Bu Balik Marmara'dan çikti-mynet Alinti Haber

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında Pandeon tarafından paylaşıldı.

1. Pandeon

Pandeon Burak

Az evvel mynet haber sitesinde okumuş olduğum bir haber.Paragrafın altında linkini verdim.Türler konusundaki biyolojik değişimlere en son örneklerden biri sanıyorumki. Değerli büyüklerimiz de sanıyorum konuyu okumuşlardır ve bizlere de açıklama yaparlar. Bu konuyu açmamdaki amaç burada küresel ısınma ve ülkemiz sularındaki değişimin sonuçlarının açığa kavuşturulması ve bizlerin bu konulara duyarlılığının arttırılmasıdır.
    (Tabiki su ürünleri ve biyoloji bilgim olmadığından dolayı bu balık orjinal bir türde olabilir, neticede bilimsel bir açıklama geleceğini düşünüyorum.)
    Oltalarımızdan güzelim levreklerin çupraların ve bilumum lezzetli ve bir o kadarda yakışıklı balıkların eksilmemesi dileğiyle...

http://haber.mynet.com/detay/foto-analiz/bu-yaratik-marmaradan-cikti/533492/3#haber-baslik

2. Togay

Togay H.Togay YILMAZ

çok enteresan... daha neler var kim bilir...

3. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Chimera baligi.Oldukca bilinen ve yaygin bir derin deniz baligidir.Kopek baliklariyla akrabadir.Kopek baliklari gibi kikirdakli baliklardandir.

4. Pandeon

Pandeon Burak

Hüseyin Bey öncelikle bu yazdığınız sevindirici bir açıklama. Bu demektirki herhangi bir mutasyon söz konusu değil. Hemen şöyle bir sonuca varıyorum kendimce; Ne kadar acıki sizler gibi araştırmacı bilgi sahibi insanlar anında bu konuyu cevaplandırabilirken, balık müzesi kuran ancak 35 yıllık tecrübelerine rağmen haberlere hiç görmediğim bir tür şeklinde açıklama yapan bir kişi bilirkişilere danışmadan hemen bu şekilde basın önüne çıkıyor. Gönül isterdiki kendisi bilmesede(herşeyi hepimizin bilmesi mümkün değil tabiki) önce bir ön araştırma yapsın ve daha tatminkar bir şekilde basın açıklamasında bulunsun. Bu durum kendi kurmuş olduğu müzenin başında veya ekibinde de hiç profesyonel akademisyen kişilerle çalışmadığının da göstergesidir sanıyorum.
    Ne yazıkki memleketimizin klasik bir yaptım oldu durumu. Araştırmadan bilimden uzak bir müze... Kime nasıl fayda sağlayacak meçhul...

5. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Burak Kardesim,

Yorumunuza tamamen katiliyorum. Ulkemizde ozellikle media haber secerken sadece sansasyon yonune takilarak, hic bir arstirma yapmadan halkin onune cikiyor. Cogu zaman meslekleri balik tutmaktan ote balikla ilgili derinlemesine hic bir bilgisi olmayan insanlarin dededen kalma, yada tamamen kisisel atmasyon hurafeleriyle insanlar guya bilgilendiriliyor. Habere konu olan sahis bir bilir kisiymiscesine lanse ediliyor ve hatta bu konuda kariyer sahibi insanlar bile bazen o kadar samimiyetsiz ve gercekle alakasi olmayan bilgilerle geliyorlar ki inanamazsiniz.Son uc yildir yazdigim mesajlara olurda bir goz atarsaniz, ulkemiz denizlerinde tutulan ve sacma sapan bilgilerle abartilan kopek baliklarindan tutun, balon baliklarina, lambuka, deniz memelilerine ve hatta orumcek, veya bir cesit kemirgene kadar o kadar fazla yukardaki gibi tamamen yalan bilgilerle donatilmis habere dikkat cekmeye calistigimi goreceksiniz ki...

Efendim bu balik "hamsi dusmaniymis." Neye gore hangi bilimsel arastirmaya gore... ?Yani o balik butun gun hamsi yese kac tane yer?Hem omru hayatinda gormemis baligi, hem de gorur gormez karnindan hamsi, sardalya cikti diye aninda etiketi basmis..."Hamsi dusmani..."(!):(

Her yakalanan cusseli kopek baligi " canavar". O koca kopek baliginin sadece planktonla beslendiginden bile haberi yok...Birak onu neslinin tehdit altinda oldugundan bi haber.

Bu millet yillarca tetradoksin ihtiva eden balon baligi yedi de son uc senedir " aman o balik yenmez, yemeyin" biz derken , yetkililerin yeni yeni akli basina gelmeye basladi, son zamanlarda bir takim uyarici haberler yapildi.Acin bakin balon baligi uzerine muhabbetlere...Gulersiniz...

Tamamen sizin dediginiz gibi.Yani hadi adam atti tuttu, kardesim sen gazetecisin, insanina bu haberi gotureceksin, ac bir telefon bilirkisisine, onu da mi yapamiyorsun bir internette arastir. Olmaz... Zaten ne gerek var ki...
    Yalan kurgu her zaman gerceklerden daha ilgi cekicidir ve gunumuzde gazetecinin aslinda pesinde oldugu gercek degil, okuyucunun yalan yanlis da olsa ilgisini cekebilmektir.Boyle satiyorlar, boyle para yapiyorlar. Sonuc oarak para yolunda her turlu cingozlugun mubah sayildigi bir dunya da yasiyoruz.

Neyse bu konu uzar gider.Saglicakla kaliniz.

Sevgiyle, saygiyla...Rast gelsin.

6. LapinCash

LapinCash

Bu balığı sabah haberlerde gördüm..Şu suyun üstünde zıplayan balıklardandır diye tahmin ettim.Şekle baksana abi ya :D:D

7. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Kesinlikle ayni fikirdeyim.Cunku daha once burada yapilmis olan uzun bir balik avi videosunda izlemistim.Derin denizde yakaliyorlardi.Cok ilginc bir tipi var.Kopekbaliginada benziyor.Sunu rahatlikla soyleyebilirimki: mutasyona ugramis,vs,,,bir balik degil.Orjinal bir tur.Kimsenin tedirgin olmasina gerek yok ;)
    Rastgele...

8. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Chimaera'nın bizim sahillerimizde olduğunu bilmiyordum. Kuzey Denizi balığı olduğunu sanıyordum. Çok ilginç gerçekten.

9. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    oltaya gelse direk bedenden koparır takımla beraber atarım o ne ya :eek:

10. Pandeon

Pandeon Burak

Aynen bende:D . Sonuçta bu zevk işi neticede gözüme ve damağıma aynı anda hitap etmesi lazım.

11. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
    Bu balıgın haberine bende denk geldim.Yanlış hatırlamıyorsam ege de bulunuyormuş..Şu bir gerçek etrafta ki bir canlı azalırsa bu deniz hava kara değişmez.Azalan o canlının aksine baska bir canlı cogalır...

12. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Haberde diyor ki, hamsi sardalya düşmanı bu balık, karnından hep bunlar çıktı. E be kardeşim, ne düşmanı olacaktı? Oğlak çevirme mi???

13. Pandeon

Pandeon Burak

35 yılın birikimi ile yapılan bilimsel bir açıklama o düşmanlık... Arazi tartışması ile başlamış , bugünlere kadar gelmiş 7 nesildir.
    Oyle bilimsel açıklamaya böyle yorum işte...

14. davids41

davids41 tamer

köpek balığından cok köpeğe benziyor :)

15. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Ne demek istediğini anlamadım Burak? Öyle bilimsel açıklamaya böyle yorum derken beni mi eleştiriyorsun onu mu? :) Arazi tartışmasıyla bugünlere gelmişse herhalde onu eleştiriyorsun :) :) :) :) :) :)

16. Pandeon

Pandeon Burak

Doğal olarak adamı eleştiriyorum;)