Bu Balığın Cinsi Ne Acaba..?

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında ephejohn tarafından paylaşıldı.

1. ephejohn

ephejohn Efe

Favori Makine:
    Çin Malı 25 TL'lik Kamış ve Makina
    En İyi Avı:
    Daha Henüz Kupez
    Öncellikle herkese Rastgele...

Ben balık avına yeni başladım sadece 2-3 gün oldu... Bana yardım eden bir tanıdığım da olmadığı için internetten forum sitelerinden, makine ve oltamı aldığım yerden fikir sahibi olmaya çalıştım...

19.04.2011 tarihinde İzmir/Seferihisar/Sığacık Limanı ndan salladım oltamı... Acemi şansı heralde oltam neredeyse hiç boş durmadı 1.5 saat boyunca... Yem olarak sülünez kullandım...

Sizden birşey rica ediyorum acaba tuttuğum 7 tane bu balığın cinsi nedir..?

Son düzenleme: 19 Nisan 2011
  2. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Efe abicim, bunlar gopezdir.Kuzey Ege de kupez, marmaris tarafında lapa derler, çok kılçıklıdır iyi kızartılması gerekir tavası uygundur.Sanırsam avlandığın yer hafif çakıl kum karışık bir avlak o bölgelerde sıklıkla görülür kıyılamaya başladıysa sular ısınmış demektir denemeleri o merada sürdür iyi sonuçlar alabilirsin rastgele.

3. ephejohn

ephejohn Efe

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Daha Henüz Kupez
    Teşekkürler onurcum... Biraz önce burdan pdf formatın bişiler indirdim... Bende onu tahmin etmiştim... Böyle ayrıntılı cevap verdiğin için çok teşekkürler... Sanada rastgele...

4. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    shımano ultregra 5500 xsb
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    gopez

öncelikle çok güzel avlara daim olursun tuttugun balıgın ismi gopez egenin istavriti derler cogu yerde;)

Son düzenleme: 20 Nisan 2011
  5. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Akdenizde de kuppes denir. Küçüğüne izmarit derler , pek makbul bir balık olmasa da lüks ışığını görüp gece tekne altına , iskele altına , menderek dibine bolca gelip eve boş gitmememizi sağlayan bir cins :)
    Eti de berbat değil. Çoğu tanıdığım sevmez ama ben olursa yerim . Mersindeyim , burda 12 ay çıkar bunlardan . Ekmek , karides , ne bulursa atlar .

6. 29519

29519

Çanakkale bölgesinde de kupa balığı veya kupez denir. Aslında lezzetli bir balıktır özellikle yağlı mevsiminde (temmuz ağustos) boklu kebap ı çok güzel olur.

7. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Geçen hafta karareistede bol vardı.. kıyılarda.. çupra takımına kupez geliyor..

8. ephejohn

ephejohn Efe

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Daha Henüz Kupez
    Bugün yine gittim yine saolsunlar boş bırakmadılar oltamı (10-12 tane tuttum) :) ... Ben Çanakkaleliyim.. Babam bu kupa oğlum dedi.. Bende baba bak resim Kupez dedim ... Yok oğlum diye ısrar etti... Afiyetle yedi... Bugün bide yaklaşık 10 cm lik mercan da geldi oltama geri attım cok ufak gözüktü gözüme... Gitgide balık tutmak sarmaya başladı... 25 TL lik makine ile başladım bakalım ilerisi için planlar kurmaya bile başladım.. Bakalım neler tutmayı başabilecem :)

9. goksungokhan

goksungokhan Goksun Gokhan Kaynak

En İyi Avı:
    dorado 4.3 kg., barracuda 3.4 kg., kedi baligi 3.3 kg.
    Bulundugun bolgede levrek varsa, bu baligin kucuklerinden canlisini sirttan tekli igneye tak salla gitsin. levrek bayilir bunun ufaklarina (izmarit)
    Kolay gelsin. Rastgele.

10. ephejohn

ephejohn Efe

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Daha Henüz Kupez

Evet varmış.. Yanım balık tutan birisi sardalyayı oltalarla sarıp gecen avlamaya çalıştı... Hatta bana birde bir Turna(Turna olduğunu o söyledi) gösterdi... Ama balık bi kere gösterdi kendini bize... Sabahtan akşama kadar o sardalyalı olta (yine bana kıbrıs sarması olduğunu söyledi) beklemiş falan hiç kıpırtı bile olmamış... Bakalım işte yavaş yavaş öğreniyorum :)

11. GorkemDavazlı

GorkemDavazlı görkem davazlı

Tuttuğunuz balık kupes, bazı bölgelerde gopes gopez olarak da adlandırılıyor. İlkbahar zamanı balığın üreme dönemi. Ekmek, midye, boru kurdu, karides aklına gelebilecek hemen her türlü yem ile yakalayabilirsin. Şu anda Mersin'de oturuyorum burada herkez hatta büyük balıkcı teknelerindekiler bile bu balığın izmarit olduğunu idda ediyor. Tutması zevkli bir balık ama avlandığım yerde şoyle bir şey dikkatimi cekti bu balık o bölgede varsa oltanı attığın gibi yemler bitiyor. İri balıklara fırsat vermiyorlar :). Herkeze rastgele...