Bu balığı kayalıklarda yakaladım.Tuzlu su balıklarını tanımadığım için forumlardan araştırdım ama net karar veremedim..
Allah Allah, Erzurum'da Lapin? Hayırdır Okyar nerelerden böyle? Ege, Akdeniz hangi sıcak memlekettesin?
Bu lapin'dir ve bence muhteşem renkleri olan, Denizlerimize ayrı bir renk katan güzel bir balık ama eti pek makbul olmayan, Bazıları iri olanlarını beğendiğini söylesede bence iğneden usulca alıp geri iade edip, O keyfi yaşamak lazım derim.
Hamt abi çok doğru dersin aynen bende tuttum vede tututuğum gibi deniz anaya oradaki arkadaşım be yenmez dedi ben tamam o zaman geldiği yere sonrada arkadaşın babası keşk atmasaydın tekneyle açılıp yem yapardıkdedi ama artık çok geçti..
Sevgili Emre sen renkli güzelleri saldıkça Deniz bereketi ve lezzeti olandan geri verir. Salmak kadar keyifli olay yok, Yoksa yarım kilo şurdan sar der yersin.
Evet bu balık Lapindir. Kartal dada sürekli denk gelmektedir. Genel olarak yenilmesi tercih edilmemektedir. Rastgele,
Ben bir ara tadına da baktım ekşimsi bir tadı var limon ekşisi gibi. Tecrübeyle sabit yenmemesi daha doğru. Denizleri süsleyen bir güzellik olarak kalması daha güzel
merhaba nuri abi eşim trabzonlu olduğu için yaklaşık 20 gündür trabzondaydım. Eşkına yakalamak için gittiğimde biraz erken gitmiştim oltama bunlardan geldi . akşam eşkına yakaladım ama hepsi ufak olduğu için geri saldım. Ama alabalık avının zevkini vermiyor . Pazartesi kırmızı benekli avına gidiyorum nasipse raporumu pazartesi sunarım..
Tam da Trabzona gidecek günleri bulmuşsun. Yağmur-yağış haftalardır sürüyor. Gerçi çoğunlukla öyle ya. İnşallah Okyar, Alabalık raporunu sabırsızlıkla bekliyor olacağız. Karadeniz derelerinin havası, suyu, balığı daha bir başkadır. Ancak sel durumuna karşı çok dikkatli ol kardeşim. Rast gelsin.