[/URL][/IMG] [/URL][/IMG] Geçtiğimiz hafta Sedat arkadaşımla kalkan avlamaya gittiğimizde yeter bu gün kısmetimiz yokmuş diyerek paydos etmiş oltalarımızı toplarken yukarıda resmini gördüğünüz yarım kalkan yavrusu Sedat abinizin oltasına geldi... Enteresan olan kalkan yavrusunun önemli bir kısmını büyük birşey yemiş ve zamanla bu yara iyileşmiş...Tabiki balığın ağzından iğne itina ile çıkartılıp balık azad edildi fakat aklıma şu ulvi abinizin anlattığı fıkra geldi... Haso ile Memo deniz kıyısında gezerken Memo yerde gördüğü balık kılçığı iskeletini göstererek ... -Haso kurban aha bu nedir...? -Haso kılçığı şöyle bir incelemiş ve sonra bilgiç bilgiç şöyle demiş... -Kurban bu birşeymiş bunu birşey yemiş...
Moti, inan ki ben ıssırmadım onu. Kendisi yarım geldi İlk yakaladığım kalkanın yarım olması çok ilginç geldi bana
Hayretler içerisinde kaldım.Varya Rabbimin hikmetinden suhal olunmaz demişler ya.Buda onun gibi birşey.
Dün real de dolaşıyordum direk balık reyonuna atlıyorum ben bunun yüzüne kaç kere arkadaşlarımı kaybettim koskoca markette Anonsla buluyorduk birbirimizi Reyonda kalkan gördüm 1 tane vardı bembeyazdı çok güzeldi kilosu 40 Liraydı en pahalısı oydu.
çok enteresan. yaralı balık gördümde bu kadarına dayanabilcek balık tek kalkan olsa gerek. dolapta 1gün susuz yaşayabildiğini gördüm.
Sevgili Aslıhan merhabalar, "kalkan yavrusunun önemli bir kısmını büyük birşey yemiş ve zamanla bu yara iyileşmiş" Tuncay abimizin dediklerinden şunu çıkarmak ta mümkün: Kalkan daha iyice yavru iken, bir avcı tarfından ısırılmış Geçen yıl, önceki yıl bilemiyorum tabi ancak bu yara çok sonraları kapanmış. Bu arada da balığın boyutlarıyla birlikte yara aldığı bölge de büyümüş. Belkide ilk ısırık küçük bir bölgedir ve ısıran balık camgöz harici her hangi bir ufak boyutlu avcı da olabilir. Bu ihtimal içerisinde "küçük camgöz, küçük kalkanı ısırmış" olabilir de var tabii.
Yani kısaca şöyle toparlarsak, "bu birşeymiş, bunu birşey yemiş." Tuncay abi, balığın yarısını kim yediyse çıksın ortaya açık açık söylesin. Şaka bir yana yavru kalkan yarım olsada ait olduğu yere salarak bizlere örnek olduğunuz için teşekkürler.
Geçen sene ısırmadığın ne malum Genç kardeşim ben hâlâ balıkçı tezgahlarını ziyaret etmeden yapamam Seni iyi anlıyor geleceğin iyi bir amatör balık avcısı olacağına inanıyorum Rastgele Her ihtimal olabilir M-a-v-i yahu kardeşim ben yesem konuyu açarmıyım yaaa ayıp oluyor ama Sonra bu balığı Sedat yakaladı Karanlıkta ben foto çekinceye kadar ya o merak edip ısırdıysa Not =""Forumda olmasak bu espiri tam benlik ama "Neyse" Rastgele
Bu balık hayatını 4 taksite bağlamış , o eksik olan yer ilk taksit ödemesiymiş, şaka bir yanada bayağı tuhaf bir durum, buna biraz benzer durumu yakaladığım istavritte yaşadım , balığı ilk gördüğümde acaba bir hastalıkmı geçirmiş diye düşündüm öyle bir yara almışki hiç belli değil fakat vücut şekli mutasyona uğramış gibiydi.
Bu ihtimal içerisinde "küçük camgöz, küçük kalkanı ısırmış" olabilir de var tabii. [/QUOTE] süper yorum koptum