"Bu Balıklar Tutulmaz" Raporu ve Biraz İç Dökme

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Eksik tarafından paylaşıldı.

  1. Eksik

    Eksik Metin

    Mesajlar:
    271
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm & Mebaru Salty Rugger 73L
    Favori Makine:
    Shimano Rarenium CI4+ 2500 FB
    Herkese selam,

    Yumuşak bir sohbet havası yakalayacağımı düşünüyorum; konu dağılabilir, uyarmış olayım.

    İş-güç vesaire yüzünden epeydir dişe dokunur bir şey yazmadım foruma. Sadece üç-beş bazı değerli gördüğüm rapora "tebrik" mesajı geçmek ve her gün bir kez de olsa son girilen mesajlara kabaca bakmak en fazla yapabildiğim aktivitelerdi son dönemde.

    1 buçuk seneye yakındır bir spin ekipman edinme arzusundaydım. Belirtmeden geçmek istemem; bilhassa -volex21- Volkan Bey'in levrek hikayeleri ve İstanbul'dan nadir gelen levrekli raporların bu minvalde üzerimde fazlaca etkisi vardır. Dolayısıyla, çok uzun araştırmalar sonucu(tüm forumu okudum galiba) ve gezindiğim balık avı dükkanlarında edindiğim izlenimler neticesinde(maalesef başka balık çevrem yok)(keşke balık arkadaşım olsa eheh) bütçem dahilinde bir takım almış bulundum bir süre önce.

    [​IMG]

    Okuma V-System'ın 240'lığını ve yine Okuma'nın Trio 30s makinesini satın aldım. Genellikle bilinen teknik özelliklerinden pek bahsetmeyeyim ama kamışın bazukası(tak sırtına dolaş) ve makinenin "yumuşaklığı"(kol boşluğu olmadan yağ gibi kayması, ergonomisi vesaire...) ayrıca vurgulanması gereken özellikleri bence. Bi' de çeşitli forumlarda şu Trio'lar için hep aynı sıkıntı belirtilmiş: Misinada kuşgözü yaratıp dolandırması... Buradan bu makineyi satın almak isteyen ya da sahip olup bu sorunla cebelleşen arkadaşlara, aynı sorunları ilk bir-iki denemede bizzat yaşayan ve sonra makinenin dilinden anlayıp sorunu çözmüş birisi olarak seslenmek isterim:

    1. Misinayı makinenin kapasitesinin sonuna kadar sarmayın; fazlacana bir pay bırakın,
    2. Atış ve çekişlerde misinanın boşlamasına izin vermeyin.

    Bu ekipman ve başlıca Kendo sahtelerimle hatırı sayılır sayıda' at-çek yaptım genellikle Yeşilköy civarında ve arada Boğaz'da. Sonuç: Kaydadeğer olmayan birkaç ufak yaprak/çinekop, istavrit ve iki sağlam vuruş(kuvvetle muhtemel lüfer) haricinde sıfır! Ama azmim, arzum bittabii bitmez! Burada ya da orada...

    "Burada ya da orada..." diyorum...

    Eylül'de, doğduğum, büyüdüğüm ve bugüne kadar yaşamış olduğum semt olan Yeşilyurt/Yeşilköy'den Beylikdüzü'ne taşınıyorum. Temmuz'dan sonra ise bir çalışma nedeniyle İzmir'deyim. Yani, Yeşilköy kıyılarında geçirmelik önümde sadece bir aylık vaktim var. Bu süre zarfında sürpriz bir lüfer ya da levrek(alan almış zamanında) veyahut lrf ile eşkina peşinde olacağım. Umuyorum raporla gelirim...

    İzmir demişken... Temmuz 14 - Ağustos 30 arasında Selçuk civarlarındayım. Dolayısıyla Pamucak(her ne kadar "bitti" dense de) gibi bir mera dibimde olacak. Geçen yaz kısıtlı bir ekipmanla anca yavrularını kandırabildiğim Ege'ye özgü çipura, mercan, levrek gibi hedeflerim var(mevsim çok uygun değil ama...). Genellikle kıyıda olurum herhalde. Ama eşlik edecek insan buldum mu tekneyle açılmaya da hayır demem. İzmir özelinde tavsiyeleriniz/teklifleriniz varsa dinlemekten memnun olurum.

    Yaz sonrası da, dediğim gibi Beylikdüzü kıyıları... Forumdan takip ettiğim kadarıyla az-çok bizim buralarının verimliliği mevcut sanırım oralarda da. Ne var ki, batı kıyı şeridine biraz daha yakın olması sebebiyle levrek şansının daha fazla olduğunu hissediyorum(sebebi forumda tartışılmıştı).

    ***

    Laf salatasına son verip, ufak da olsa biraz balık ve manzara göstereyim...

    Malum, istavrit sezonu açıldı(!). Ben de bizim buralarda çapari açma vakti gelmiş olabilir diye indim evvelsi gün kayalıklara. Tablo üzücü ve maalesef her sene yaşananla aynı: Boşluk bırakmamacasına dizilmiş ve 5-6-7-8 cm boylarında değişen kraçaların kilolarcasını kovalarına dolduran düşüncesiz, bilinçsiz bir ton insan... Sadece benim bulunduğum yaklaşık' 50 metrelik şeritte onlarcası kamış sallayıp iğneye vuranı kovaya gönderiyordu. Sadece bir gün, birisi 2 kilo alsa, ellisi 100 kilo... Balıkların avlanacak seviye gelmesine daha 1 ay olsa... Bildiğin katliam! Yapacak bir şey de yok... İstanbul'un tüm kıyıları aynı.

    Her neyse... Ben de "belki iricesinden alırım tavalık" ümidiyle sallasam da kamışımı, ne yazık ki balıkların tümü 10 cm dahi yoktu. Dolayısıyla, şansımı fazla zorlamadan o ana kadar tuttuklarımın alayını saldım...

    Video1. https://drive.google.com/file/d/0B7h1mjuHf5TZeDk3eERTV2JwSm8/edit?usp=sharing

    Video2. https://drive.google.com/file/d/0B7h1mjuHf5TZWExIcmUyT3BuS2c/edit?usp=sharing

    At-çek avının en büyük hedeflerinden martılar... Dalarlı sahtelere dalıyor deli manyaklar...

    Video3. https://drive.google.com/file/d/0B7h1mjuHf5TZaTM3Q2RNVl84bUU/edit?usp=sharing

    [​IMG]


    "İstavrit yoksa lrf ile eşkina yesinler" (Yiyemedik)

    [​IMG]

    [​IMG]


    Fotoğraflar da sanıyorum bu kadar.

    Öyle böyle... İnsanın balık avına meraklı yakını olmaması ve iki çift balık muhabbeti edememesi kötü. O yüzden, buraya kadar okuduysanız eksik olmayın.

    Yaklaşık 3 senedir takip ettiğim, edindiğim teknik bilgiler bir yana(ki çok fazla), avlanma bilinci anlamında şahsıma büyük katkıları olmuş olan ve şu an tek tek isimlerini sayamayacağım bu forumun tüm bilinçli amatörlerine teşekkür ederim son söz olarak. Hem doğrudan, hem vesilenizle çok şey öğrendim ve öğreniyorum tabii ki. Bilinçli avlanıyorsanız teşekkürümü üzerinizde hissedin.

    Hepinize rast gelsin...
     
  2. havagazi askeri

    havagazi askeri Soner Pehlivan

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    67
    Şehir:
    Tekirdağ
    En İyi Avı:
    Sazan 9.3 kg, Turna 3.5 kg, Yayın 15.4 kg
    Metin Kardeşim Merhaba,

    Raporunu bir çırpıda okudum, amatör ruhlu bir profesyonel olduğun su götürmez bir gerçek, umarım en kısa sürede arzu ettiğin balıkları yakalarsın..

    Bu arada bilmiyorum sana ne kadar uzak ama sık sık Silivri'de av yaparız, madem kendini yalnız hissediyorsun bu balıkçılık konusunda, özelden cebini yazarsan ava çıktığımızda seni ararım, bunun haricinde göllere ve Tekirdağ sahil şeridinde sıkılıkla avlanırız, sana uyarsa her zaman bekleriz.

    Sevgiler, saygılar..
     
  3. Haltox

    Haltox Haldun TURAN

    Yaş:
    35
    Mesajlar:
    51
    Şehir:
    İstanbul - Büyükçekmece
    Favori Kamış:
    Cormoran Profiline Jet Minispin 3,00mt 20-50gr
    Favori Makine:
    Okuma Safina PRO SPA 40 Makina
    Merhaba Metin gayet içten ve haklı bir yazı olmuş. Ben de yaklaşık 3 yıl önce Bakırköy'den Büyükçekmece'ye taşındım o zamanlar sıkıntılı olacağını düşünürken şu an fırsat olsa bile geri dönmem. Şu an Sinanobada oturuyorum. Genelde bu çevrede, nadiren de Gürpınar'a giderim. Geldiğin zaman beraber avlanma fırsatı yakalayacağımızı düşünüyorum.

    Levrek konusuna gelince 2 senedir at-çek yapıyorum ama hiç hareket yok. Şu ana kadar oltayla alanı da görmedim ama zıpkınla yaklaşık 60 cmlik çıkarıldığına şahit oldum. Koy içerisinde küçük balıkçıların günde 3 sefer kıyı şeridine ağ bırakmalarından dolayı olsa gerek balığa gidenler genelde canlı yüzü görmüyorlar.

    Şimdiden hoşgeldin umarım ilerde keyifli avlar yaparız :)
     
  4. volex21

    volex21 Volkan

    Mesajlar:
    6.735
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Metin, çok güzel bir rapor olmuş. :) Yalnızca rapor demek te haksızlık olur ama tam ismini koyamadım. :D

    İsim vermeseydin iyiydi... :D Atçek takımını, raporlarla gaz vererek ben aldırmışım gibi hissettim kendimi. :eek:

    Mevsimsel olarak en kötü zamanlardayız, kıyıdan da tekneden de pek güzel avlar yapılamıyor şu sıralar. Gerçi denk gelince yine balık gibi balık tutanlar var mutlaka ama çok çok az.
    Dediğin gibi çok verimli bir zamanda gelmiyorsun bu tarafa. Ancak yine de güzel bir balıkla karşılaşma ihtimalin yok değil. Bu zamanlarda canlı bırakmayla şansını arttırabilirsin.

    Atçekle çok daha zorlaştı balık yakalamak. Umarım güzel geçer buralardaki avların. :)

    Yemli avlarda mırmır başlamak üzere diyorlar, arada güzel boyda denk getirenlerde varmış, yemli avları da ihmal etme, şansın bol olsun.
    Rastgelsin inşaallah. :)
     
  5. FuRkAn *

    FuRkAn * FURKAN

    Yaş:
    34
    Mesajlar:
    847
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Merhaba Metin bey,
    Bence adalara gidip ufak jig falan deneyin en azından eğlenirsiniz. Burgaz adanın arkası zargana ve istavrit verir. Boğazdada Kandilli ve çubuklu lüfer yapıyor gece geç saatlerde.
     
  6. mucahitt

    mucahitt mücahit

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    414
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Dere kenarlarında bulunan saz kamışı
    Favori Makine:
    2005 model markasız :)
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    Haldun hoşgeldin. Tezkereni aldın mı?
     
  7. Haltox

    Haltox Haldun TURAN

    Yaş:
    35
    Mesajlar:
    51
    Şehir:
    İstanbul - Büyükçekmece
    Favori Kamış:
    Cormoran Profiline Jet Minispin 3,00mt 20-50gr
    Favori Makine:
    Okuma Safina PRO SPA 40 Makina
    Aldım abi çok şükür bitti askerlik :D Kıyılardayım hep ama ispariden öteye geçemiyoruz :D
     
  8. symrna3519

    symrna3519 Sercan

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    50
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Ef-Fe Extreme Karbon Surf Kamış 390cm
    Favori Makine:
    Okuma Compressa cp65
    En İyi Avı:
    0,00003 gram istavrit :)
    askerlik bitmiş hayırlı olsun kardeşim.. galiba kardeşimle aynı kısa dönemdiniz. bende mimaroba da oturuyorum. herhangi bir aktivite düşünürsen severek katılırım. bölgede heyecan şart oldu :)
     
  9. Haltox

    Haltox Haldun TURAN

    Yaş:
    35
    Mesajlar:
    51
    Şehir:
    İstanbul - Büyükçekmece
    Favori Kamış:
    Cormoran Profiline Jet Minispin 3,00mt 20-50gr
    Favori Makine:
    Okuma Safina PRO SPA 40 Makina
    Evet Sercan abi bende kısa dönemdim :) inşallah yaparız abi heyecana ihtiyaç var :D
     
  10. Eksik

    Eksik Metin

    Mesajlar:
    271
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm & Mebaru Salty Rugger 73L
    Favori Makine:
    Shimano Rarenium CI4+ 2500 FB
    Sevgi, saygı benden...

    Güzel sözleriniz ve nazik davetiniz için çok teşekkürler... Mutlu oldum. Bahsettiğim gibi anca 3 ay sonra Beylikdüzü'nde ve dolayısıyla Silivri, Tekirdağ taraflarına yakın olacağım. O vakitlerde haberleşmek ve beraber balığa gitmek isterim tabii ki beraberce. Unutmam, mesaj atarım.

    Görüşmek üzere, rast gelsin...

    Güzel güzel... O civarlarda potansiyel balık avı arkadaşları bulduğum için sevindim. Umarım beraber çıkarız avlara. Zamanı gelince haber ederim.

    Levrek konusunda bu Yeşilköy civarları için de aynısını duydum... Geçenlerde Murat Sezal'le rastlaştık(Balık Dergisi'ndeki orkinos avlarını hatırlayabilirsiniz). Beni at-çek yaparken görüp yanıma geldi. O da buralıymış meğerse ve konu konuyu açtı derken, arkadaşlarının zıpkınla 50-60 cm'lik levrekler aldığından bahsetti. Demek ki var ama sahtelere düşüremiyoruz şunları.

    Mesajınız için sağ olun... Görüşürüz...

    Şöyle söyleyeyim: Genel manada arşivci bir kimseyim. Yani geçmişimi ve anılarımı bir şekilde kayıt altına alma eğilimindeyimdir. Bu bağlamda isminizi geçirmem benim adıma bir gereklilik oluyor. Zira paylaşımlarınızın bende yarattığı şevk az buz değil. Diyordum ya, köy kahvesinde balık hikayesini anlatan abi gibi bir profil oluşuyor ne zaman okusam. Şu anda da mesela "Serhat Abi nasıl?" falan diyesim geliyor ehahh... Hiç tanımam etmem.

    İzmir'de haftada bir, maksimum iki günüm boş olacak. Bu fırsatlarda kaçacağım balığa. At-çek kaçınılmaz ama evet yemli de çalışmak gerekecek anlaşılan. Selçuk civarlarında bir yemci bulabilsem çok iyi olurdu.

    Cevabınız ve hedef odaklı ayrıntılı tavsiyeleriniz için teşekkürler...



    Detaylı tavsiyeleriniz için çok sağ olun... Ne var ki Adalar civarına gitmem pek mümkün değil. Yeni eve geçeceğim için onun koşuşturmasındayım. Evde oldukça anca bizim buralara çıkabiliyorum. Boğaz'a da uğrayabilirim belki bi' ara.

    Teşekkürler...
     
  11. Şimal

    Şimal İsa Sivri

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    12.617
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Metin kardeşim, oldukça emek harcanmış, keyifli bir rapor olmuş, okurken yüzümde bir tebessüm bıraktı, elinize sağlık :thumb:

    Bu arada forumda yeralan "Balık Avı Dostları" grubumuz u ziyaret edip sohbetlerimize katılabilir, av organizasyonlarımıza dahil olabilirsiniz. :)
     
  12. ssolmaz

    ssolmaz Serkan

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    30
    Şehir:
    İzmir
    Hocam merhaba,
    Yeni spin avına merak salmış ve bir takım yaparak ufak ufak başlamış biri olarak, severek okudum yazını.
    Bende yaz ayları oldukça fazla kuşadasında oluyorum. Pamucakta avlamak istediğim yerler arasında ama henüz fırsatım olmadı. İzmir de oturuyorum. Ve hafta sonları yemli av yapacaksam yemlerimi genelde geçerken selçuktan alıyorum. Selçukta hep açık olan iki tane yemci var. İkiside yol üstünde. Belki başkada vardır ama onlarıda ben bilmiyorum. Yem sıkıntın olmaz kesinlikle.
    Spin avında da çok yeniyim. Henüz skorum yok. Fakat doğru avlak bulamadım. Bunun arayışındayım. Devamlı okuyorum forumdan ama ava çıkınca işler değişiyor. Birşeyler yanlışmış gibi geliyor. Yani diyeceğim bende bir balık arkadaşı arıyorum kendime. cyrr
    Belki geldiğinde görüşme fırsatımız olur. Rastgelsin...
     
  13. Eksik

    Eksik Metin

    Mesajlar:
    271
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm & Mebaru Salty Rugger 73L
    Favori Makine:
    Shimano Rarenium CI4+ 2500 FB
    Sizden de beğeni aldığım için sevindim gerçekten. Hem takdiriniz hem de davetiniz için sağ olasınız... Forumun düzenli bir takipçisi olarak Balık Avı Dostları'nı biliyorum ve arada "ne yapıyorlar" diye başlığınıza göz atıyorum. Dahil olabileceğim bir organizasyonunuzu görürsem mutlaka yazar ya da mesaj atarım.

    Bu vesileyle, bilginin ve paylaşımın kutsiyetine inanmış biri olarak, oluşumunuz için de ayrıca tebrik etmek isterim sizi.

    Teşekkürler...

    Heh, çok güzel... Zaten tahmin ediyordum Selçuk'ta bir yemci bulabileceğimi ama daha önceden arayışında olmadığım için bilmiyordum.

    At-çek yapılabilecek avlak konusunda galiba ben bir nokta biliyorum. Hem ulaşması da meşakkatli değil. O halde Selçuk'a geldiğimde mutlaka bi' buluşur olta sallarız. Ben genelde perşembeleri uygun olacağım. Oralara gelince(14 Temmuz - 30 Ağustos) kesinlikle haber veririm. Mesajlarınıza bakar olursanız görürsünüz.

    Bilgilendirmeniz, teklifiniz ve genel olarak cevabınız için teşekkür ederim Serkan Bey... Görüşmek üzere...
     
  14. erdemutuk

    erdemutuk Armağan

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    739
    Şehir:
    Adana-Ankara
    Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Metin kardeşim, bizde senin raporunu yazmaya değer görelim ve tebrik edelim o zaman. Hiç dikkat ettin mi bilmem ama burada çok değerli abilerimiz kendilerinin torunu yaşındaki arkadaşlarımıza bile cevap yazıyor, yazmaya değer buluyor. Mesele avın çok olması, büyük olması değil, insanların malzemelerinin, takımlarının harika olması değil. Maksat muhabbet olsun, aynı tutkuya sahip insanlar bilgilerini, deneyimlerini paylaşsın. Neyse, uzatmayayım.
    Geri iadeler ve duyarlılığın için teşekkür ediyorum.
    Sağlıcakla kalmanı dilerim.
    Rastgele.
     
  15. fisher33

    fisher33 Levent

    Mesajlar:
    172
    Şehir:
    MERSİN
    Favori Kamış:
    BG 30 DAİWA(rat)-Balzer kamış
    En İyi Avı:
    120cm sapan,96cm levrek
    İnşallah ilgili yerlerdeki kişilerde bunu görür denetim yaparlar.Duyarlı bir kişi olduğun belli teşekkür.
     
  16. mucahitt

    mucahitt mücahit

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    414
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Dere kenarlarında bulunan saz kamışı
    Favori Makine:
    2005 model markasız :)
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    Hayırlı olsun hoşgeldin. :) İspariye kurban olurum oda olmasa hepten boş döneriz :) Metro Markette geçenlerde 15 liraya satılıyordu :)
     
  17. Haltox

    Haltox Haldun TURAN

    Yaş:
    35
    Mesajlar:
    51
    Şehir:
    İstanbul - Büyükçekmece
    Favori Kamış:
    Cormoran Profiline Jet Minispin 3,00mt 20-50gr
    Favori Makine:
    Okuma Safina PRO SPA 40 Makina
    Ooo Abi sen 15 lira deyince ispari gözümde güzelleşti şimdi :D Bir onların vuruşlarıyla oltaya sarılıyoruz zaten :D
     
  18. Eksik

    Eksik Metin

    Mesajlar:
    271
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm & Mebaru Salty Rugger 73L
    Favori Makine:
    Shimano Rarenium CI4+ 2500 FB
    Tebriğiniz için teşekkür ederim... Söylediğiniz paylaşım odaklı temel şeye tamamen katılıyorum tabii ki.

    Siz de en son okuduğum kadarıyla bir mekan değişikliği yapmıştınız. Yeni meralarda güzel balıklara rast gelirsiniz umarım.

    Bu rapor, av ihlalleri anlamında bilinmedik bir gerçeği söylemiyor aslında. İstanbul'un hemen her kıyısında benzer sahneleri görebilirsiniz. "Daha bilinmedik" bir ihlal olsa yetkililere anında bildirmek aklımda olurdu ama şu an arayıp tüm İstanbul'u ihbar etmem gerekiyor işin gerçeği. Bu da mümkün değil galiba. Ama duyarlılık adına yapılabilecekleri küçümsüyor ve elimden gelen her şeyi yapmıyor olabilirim, bilemiyorum. Aslında bugüne kadar hiç ihbar yapmamış olmamı bahane sayıp bu konular dahilinde yetkili birisiyle görüşüp n'olup ne bittiğini bi' görmem iyi olur. Alo 174'ü arayayım bakayım...

    Mesajınız ve vesile olduğunuz şey için teşekkür ederim...

    Ekleme: Alo 174'ü aradım, Orman ve Su İşleri'ni aramam gerektiğini söylediler. Lakin internette bakıyorum, insanlar Alo 174'ten balık avı ihbarı yapıp iyi-kötü sonuç almışlar. Bilenler, tam olarak nereye ulaşmam gerektiği konusunda bilgi verirse sevinirim.
     
  19. fisher33

    fisher33 Levent

    Mesajlar:
    172
    Şehir:
    MERSİN
    Favori Kamış:
    BG 30 DAİWA(rat)-Balzer kamış
    En İyi Avı:
    120cm sapan,96cm levrek
    bu konularda çok yetkililerle konuştum.konu 1380 sayılı kanunun küçük balık avı yasağı olduğu izah ve yardım istediğinizi anlatmaktan geciyormuş.
     
  20. Eksik

    Eksik Metin

    Mesajlar:
    271
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm & Mebaru Salty Rugger 73L
    Favori Makine:
    Shimano Rarenium CI4+ 2500 FB
    Bilgi için sağ olun Levent Bey... Bir ilgiliyle konuşabilirsem aktarırım.