linkteki çaparileri deneyen oldu mu ? yorumlarınızı bekliyorum. Çaparilerde baykuş, şahin ve ibibik kuşu tüyü kullanılmış ( Baykuşu, şahini, ibibiği nereden buldular anlamadım ama http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=20-BAYKUS-CAP http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=20-IBIBIK-CAP http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=20-SAHIN-CAP
bunlar korku filmi gibi çapariler kısa ve aralıkları 15 cm bile değil iş yapmasına yaparda kendiniz yapsanız daha iyi sonuç alırsınız takım uzun ve aralıkları seyrek olmalı 7 8 tane köstek bağlıyorum ben
Sevgili Fırat Bu konu hassas bir konu.Yani çapari değil yapılan malzemesi.Şu an irtibata gectim.Sanırım Avmarketi sahibi,aynı zamanda arkadaşım ve iyi bir amatör olan Atilla kardeşimin gözünden kacmış olabilir,bu malzemenin satıştan kaldırılması söz konusu olacaktır. Sevgiler
diğer yorumlarda belirtildiği gibi, en iyi takım her zaman kendi hazırladığınız takımdır. lakin eğer balık yoksa,ne renk ne cins takım olursa olsun pek bir işe yaramıyor, tecrübe ile sabittir...
Vedat abi, Benim de bu dikkatimi cekti, düşündüm ki ya bunlar imitasyon tüyler; tüketici kandırılıyor ya da bir katliam sözkonusu, lakin bir baykusu tutup !, şahini alıp da boyun tüylerinden capari yapcak kadar tüy alıp, sonra saldıklarını pek düsünmüyorum. Tüyler de gercekten o kuşlara ait gibi duruyor fotolarda, enteresan geldi, tabii bilmiyorum ama bu kuşlar avcılıgı serbestolan kuslar değiller sanırım, yırtıcı ve koruma altında olan kuşlar. ( bildigim kadarıyla )
Furkan, Bunları bizzat tecrübe ettin mi, tüyler gercek kuş tüyü mü ? Dediğine katılıyorum, çoğu hazır takım gibi bunlar da üstünkörü hazırlanmışlardır, ama kuş tüyleri ilgimi cekti.
bence kuş tüyü olsada olmasada iki taraflı çelişkisi var. bence her ikisi de tasvip edilmez. kuştüyü olmadığını farz edelim yani emitasyon, bunu satın alan kişiyi yani tüketiciyi kandırmaktan başka bişey değildir. Nekadar iş yapacağıda meçhuldür. kuş tüyü olduğunu düşünelim gerçekten gitmişler şahini, ibibiği,baykuşu yakalamışlar yolmuşlar 1. bu kuşlar koruma altında ve türlerinin çeşitliliğine göre(baykuş türleri;peçeli, baykuş ,puhuishak, kukumav) (şahin, kızıl şahin)gibi nesli tükenmekte olan ve koruma altında olan türler çok ciddi bir durum bu hayvanlar tavuk kaz ördek gibi evcil hayvanlarda değil kapatıp kafese besleyip tüyünden yumurtasından faydalanasın oyüzden tasvip etmediğim bu kuşlar avlanarak bu tüyleri elde ediyolardır. eğer avlanılıyorlarsada ciddi sayılarda avlanıyo olması lazım okadar tüyü elde edicekler ticaret yapıcaklar
bu çaparileri şiddetle kınıyorum, ve ibibik, şahin, baykuş gibi ülkemizde koruma altında olan kuşların hiç bir şekilde öldürülmesini tasvip etmiyorum... bu tüyler muhtemelen ithaldir ama bunları kullanırsak ve tutulursa kısa sürede bu kuşlar yurdumuzda avlanılmaya başlayacaktır... Vedat Abi, konunun takipçisi olmayı bırakmamalısın, bizi de bilgilendir lütfen gelişmelerle ilgili...
Kaan ağabey haklı bunlar tutulursa ithalat pahalı olacağı için kaçak avcılık artacak. hem balık ömründe kaç kere ibibik yada şahin görmüşki canı çeksin. ne yani onu atınca balık "aha şahin gelmiş dur bi yiyeyim şunu" mu diyecek
Tayfun Bey çok yanlış düşünüyorsunuz o şahin geldi atlayayım ha amacıyla değil o hayvanlarn tüyleri dikkat çekici avmarket sitesindeki arkadaslarda bunu olumlu kullanmışlar.Tabiki şahini kartalı vs. yi tutum tüyünü yollayıp bırakmamıslar sadece onlara benzetmislar.Bir ara bende bu 3 çaparidene almayı planlıyodum hatta sepetimdede vardılar.