Biliyorum dünkü rapor üzerine bu başlığı görünce levrek tahmin ettiniz ama bu bir levrek değil bana göre hatta bir balıkta değil Hatta tam olarak ne olduğunu bile kestiremedim kalamar herhalde marmaranın yerli kalamarıymış dediklerine göre ben ilk defa görüyorum bu sabahki avımızda denk geldi denize bıraktık umarım yaşamıştır pek kendinden geçmiş vaziyetteydi karşımıza geldiğinde ben bu türün buralarda olduğunu pek sanmazdım şarşırdım ama arkadaş yerli kalamar dedi . İstanbulda av bayi sahibi bir abimizin sohbetinden edindiğim bir bilgi vardı marmaraya kalamar girdi yakında bazı balık türleride peşinden gelecektir gibi o söz aklıma geldi bu omurgasızı görünce ne diyelim sular ısınıyor demekki
hocam biz antalyada bu türe yabani kalamar yada eşek kalamarı diyoruz ticari değeri pek yok eti çok sert güzel yem yapılıor
Bu adam hergün balığamı gidiyor yahu Selçuk selamlar,nacizane önerim resimlerini hizliresim.com'a yükleme. (bir zaman sonra siliniyor)
Selçuk bu sahte den de alayım mı? Kalamar tutarız, levrek çıkmayınca Gerçi bu senin tuttuğun kalamar değil, ahtamar. hihi Babası ahtapot, anası kalamarmış bunun. Çok acılar çekmiş, kendini sahillere vurmuş en sonunda.
Tutmadık abi biz bunu kıyıya vurmuştu hihi Gece fazla kaçırmış alkolü :laughing: Anlıyacağın o sahte iş yapmaz hihi
Arkadaşlar bu humboldt kalamarı çok istilacı bir tür meksikada bu hayvan sayesinde balık kalmadı çok hızlı ürüyolar ne atsanız geliyolar. Yandık desek yeridir . Eğer bu cidden tahmin ettiğim gibi humboldt kalamarıysa ki öyle olabilir süveyş kanalından geçmiş olabilir. İşimiz zor.
Yanilmiyorsam, Fethiye taraflarinda "grapsola" adiyla bilinen ve eti bildigimiz kalamar kadar lezzetli olmayan bir kafadanbacakli türü. Marmara'ya girmis olmasi tür cesitliliginin artmasi yönünden sevindirici oldugu kadar, küresel isinmanin bir sonucu olarak degerlendirildiginde ayni oranda düsündürücü.
üstad tebrikler, kalamar hakkında bilgim ve fikrim malesef yok. ama sen yapmışsın yine birşeyler. aradığını bulamasanda rapalan boş kalmamış. bereketli avların olsun.
Vay be Tekirdağ yakınlarında kalamar/mürekkep balığı vs. olduğunu bilmiyordum. Birer tane de kalamar zokası mı alsak ne
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/60/Giant_Homboldt_squid.jpg Evet yakaladığınız çok tehlikeli bir tür olan humbolt kalamarı veya bir türüdür... Çok fazla büyüyebilirler ve kendilerinden büyük balıklara bile saldırabilirler... Bulundukları meralara çok ciddi zarar verirler. Mümkün olduğunca yakaladıklarınızı salmamanızı öneriririm. Ayrıca yakaladığınızda elinizi kesinlikle dişlerinin olduğu bölgeye yaklaştırmayın. Çok keskin ve güçlü dişleri vardır parmağınızı ısıırırsa kemiğinizle beraber kopartabilir. Çok derinden yakalandığında biraz sersemlemiş gibi gelsede her an zarar verme eğilimi vardır. İğneyi çıkarmaya uğraşmamanızı kesip iğnenizi feda etmenizi şiddetle tavsiye ederim.
humboltlar üremeye başladılarlmı durduralımıyorlar. Meksikada'nın bazı yerleri dışında heryer humbolt dolu . . .