Arkadaşlar..bu balık gökkuşağı niyetine ava gidildiğinde yakalandı..ancak bunun gökkuşağı olmadığını anladık..ve alabalık (salmon) ailesinden bir üye olduğunu düşünmekteyim..bu belık nedir..çok araştırdım bulamadım birde burda şansımı deneyeyim dedim.. bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.. YAKUP hocam yardım lütfen.. [/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG] saygılar
arkadaşım bu balık tatlı sularda bulunan vede nadir çıkan kefal ailesinden çiçek balığıdır eti çok lezzetli olup ekonomik değeri yüksek bir olta balığıdır eline koluna sağlık afiyet olsun
Sizin de belirttiğiniz gibi alabalık olduğuna şüphe yok ta, hangi alabalık onu bulmak lazım. Ersin bey; Aşağıdaki fotografta görülen balığın sırt yüzgeciyle kuyruğu arasındaki çıkıntı nedir biliyor musunuz?
Yağ yüzgecidir, özellikle kırmızı benek alabalıklarda burada bulunan benekler o balığı alabalık avcıları için daha da kıymetli yapar. Balığın tam tür bilgisi için ben de merakla Yakup hocamızı bekliyorum ama bu aralar aramızda görünmüyor, inşallah uğrar..
Hocam resim açılmıyor bizde o yüzden yorum yok ancak pulları biraz kalınsa kefeal türünden olabilir ama inceyse alabalık türündende olabilir
Sis balığı olabilir. http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=30208 Ama yüzgecleri felan alakası yok.
evet arkadaşım bu yağ yüzgecleri sadece dünyanın neresinde olursa olsun salmon ailesinde görülür,ancak ülkemizde bu yakaladığım alabalığın ne bir resmini nede bilgisini bulabildim.. saygılar..
Merhabalar Öncelikle Adipoz (Yağ=Yalancı) Yüzgeç konusuna açıklık getirmek gerek sanırım. Yağ Yüzgeci sadece Salmonidlere (alabalıklar) has bir yapı değil. İncelemek isteyenler Aridae, Bagridae, Sisoridae ve hatta Characidae (pianhalar) familyalarınında adipoz yüzgeci bulundurduğunu görebilir. Resimdeki balığa gelecek olursak, bu balığın alabalık olduğu şüphesiz. Ama tür bazında bir değelendirme yapmak gerçekten zor. Salmo platycephalus diyeceğim yalnız Salmo platycephalus siyah benekli yüzgeçleri daha sarımsı ve çoğu zaman çok az gümüşi renktedir ( resimdeki balığın rengi baya gümüşi ve çok enteresan). Kesin birşey söyleyebilmek için Murat Bey'den balığı tam olarak nereden yakaladığını söylemesini isteyeceğim. Seyhan Nehri'nin Yukarı kesimlerinde yakalamış ise Salmo platycephalus tur.
Ben Aspius vorax a benzettim palazlanmamış hali tabi bu, Kocaağız derler yerel dilde... Yakalandığı anda neler yaptı yazarsanız bir fikir sahibide olabiliriz.
Bu balık alabalık alabalık... sazanın adipözü olmaz. Yukarıda gereken açıklamalar yapılmış. Hala koca ağız nasıl olsun. hatta nasıl olur? Bir yayın türü (Aridae, Bagridae, Sisoridae) ve piranha (Characid) ve hatta Argentinid olamayacağına göre, onların bariz ayırd edici morfolojik özellikleri olduğuna göre balık alabalık.
Sevgili Murat "bunun gökkuşağı olmadığını anladık" demişsiniz ancak, bu balığın Gökkuşağı alabalığından Oncornhychus mykiss farkı nedir anlayamadım. Tek foto tür tanımı için yeterli ipucunu vermediğinden de yanılmış olabilirim. Resim haricinde paylaşabileceğiniz bilgiler varsa yeniden değerlendirmek isterim. Selamlar.
bu balık alabalık tır..ancak oncornhychus mykiss olmadığını pullarından anlamaktayız..yakaladığım balığın pulları daha iri ve kendiside diğer alabalıklara göre daha sert..etide daha sert.. ve sırtı siyah,karın bölgesi gümüş..ne noktası var nede başka bir rengi. saygılar.
yakaladığım balığın bir resminide buraya koyuyorum..inşallah bunun hangi tür alabalık olduğunu bulabiliriz..eğer bulamassak..yeni bir tür keşfetmişim demektir.. adınıda mykiss muratios koydum..[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG] saygılar