Bu Balık Avı Bu Güzel Balıklarla Bizleri Çok Mutlu Etti.22 Haziran 2014

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sivrice'de Sevgili Cem ve değerli eşi Banu kardeşlerim ile beraber öğleden sonra çıktığımız derin su avında çok güzel balıklar avladık, tabi günün balıkçısı mercanları avlayan Banu kardeşimdi , balıkçılıkta ne kadar usta olursan ol teknede balığın kime rastgeleceğini bilemiyoruz.
    Bu avaladığımız balıklar akşam yemeği için soframızı renklendirmek için yeterde artar bile önemli olan denizde olmaktı ve her şeyden uzak tekneden balık avını yaşamaktı, işte böyle de oldu, çok güzel bir gün geçirdik, çok mutlu olduk, sizlere de rastgele.:)

2. dizayn83

dizayn83 göksel

Favori Kamış:
    silverstar
    Favori Makine:
    silverstar
    En İyi Avı:
    11kg yayın
    Bu kez ilk tebrik benden olsun, gününüzün çok keyifli geçtiğinden eminim, oltanızın ağırlığı hiç azalmasın inşaallah.

3. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tüm ekibi kutlarım, avın keyfi yüzünüze yansımış, daha nice güzel avlara üstad :)

4. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Tebrikler abi. Afiyet olsun

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Baba elinize sağlık,yanından yakın geçmemeye çalıştım.

Ama içimde gitmedi değil bir selam bir rasgele demek hakikaten isterdim.

Sevgiler

6. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Tebrikler Orhan abim.Oralarda olup hep beraber vakit geçirmeyi özledim vallahi :thumb: :thumb: :thumb:

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Göksel kardeşim, sizlere de güzel avlar dileriz, sevgiler.:)

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili İsa kardeşim, son günlerde az da olsa güzel balıklar alıyoruz, artık bizler de buna alıştık, gelen dostlarımız da az balıkla mutlu oluyorlar.....belki bir gün gelecek hiç balık gelmeyecek, onun için çok balık avlayanları da uyaralım, bir de adam başı 5 kilo balık bence saçma bir şey, bunun da değiştirilmesi lazım, sen ne dersin, sevgiler.:)

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Güzel tebrğin ile beni çok mutlu ettin bu şekilde emek vererek yorulduğum avların yorgunluğunu sizlerin yorumlarınız ile çıkartmaktayım, sevgiler Erkan kardeşim.:)

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Can kardeş ben de uzun zamandan beri senin yorumlarını özledim.:) çok teşekkürler ben de bildiğiniz gibi buraya gelen dostları balığa çıkarıyorum, balık avlıyoryuz ama sadece balık avlarından bahsetmiyoruz, hayattan, hayatın zorluklarından, sağlıktan, çocuk yetiştirmekten , torunlarımdan, İstanbul terbiyesinden, İstanbul kültüründen, eski İstanbuldan, ticaretten, iş hayatından, velhasıl....... politikadan , başbakanın o güzel laflarından , spordan bahsederek çok güzel değişik bir gün geşiriyoruz ve ben de güzel dostlar kolleksiyonuma güzel dostlar ekliyorum . Sivrice cennetinden sevgiler,Selamlar .:)

11. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Değerli üstadım, bundan 3-4 sene önce bende amatör balık avcılığının balık türleri üzerine yok edici etkisinin olacağını fazla düşünmüyordum. Lakin insanların küçücük kıraçaları pet şişelere ve kovalara tıka basa adeta asma yaprağı gibi bastığını görünce, el kadar 10 cm.lik eşkinaları alıkoyduğunu gördükten sonra, kovalarca 15 cm lik kalkanlar tutulduğunu ve bu sayfalarda kovalarca balığın raporların şahit olduktan sonra bu düşüncemden vazgeçtim. idk

Düşünün bir kere havyarlı bir eşkinayı veya levreği alıkoysanız sadece tek kişilik bir akşam yemeğine sahip olursunuz.Eğer salarsanız ve bu balık havyarını bir kez dökmeyi başarırsa bundan çıkacak binlerce yavrunun sadece %10'u hayatını devam ettirebilirse ve bu yavruların her biri bir kez dökerse bir matematik mezunu olarak bunun hesabını ben bile yapamam.Velhasıl şahsi kanaatim, tek bir balık bile doğanın dengesi üzerinde müthiş bir etki gücüne sahiptir.

Yaşadığım bir olayı anlatmak isterim sizlere,
    Yaklaşık iki sene öncesiydi, Ömerli barajında sazan avına gitmiştim.Az ötemizde bizden önce gelmiş birinin 15 cm. civarı bir sazan yakaladığını görünce yanaştım, selam verdim ve kovasına da göz ucuyla bakınca yavru sazanları gördüm, onuda bırakmayacağını anlayınca, "Hocam bu yavru sazanı salacak mısın?" diye kafadan konuya girdim.Ondan sonra aramızdaki konuşma;

-Niye salayım ki

-Çok küçük değil mi?

- ....

-Ama bunlar 8-10 kg. kadar büyüyebiliyor, eğer şimdi salarsan büyüyünce yine buradan yakalama şansın olur.

-Ben uzak yoldan geliyorum, bir daha ne zaman gelirim Allah bilir.

çok sinirlenmiştim ve şunu söyleyip yanından ayrıldım.

- Sen gelmezsen çocuğun gelir tutar. :mad:

Bu zihniyete sahip insanlar topluluğuna ne söylesek boş ne de olsa ağaç yaşken eğilirmiş.İşte tam da bu yüzden hiç üşenmeden bu kadar yazıyı yazıyorum ki, belki yeni avlanmaya başlayan genç amatör kardeşlerimizin hafızasında ve vicdanında umarım ufak da olsa bu yazılanlar bir etki yapar.:rolleyes:

Çoğumuzun bildiği meşhur deniz yıldızı hikayesini yeri gelmişken paylaşmakta fayda var.

Sabahın ilk ışıkları doğarken adamın biri sahilde yürüyüş yaparken, kumsalda bir çocuğun deli gibi sağa sola koştuğunu ve denize bir şeyler attığını görür. Merak içinde çocuğa doğru yürür ve sahile vurmuş binlerce deniz yıldızı olduğunu görür ve çocuğun bunları denize attığını görür.

-Hayırdır evladım, ne yapıyorsun?

-(Çocuk soluk soluğa ve işine devam ederek) Gece gel-git le kıyıya vurmuş deniz yıldızlarını güneş doğmadan tekrar denize atmaya çalışıyorum amca...

-İyide güneş doğmak üzere ve hala binlerce deniz yıldızı var, senin suya attıkların ne kadar farkedecek ki?

Çocuk tam o sırada elinde atmakta olduğu deniz yıldızına ardındanda adama bakar ve deniz yıldızını adama göstererek suya atıp şu cevabı verir,

-Bak onun için fark etti...

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok güzel benim içim çok rahat İsa kardeşim, sizler gibi genç kardeşlerimiz balıkçılağa ,denizimize ve balıklarımıza sahip çıkacağına ve emin ellerde olacağına hiç şüphem yok artık, sevgiler bu konularda her zaman arkanızdayım,
    Çok balık tutmak yok artık, yeteri kadar balık tutmak var. Sevgiler.:)

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Vedat bey çok teşekkürler gerçi fazla balık avlayamadık....zaten Cem kardeşim ve değerli eşi de çok balık yerine az balık olsun dostlarımızla beraber bir tadına bakalım demişlerdi, çok güzel bir balık avı oldu onlarda her tuttukları balıklarla çok mutlu oldular, bunun yanında yaşamdam bahsettik, iş hayatından bahsettik, biraz spordan biraz da politikadan, bu tekneyle balık avlamak bana da çok mutluluk veriyor velhasıl üçümüzde aynı duyguları paylaştık.Denizde olma insanın bütün sorunlarını, bütün problemlerini unutturuyor ve mutluluklar veriyor. Selam demişsiniz zaten bütün balıkçılar birbirlerimize veriyoruz, siz bana selamınızı biraz uzaktan da olsa verin, Selamı büyükler verir, küçükler ise bekler. Ben selamınızı her zaman bekler olacağım. Sizlere de rastgele.

14. ERMAN SAMSUN

ERMAN SAMSUN ERMAN

TEBRİKLER SAMSUNDAN

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    cok tesekkurler Erman kardeim, sevgiler.:)