değerli site üyeleri deniz kıyısından tuttuğum ilk balığı sizinle paylaşmak istiyorum, gökçeadada geçirdiğim 5. günlük tatilin her günü sabah veya akşamında uğurlu köyü iskelesindeki başarısız denemelerden sonra adadan ayrılırken vapuru beklemenin verdiği sıkıntı ile kuzu limanında yaptığım denemede aynı anda 2 tane birden aynı tür balık oltama takıldı. iki balığı da yanımda götüremeyeceğim için denize attım. bir tanesi kancayı midesine indirmişti bu yüzden çıkartmakta çok zorlandım denize atınca ters döndü. buruk bir sevinçle adadan ayrıldım. yem olarak tavuk göğsü kullandım. birbirinin ikizi gibi aynı boyda ve türde olan balığın türünü bilmiyorum ne olduğunu söyleyebilir misiniz. http://img13.imageshack.us/img13/9840/grnt002e.jpg
Sevgili Fatih bu bir yazılı hani balığıdır. Çok aç gözdür her yeme hatta rapalalarada atlar. Sevgiler
Pek tercih edilmeyen türden biridir. Vedat Abi'nin dediği gibi yazılı hani. Özellikle mercanların süngerlerin olduğu yerlerde çok rastlanır. Arsız ve yüzdürdür. Avlarsınız salarsınız aynı balık aynı yeme bi daha atlar
desenize fazla sevinmiyeyim neyse demek tutamadıkça kıyılara bunların geçtiği yerlere atmak lazım ki bir iki takıldı da biz beğenmedik deriz neyse çok teşekkürler, artık bunu başlangıç sayıp daha muteber balıklara yönelmeli, yılmak yok,
ugurlu iskeleden bende gecen sene 2-3 gunde sadece 1 kupa baligi yakalamistim,gece avi hic yapmadim,ordaki cay bahcesinin sahibi Ali yi gordunuzmu,nasillar kendileri.
Hanos genelde yosunluk ve eriştelik bölgelerde bulunur dipte gezer eti bembeyaz derisi kalındır çok lezzetli olmasa yenilebilir büyük yakarlarsam ben şahsen yiyorum çok iştahlı arsız bir balıktır düşünün at çek yaparken maria princess sahteme atlamışlığı var bide ağzıda dev gibidir.
bu balığa yazılı hani denir.eti beyaz ve lezzetlidir.taş ve sarp yerleri sever.her türlü yeme vurur.tulumu çıkartıldıktan sonra tavası güzel olur.
bunlar otluk yerde çok oluyor herhalde. balıkları tanımadığımız vede bu işte acemi olduğumuz için önce bunu çarpan balığı sanıp geri atıyorduk, sonra bir abimiz bunun derisini ayır da ye veya çorbasını yap dedi. o günden sonra da atmıyoruz. fena değil. Mideye kaçan oltayı kolay çıkarma yöntemi varmıdır? yoksa direk ameliyatmı?
hannus,hani balığı... eti çok lezzetli, lohoz ve orfozlarla akraba olan bir balıktır. etçil bir balıktır. fırında tadı mükemmeldir. büyüklerine grida denilir.
Balığın özellikle Akdeniz' de yaygın adı " Ali Bereket " tir. Arkadaşların yazdığı gibi kendi boyundan büyük sahte balıklara atlayacak kadar yırtıcı bir balıktır.
bunlar süper bilgiler, benim yakaladıklarım el büyüklüğündeydi 20 cm civarı. bu normal boyutları mıdır, büyükleri ne kadar olabilir acaba?
Yetişkinlerinin boyu 20-25 cm dir. Bu balık " Hanos " ile karıştırılmamalıdır. Benzerlik olmakla beraber hanos farklı bir balıktır.
Kancayı kesip balıkta bırakın. İçi krom pahalı kancalardan kullanmayın. Grida lahos balığının adıdır. Aynı ailedendir ama yazılı hani büyüyünce grida olmaz.
mideye indirilen kancayı çıkarmak için aparat varmış vaybe; http://www.avmarketi.com/asp/product/7266/SURECATCH-IGNE-CIKARICI-578-SCP43