bu çupraya bir bakın

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında mehmet0625 tarafından paylaşıldı.

1. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    herkese selamlar dün tam gün boştum saat 11.00 gibi takımları aldım iskenderun yelken klubünün oraya gittim ve orda kefal için ekmek sarması attım ve kamışla at-çek yaptım tık olmadı saat 13.30 a kadar bekledim hiçbirşey alamayınca takımları toplayıp iskenderun barınağına geçmeye karar verdim ve tam takımları topladım baktım deniz birden coşmaya başladı içimden dedimki burda kumla kayaların birleştiği yerde at-çek yapsam slikonla acaba levrek alırmıyım diye takımları toplayıp sırtıma bulanıklaşan denize öylece baktım 40-50 saniye dediimki burdan gidersem kısmetimi tepmiş olurmuyum burda kalıp acaba güzel levrek alabilirmiyim düşüncesiyle gidip gelirken sonra ordan ayrılmaya karar verdim ve iskenderun barınağa gittim orda çırpandan başka bir şey yok bu günde boş dönecem diye aklımdan geçirirken ekmek sarmalarını bi atayım belki kefal olur dedim ve koyuldım zımba ile çırpan yakalamaya ekmek sarmalarını unutmuşum bile bi ara bir baktım kasnaklardan biri fırlamış yerinden kayaların arasına sıkışmış sonra dedimki yengeç oynatmıştır(nede olsa yengeçlere kemanilere kasnak yem feda etmeye alışmışız) çırpan avlamaya devam ettim aradan bir kaç dakika sonra bi bu kasnağı çekip ekmeği boşalmışsa ekmek takayım dedimki birde baktım ağır geliyor dedimki o zaman ekmek halen duruyor ekmek gelirken ağırlık yapıyodur derken birde baktim kafa atışları başladı çupra kafa atıyor ve biraz heyecandan sonra baktımki suda görünmeye başladı tam kıyıya çektim yere bıraktım iğne ağzından çıktı yani biraz daha geç kalsaydım yada suyun içinde kendini taşa felan vursaymış kaçıracakmışım işte bahsi geçen günün tek kayda değer balığı tabi tuttuğum 25-30 çırpanı saymıyorum

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Ekmek sarmasıyla çipura yakalamak sürpriz olmuş. Dip takımı hiç denediniz mi orada? Belki güzel dip balıkları vardır?

Nice güzel avlar dilerim. Çipura güzelmiş. :)

3. sabriyazici

sabriyazici sabri

ellerinize sağlık daha iyileri rast gelsin

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Bizzat kibris oltasina ekmek sararak çupra yakalayanı biliyorum. Pek şaşırmadım yani

5. serif1961

serif1961 şerif

Helal olsun mehmet kardeş ellerine sağlık.

6. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Yakışıklı Çupra sevgili Mehmet.

Lütfen Çırpan ve zımba nedir,anlatırmısın

Sevgiler

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Harika bir çipura yaklamışsın :clap2:

8. vesper

vesper Ömer ÖZEL

Bende merak ettim Vedat abi gibi zımba ne çırpan ne

9. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    tebrik ederim, çipura çok güzel, daha irilerini yakalarsın inşaallah.

çırpan balığı, bizim buralarda çarpan - sokar ( Siganus rivulatus ) balığının yöresel söylenişi.

10. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tahminim doğru çıkmıştır sevgili Bilgekağan.Ancak kanaatimce yöresel adlar yerine genel adları öğrenmeli ve kullanmalıyız.Bu bakımdan sordumdu.

Peki zımba nedir.

Sevgiler

11. GencoGnc

GencoGnc Genco

Umarım çarpma değildir Vedat abi

12. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Mehmet bravo, sanırım bu çupra keyfinden sonra kasnakları bırakıp kamışla dipli beklemeler yaparsın artık. Görüyorsunki balık var, biraz daha uzak atışlar yapıp boru kurtlarıyla güzel balıklar alırsın işallah.. zımba dediği çarpma anlaşılmasın lütfen mantarlı takıma tasma atıyordur sert tasma değlmi mehmet:)

13. NedimBugrul

NedimBugrul nedim

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    70 lik Sheaskpere
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık karagöz
    güzel av.TEBRİKLER.

14. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    tebrik ederim tombul bir balik almissiniz :)

15. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    dip oltasıda denedim dip oltasıylada bir çok balık aldım arasıra denk geliyor büyükleri ayrıca en güzel balıklarımı nedense hiç beklenmedik zamanda hiç beklenmedik yerlerden alıyorum mesela 32cm lik bir sargozu kayaların arasından kayabalığı yakalamak için sarkıttığım sardalya ile almıştım levreği izmaritle almıştım tekli iğne dip oltası ile vsss beğendiğiniz için *** ler

16. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    vedat amca ben urfalıyım iskenderuna memur olarak gelince burda öğrendim deniz balıklarını yakalamayı bende burdakilerin dediği isimle öğreniyorum balık isimlerini ve sizin gibi saygı değer büyüklerimi netlerden takip ettiğim kadarıyla öğreniyorum isimleri fakat çırpan dedikleri sinek üçlü iğnelere ekmek takarak hemen kıyıya dibe daldırıp uçta mantarın titremesiyle balığın vurduğunu tahmin ederek aniden takımı hızlı çekerek diğer adıyla çarparak yakalanıyor işte bu olay zımba oluyor burdakilerin diliyle :)

resmide budur vedat amca sen kesin bilirsin bu balığı söylede bizde yerel isimden ziyade gerçek adını öğrenelim burdakiler her balığa farklı bir isim takmışlar nerdeyse hani balığına bile kayabalığı diyorlar nerdeyse levreğe bile

not: iskenderun bölgesinde yabani çupra dedikleri çupralar oluyormuş bu çupraların normal çupralardan farkı nedir ve benim yakaladığım fotodaki yabanimi yoksa normal deniz çuprasımıdır çiftlik olmadığı kesin gibi :)

saygı ve sevgilerimle...

17. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    benim dilimden benim ortağım anlar işte sende bizi bırakıp gittinya yılmazım ben artık kamışla dip oltasınamı giderim :-( sen olsaydın belki ama kasnağa devam ayrıca avlanma taktiklerimi değiştirdim denizden alıp denize geri verme dönğüsü ile arada nasibime düşeni alıyorum ekmekle kefal izmarit yakalayıp yem yapıyorum arada levrek çupra felanda gelirse kendime yemek yapıyorum olay bu:D ama seninle sabahladığımız gece neydi o olay bir daha öyle bir av yaşarmıyız bilmem kendine iyi bak özletme kendini

18. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Nasipse yakında geleceğim olta takımları hazır tut:)

19. kerempek

kerempek kerem

Tebrik ederim daha da güzel daha da bereketli avlar rastgelsin.

Sizden bir ricam olacak. Lütfen cümleler arasına nokta koyun. Diğer türlü anlaşılması çok güç oluyor. Yine de raporunuzu zevkle okudum.

Teşekkürler.

20. GencoGnc

GencoGnc Genco

Fethiyedeki bir avda öğrendiğim kadarıyla bu balık çupra değil sokarca. Sırtındaki iğneler de zehirli diye biliyorum.