiştir.
BU balık Kızıl denizden göçmen bir balıktır.Buna akdenizde biz kılkuyruk mercan deriz.Mercan gibi lezzetli eti vardır .Barbunla tekirle alakası yoktur.
o arkadaşı yakından tanırız. kızıldenizden misafir olarak gelip yerini beğenen türlerden, biz kılkuyruk diyoruz. bana göre eti lezzetsiz bir balık, hamursu bir eti var, pişince de aynı şekilde lapa gibi. tabi zevkler farklıdır, ben lüferi severim, başkası çipurayı ama gerçek olan son birkaç yıldır aşırı çoğaldığı ve balık tezgahlarında gerçek mercanın yerini aldığı. pazardaki fiyatı 4 TL, market fiyatı 17 - 18 TL. kardeşim utanmıyor musunuz vatandaşı kandırmaya deyince de pis pis sırıtıp abi artık mercan gelmiyor, bu balık onun yarini aldı diyorlar. idk
Evet bu balıga iskenderunda kılkuyruk diyoruz,Botla acıldıgımda cok denk geliyor cogunu birakıyorm ne vurdugu belli nede cekerken zevk veren bir balık degil tadı da pek lezzetli degil cupra levrekle kıyaslanamaz ama sonucta balık genede irisi geldiginde uzulmuyor insan
arkadaşlar bu türü 2 yıldır görmeye başladık şu anda o kadar çokki 2. balon vakası diyebiliriz balonla aralarındaki fark bunun yeniyor olması gayet lezzetli avdan boş dönmüyoruz ilerde ne olur bilemiyoruz ırk karışırmı diğer türlere zararı ne olur avcılığı has mercan gibi değil biraz daha hantal geliyor ismini yörelerde arkadaşlar kendileri koyuyorlar kesin bir ismi yok bizde arkadaşlarla çakma mercan diyoruz inşallah zararı ilerde çıkmaz
Tesiptler doğru. Biz de Antalya'da kılkuyruk diyoruz. Dibi kumluk, kırmalık nereye olta atsan çıkıyor 15-60 metre arasında. Yem tercihi yok, ne denediysek geldi, tavuk, karides, yaneç, kalamar bacağı, sülünez, çeşitli balıklar farketmez. Midesinden yılan balığı, yengeç çıktığını gördüm daha önce temizlerken. Belirli bir av saati yok, sabah, öğle, akşam, gece, yerini bulursanız gelir de gelir. Gerçi yeri de zaten şöyle, az kılkuyruk çıkan yerler - çok kılkuyruk çıkan yerler. Antalya'da balon balıklarıyla birlikte aynı meralarda bulunuyor. Bunlardan çekerken aynı anda balon da çekebilir, ya da takımı kaybedebilirsiniz. Bir gün öğlen vakti kılkuyruk çekerken gelenler, Bu balıkla ilgili iki güzel bilgi vereyim, Yerli mercan türleriyle çiftleşmesi ihtimal dahilinde değil, daha önce başka bir konuda da konuştuğumuz gibi, familyaları apayrı balıklar, akrabalıkları yok ve çiftleşmeleri söz konusu değil. Ama artan sayıları yerel balıklar için yiyecek rekabeti demek, o ayrı. İkincisi... Balon balığı yavrularını da yiyorlar.
eğer balon yavrularını yiyorsa başımın üstünde yeri var. balonlar oltanın kurşununa klipsine her şeye saldırıyor. şık şık diye kurşunu ısırdıklarını duyuyorum, bazan kurşunu da dibinden kesip düşürüyor idk