Bi arkadaş maille göndermiş. Sirkülere uyuyor mu ve ne balığı olduğunu söylerseniz sevinirim. Çünkü gelecek hafta beni de çağırıyor
üstten ilk dört sıradaki balıklar benim bildiğim kadarıyla kimi bölgelerde kumcu kimi bölgelerde ilerya deniyor boyları tebliğlere uygundur yağlı bir balık olup eti lezzetlidir amma velaki alttan iki sıra içinde bolca pullu sazan var tebliğlere uygun değil çok yazık olmuş arada bir tanede kadife var onada yazık olmuş
Üstekiler Ankara civarında akgöz dedikleri ve yem balığı olarak kullanılan balıklara benziyor.Alttakiler ise sirkülere uymayan sazan gibi
bu balıklar imron arkadaşlar dedemin sakarya nehrinde bolca tuttuğu balıktır ancak tadı pek hoş değil
ben bu balıkları yakınen tanırım alt sıradakiler sirkülere uymayan sazan yavrucukları ki resmen katledilmişler, üstekiler ise tatlı su kefali yada burdaki adı ile çapak denilen yavrucuklar ki onlarda katledilmişler. yemesine gelince henüz çok küçük olduklarından çok kılçıklı olduklarından pişirirken harcadığınız tüpe yağa vs yazıktır bence hiç denemeyin. tutan eğer söz geçirebileceğiniz birisi ise bidaha yapmaması konusunda uyarın yok ben yaparım derse itina ile dövün...
alt sırada hemfikiriz ama üst sıra hakkında size malesef katılamıyorum isterseniz internette görsellerden çapak veya tatlısu kefali yazıp aratın sizin bahsettiğiniz balıkların üst sıradakilerle alakası yok
Yenen bir tatlı su balığıdır. Boyları sirkülere uymayabilir. Tadı kötü değildir. Adıda ÇAPAK balığıdır.
arkadaşlar üst sıradaki balıklar bece çapak değil vede cevap yazan arkadaşlar tarafından sirkülere uymadığı söyleniyor bunu kim neye dayanarak söylüyor anlıyamadım farzedelimi bu balık çapak bana tebliğlerdeki tabloda çapağın boy limitini gösterebilecek kimse varmı kilo derseniz kilo limiti 5 kg'dır
antalya halk dilinde bu balıklar çiçek olarak bilinir tahminim o balıklarda ya ekşili göletinden yada karaca örenden
Alt tarafta bikaç holanda sarısı gördüm(kadife) üsttekilerde kefalimsi bişey galiba katliyam havası var.. lezzet olarak kadife yemiştim gayet güzel bence, diğerleri için fikrim yok.rastgele
Üstteki balıklar Türkiye'deki neredeyse bütün derelerde tutulabilecek bir balık.İsmi bütün yörelerde değişkenlik gösterebilir. Boy olarak 35-40 cm den fazla büyümezler yani bu fotoğraflardakiler limitlere uygun. Ancaaaak alttaki balıklar çok değerli pullu sazanlarımızın yavruları... yazık olmuş, tutan kişi ne düşünüpte geri salmamış, şuncacık sazanları yemeyi nasıl düşünmüş hayret bişey.!!