Bu balıklar mırmır mı?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında yunisef tarafından paylaşıldı.

1. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
  2. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Yunus emre bunlar mırmır değil ispari karagöz karışık oldukçada güzel bir av olmuş nerede hangi yem ve takım ile tuttuğunu yazarsan seviniriz büyük balıklı avların olsun rastgele

3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Evet ben de çok merak ettim. Bu sene İstanbulda nedense ispari eskiye nazaran daha az çıkmaya başladı ve arkasından bu karagözlerde ciddi+ciddi bir artış oldu. Bakırköy, sarayburnu,yeşilköy, zeytinburnu heryerde çıkmaya başladı.

4. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    arkadaşım tebrikler gayet güzel bir av olmuş eşref abim gerekli cevabı vermiş zaten tekrara tebrikler daha bol avlara

5. balikoltasi

balikoltasi Birol

arkadaşlar bu balıklar sargoz. yani ege bölgesinin balığı. geçen armutlu seyahatimde daldığımda bende bu balıkların yavrularından bayağı görmüştüm. sanırım bunlarda ufak boy. yakından çekildiği için büyük çıkmış.

6. ozan

ozan Ozan

bende sargoz olduğunu düşünüyorum

7. avantgarde

avantgarde onur

bencede sargoza oldukça benziyorlar. arada bir iki tanesi lidaki gibi sanki..

8. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Üsteki üzeri çizgili olan 3 balık karagözün bir çeşidi olan sargozdur. Sirkülerde bu balık için bir limit belirtilmemişse de karagözde limit 21 cm.dir. Bu balaığı karagöz olarak nitelersek 21 cm limite tabi olması gerekir.

Diğerleri ise ispari (isparoz)dur. İsparilerde ise herhangi bir limit yoktur.

9. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Baliklar sargoz...Cok da lezzetlidirler.

10. kıbrıslı64

kıbrıslı64 ALİ GÖRAL

sevgili arkadaşım bu balıklar sarsoz karagöz değil bol balıklı avlar dilerim iğnen keskim olsun

11. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    bu sene işlerkarışacağa benziyor YALOVA DA karagöz ve bu sargoz dediğiniz balıkların bol bol yavruları var hatta geçen gece levrek için bi tanesini harcadım

12. Arkadaşlar resimdeki balıklar Sargoz palazı (Bazıları ispari)ve bu sene Marmarada inanılmaz yoğunlukta..Bunun nedeni ise geçen yıl sargozun geç havyar atması ve avlanılmasının azlığı..Bu dalışımda tüm kayalar bu palazlarla dolu.Yüzlercesi bir arada heryerde görünüyor..Ancak boyları henüz avlanmayacak kadar küçük avuç içi kadar..Eğer bu palazlar ağcılar ve oltacılar tarafından kıyıma uğramaz ise 2 sene sonra kiloluk Sargoz bolluğu olacağı kesin..Dediğim gibi 1991 senesinde özellikle marmarada doğal nedenlerden dolayı kıyıma uğrayan sargoz aradan geçen 17 yılda ilk kez bu denli çoğalma gösterdi..Lütfen bu palazları hiç değilse 1 yıl avlamayalım ve 1 yıl sonra 300-400gr iken avlayalım..Avı ve lezzeti mükemmel olan bu türü Koruyalım.:)

Son düzenleme: 20 Eylül 2008
  13. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bana resimde sadece 3 ispari var gibi geliyor, üstteki üç tanesi ışığın açısından dolayı çizgilerini daha net belli ediyor, diğerlerinde belli belirsiz var dikkatli bakmak lazım.

14. Thunderbolt

Thunderbolt Nedim

Tebrikler Yunus Emre

Güzel balık avlamışsın :) .Bu balıkların sargoz olduğunu belirtmişler zaten.Lezzeti de mırmırdan daha güzeldir ;)

15. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    Öncelikle herkese çok teşekkür ederim, bilgilendirmeden dolayı. Anlatılanlardan çıkaracağım kadarı ile evet doğrudur, bu balıklar elim kadar bile değil. gece boyunca bu balıklardan küçükleride geldi fakat denize iade edildi. Bu garibanlarda ilk heves babında kovama girenlerdir. yanımda bulunan bir arkadaş yaklaşık bir kova doldurdu ve bana küçükleri attığım için söylendi bile.
    Herkesten özür dileyerek ve bu balıkların daha uzun nesillere taşınması babında tutulan bölgeyi söylemek istemiyorum. çünki çok fazla bulunmakdatır.ama dediğim gibi elim kadar bile değiller. tuttuğum takıma gelince 5'li izmarit takımı ve karides yemdir. tutması çok zevkli idi fakat tutarken hep tereddütte kaldık katliam mı yapıyorum diye. bir süre takımları kenara koyup denizi bile izledim. Açıklamalarınızdan ötürü hepinize çok teşekkür ediyorum. Saygılar.
    Ayrıca balıklar marmara bölgeye aittir. Biraz daha büyüsünler izmir bölgeye rakip olacağız.:)

Son düzenleme: 22 Eylül 2008
  16. Duyarlılığınız için teşekkürler..:)
    Yukarıdada yazdığım gibi bu palazlar bu sene inanılmaz çok..Belkide son 10 yılda gördüğüm palaz sayısından fazlasını 1 günlük dalışımda gördüm..Ve yine tekrarlamakta fayda var.Bu palazlar 1 yıl sonra 300-400gr ağırlığa ulaşıp olatacılara kefif vereceklerdir..:)

17. Thunderbolt

Thunderbolt Nedim

Sevgili Yunus Emre duyarlılığın için ben de seni tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum.:)

18. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    asıl ben sizlere teşekkür ederim. Eğer konunun ciddiyetini bilmemiş olsam rapor diye bunları yayınlayıp herkesin o bölge de bu canlıların katliamına sebep olabilirdim. Oyüzden sizlerinde katkısı çok büyük.

19. mühendis

mühendis Anıl

Favori Kamış:
    2.10 kamış ve şeytan oltam
    En İyi Avı:
    1m'lik dere yılanı
    Yıllardır Tekirdağda balık yakalarım, bu yıl ilk kez ben de bu sargoz yavrularından yakaladım, birini salamasam da diğerini o bölgede büyümesi ve çoğalması dileğiyle denize saldım. Bu tür az görülen balıkları yakalayınca ve de ardından iade edince çok mutlu oluyorum, bir umut doluyor içime, belki burada çoğalırlar diye. Suların ısınmasından kaynaklanan bir gelişme olabilir mi acaba?

Yunus Emre seni çok tebrik ediyorum, etrafındakiler açlıktan çıkmış gibi küçük balıklara rağbet ederken senin gibi balık yakalamayı sonlandırıp ufakları salmak çok önemli bir davranış. Ne zaman ki küçük balıkları denize salmayı ve yakalamamayı öğreneceğiz o zaman büyük balıklı ve zevkli avları hakedeceğiz diye düşünüyorum.

20. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    Anıl hocam sözünde ettiğiniz suların ısınması dikkatimi çekti. balıkları elime aldığım zaman sanki kaplıca dan balık yakalıyorum gibi geldi. çünki su elime değdiği zaman fark ettim deniz suyu sıcaktı. sabah ayazında bile hissedebiliyordum.