1.balık kamburu olup, siyah pullu ve siyah yüzgeçleri olan bir balık. tahminen sazan türü. 2.balık yassı ve rengi açık. üst yüzgeçi kuyruğuna kadar iniyor. 3.balık fotoğraflarda pek iyi gözükmemiş olabilir. balığın rengi açık. üst pullarının rengi(çok açık kahverengi gibi) ile alt pullarının rengini(beyaz) ayıran siyah bir çizgi var. yardımcı olursanız sevinirim.
Yakup abinin linkindeki balık olabiir..Çok benziyor kamburluğu felan zaten üst tarafı kahverengi görünmüyor dediniz.Bence olabilir.
.. ilk resimdeki mozambik denilen bir balık orda kesinlikle lapistes yoktur hiçbirinnde lapistesle alakası yoktur dğerlerini blmiorum ama ilk resmdeki mozambik
Yaklaşık 2,5 yıldır balık besliyorum.Bana daha çok "rasbora rasbora"yı anımsattı özellikle 1. resimdeki.Balıkların Mısır cichlid (mozambik) olduğunu sanmıyorum.Ayrıca Enes Bey lapistes değil Poecilia reticulata(lepistes) dir.
Uşaklar ne mozambiği ne çikliti ne lepistesi, etmeyin yapmayın. Yakındaki bir göl/gölet/kanal dan yakalanmış balıklar bunlar, tropik balık olduğu kanısına nasıl vardınız.??? Birinci balıkla sonuncusu aynı balık, çizgili sazan (Pseudorasbora parva). Linkini verdim, orada bilgi var. Ortadaki balığın bıyık bölgesi görülse tam tahmin yapacağım, ama onu diğerinden ayıran özelliklerini bu fotografta tam izleyemiyoruz. Yani 2. balık ya sazan (Cyprinus carpio) yada Karas (Carassius sp.)
kardes 1. balığa cok benziyor. ama oranın halkı kambur sazan diyolar. bu balık 30 40 cm e kadar büyüyor.
Kardes siz çok yanılıyorsunuz. Ankaradan tropik balık çıkmaz. Slender Rasbora Türkiyede sadece akvaryumda yaşayabilir. Bakın tür hakkında ne diyor; Climate / Range : Tropical; 24°C - 26°C (Ref. 2060) Distribution : Asia: Mekong, Chao Phraya and Salween basins, northern Malay Peninsula, westwards to the Indus and Sri Lanka. Orjinaline bu linkten ulaşabilirsin. http://www.fishbase.org/summary/SpeciesSummary.php?id=5493
kardes sen daha iyi bilirsin ama şekil olarak tıpa tıp aynı. ağzının ucundan kuyruğuna kadar siyah çizgisi var ve çok hafif kamburu var. bütün yüzgeçleri aynı. renk olarak ta aynı. balık 5 cm i gecmiyor. Slender Rasbora ya çok benziyor. ama nehirde yaşıyor Anlamadım gitti. ya abi slender rasbora bu balığın evcilleştirilmişi olma ihtimali varmı?
Tam olarak çizgili sazanı tarif ettiniz. Çizgili sazanın bilimsel adı Pseudorasbora parva dır. Pseudo yalancı demek, yani "yalancırasbora"... Bu tür olduğunu ilk mesajımda bildirdim ama siz ille de tropik balıklara benzetmeye karar vermişsiniz http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=26537 Bu linkte tür hakkında bir kaç satır yazı bulunuyor. Diğer tür sazan yada havuz balıklarından birisi, hangisi emin değilim. Yüzgeci turuncu olmasına gerek yok.