arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum 2 senedir amatör olarak balık tutuyorum aşşağıdaki resimdeki balığı kuleli askeri lisesinin önünden gece tuttum sordum sahilde tanıyan çıkmadı bu balığın cinsi nedir ? kızartılırmı ,* çorbasımı yapılır ? zehirlimidir ? yanında ölü olan gelinciği tanıyorum o yesil balığı bilmiyorum
Birde afiyet ile yemeniz için lazım olur diye düşündüğüm tarif ; MALZEME: (4 kişilik) 4-5 adet kaya balığı,bir adet havuç,bir adet patates,bir adet limon,tuz,karabiber,yarım fincan zeytinyagı,bir tatlı kaşığı,tereyağı,bir tatlı kaşığı pirinç,bir tatlı kaşığı kırmızı mercimek,iki sap maydonoz.Kapaklı teflon tencere. YAPILIŞI:Balıklarımız ayıklanarak pulları temizlenir,yıkanarak durulanmaya bırakılır.Patates havuç ve Soğan soyularak 8 parçaya bölünür.Balığımızla birlikte sebzeler,tuz karabiber,yağlar ,pirinç ve kırmızı mercimek tencereye konur balıkların üzerine çıkacak kadar su ilave edilerek tencerenin önce kapağı kapatılarak harlı ateşte kaynatılmaya başlanır.Su köpürmeye başlayınca kapak açılır ve kenara alınır ateşin altı kısılır ve balıklar alınarak soğumaya bırakılır.kaynama esnasında suyun üzerinde tortu oluşur bu tortu delikli bir kaşıkla temizlenerek köpük biçimindeki tortu atılır.sebze ve pirinçle kırmızı mercimek yumuşayınca ateşin altı söndürülerek bir limonun suyu ilave edilerek suyun içersinde balık kılçıkları olmamasına dikkat edildikten sonra bir el bilenderi ile karıştırılarak püre kıvamına getirilir. Balıklarımızın derisi ve kılçıkları temizlenerek lop etleri çukurca bir kayık tabağın içersine konur.bunun üzerine hazırlamış olduğumuz sebze püresi dökülür üzerine maydonoz ile süs yapılarak soğuk veya ılık olarak servis yapılır Afiyet olsun alıntıdır.
Gövdesi çok fazla horozbina'ya benzer çıkmış fotoğraflarda, desen ve şekil olarak. Enteresan bir kayabalığı. Tava yapılır, yerine göre yosun kokar, ağır iyot kokar. Çorbaya rayiha verir ama tek olduğu için mecburen tava.
ben kaya balığının yendiğini bilmzdim ilk defa sizden duydum v okudum geçtiğimiz cuma akşamı yaklaşık olarak 1 kilo civarında tk parça tuttum ama attım kırlangıç sandım gelirken alınca yanımdaki balıkçılar güldü sanada bu gelmiş dediler güldüler onlarda yenmez dediler. gerçekten yenirmi