Bu Balık Avı kolay birşey midir arkadaşlar?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kaanrevan tarafından paylaşıldı.

1. kaanrevan

kaanrevan Recep

Arkadaşlar, Tekirdağ' ın bir ilçesindeyim. Arada sırada Tekirdağ'a gittiğimizde görüyorum sahilde atıyorlar oltayı bir çok kişi balık tutuyor.

Daha önce nehirde 3-5 balık tutmuşluğum var. Onun haricinde balıkçılık nedir bilmem.

Tekirdağ da kıyıda gezerken o oltayı amatör balıkçılar sallarlarken bazen aklımdan;

"Acaba ben de yapabilir miyim?
    "Zor birşey mi bu balık tutma işi?"
    "Ya oltayı sallarken birine takarsam?"
    "Bu balıklar acaba ne yer" gibi sorular soruyorum kendime. Bu işi yapan arkadaşlar acaba nasıl bir iştir bu ? Bana tavsiyelerde bulunabilir misiniz?

2. r3is

r3is Mehmet Talha

Favori Kamış:
    ALBA STAR - 1942 İstanbul 390 - 150 gr (çok hafif tavsiye :) )
    Favori Makine:
    shimano catana 4000 rb
    En İyi Avı:
    50 cm zargana
    kaan bey bu forum bilgi edinmek için var. öncelikle suda hangi balıkların oldugunu tespit edip ona göre avlanma stratejileri belirlerseniz başarılı sonuç almanız muhtemeldir.

iyi forumlar.

3. Emrahs

Emrahs Ezergeçerus

Favori Kamış:
    Lineaffe Ac-Casting 4.20
    Favori Makine:
    Shimano Sienna 4000
    En İyi Avı:
    24 cm Çinekop
    Merhaba Recep Bey.... Aramıza hoşgeldiniz... Balık tutmak dünyada en faydalı hobilerden biridir ve eğer severseniz ömür boyu size çok keyif verecek bir meşguliyet edinmiş olursunuz.

Öncelikle belirtmek isterim ki, hiç birimiz anamızın karnından balıkçı doğmadık (Bazı üstadlarımız hariç :D ) Şahsım adına söyleyebilirim ki ben de buna benzer bir düşünce ile üye olmuştum foruma. Forum içerisindeki faydalı bilgiler ve bilhassa bilgilerini paylaşmaktan asla geri durmayan forum sayesinde tanıştığımız üstadlarımız ve av arkadaşlarımız sayesinde biz de kendimize yetecek kadar öğrendik bu işi...

Benim naçizane tavsiyem öncelikle bölgenizde av yapanları yakından gözlemlemeniz yönünde. Forumda bulunan başlangıç konularını da bir yandan okuyabilirsiniz. Eğer mümkün olursa av yapanlar ile sohbet etmek de faydalı olacaktır. Bu sayede bölgenizde bulunan av bayiilerinden güvenilir bir tanesini seçerek ilk olta takımınızı elde edebilirsiniz...

Gerisi tamamen size kalmış... Severseniz zaten ilerleyecektir...

Saygılar.