Bi ara bir kaçı evrimleşip karada yürümeye başlayacaklar sandım hihi http://www.youtube.com/watch?v=JTpj_3Uab1A Daha önce verilmişse özür
Banada yayın gibi geldi. Sanırım güney doğu asyada bir yer olsa gerek . Oralarda balıklara büyük değer veriyorlarmış.
Bu videoyu izlemiştim sanırım hindistanda ölülerin küllerini bu suya serptikleri için balık tutulmuyor burada klasik hindistan belkide yayın balığıda kutsaldır orada
burası hindistan yanılmıyorsam bu yayın balıklarına kutsal değer veriyorlarmış bizim burda olsa 2 haftada temizlerler bu konuda ne yyazıkkii dünyada eliimize kimse su dökemez
Evt benimde bir belgeselde dikkatimi çekmişti hatta küçük çaplı bir araştırmada yapmıştım ölen insanların küllerini ganj nehrine bırakıyorlar haliyle tamamı yanmamış et parçalarıyla beslenen yayın ve adını bilmedigim bir balık ganjın sularında bu denli çok ve büyük oluyor
Biliyorsunuz yayınlar bazen geceleri bulundukları sudan çıkıp serinlikte kurumadan bir başka su kaynağına sürüne sürüne gidebilmekte.
Sanki karaya çıkıp istila edeceklermiş gibi.... birde insan etiyle beslenmişlerse yamyam olumuşlardır