İki fırtınalı hava arası sakin havayı ciddi araştırmalar sonunda yakalayınca bizi hiç bir şey tutamadı.Tüm engelleri arkada bırakıp limana vardığımızda saat 14 idi.Teknede üç büyük usta olunca bana gene miçoluk düştü Ferhat Hafız Turhan Usta Kerterez için iddalı hazırlıktan sonra önce çapayı sonrada ilk kez deneyeceğim japon malı silikon misinalı takımı yavaşça 70 m ye saldım.Bir süre sessizlikten ve uzun bir süre Turhan Ustanın nazirelerinden sonra... teknenin ilk mercanı geldi... Turhan Usta dururmu ! Ancak günün en iri mercanını Ferhat çekti... Hafız da boş durmadı ıstakaroz,karagöz topladı.İlk canavarıda teknenin yanına kadar o çekti ! Fakat misinayı kestirdi... Biz bir taraftan balık tutarken bir taraftan da güneşin denize batışını hayranlıkla izledik... Hava kararmaya,rüzgarın şiddeti artmaya ve dalgaların boyu yükselmeye başlayınca çapayı çekip limanın yolunu tuttuk... Limana vardığımızda deniz ana bugün bize yine bereketini gösterdiğine şükrettik Bu canavarı ise ancak limanda fotoğraflayabildik.Hiç ölmeyecek zannettim... İşte o canavar MÜREN Yola çıkarken Hafız kadırgadaki mekanı aradı birgün önce Ferhatla yakaladıkları ıstakaroz,çipra ve mercanları hazırlattı.Harika bir salata ve köy tavuklu bulgur pilavından sonra eve döndük. Babakale 20.11.2008
yardım Teşekkürler arkadaşlar.Hava müsade ederse bayram tatili sırasında da babakale bizi bekliyor olacak. Birde yardım talebim olacak foto boyutları neden bu şekilde küçük kaldı acaba? Daha önce de aynı yöntemle yüklemiştim ancak bu kez boyut olarak farklı oldu sebebini bilen var mı acaba?