Bu Da Bizim Yemli Avımız :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında koxford tarafından paylaşıldı.

1. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Değerli Dostlar, hepinize yeniden merhaba. Genel olarak at-çek avları yapan bir ekip olarak, uzun zamandır buluşup bir av macerası tertip edemiyorduk. Bir yandan aşk mevsimindeki levrekleri pek rahatsız etmeme kaygısı (ki avlaklarımızın genelinde at-çek ile ancak levrek tutabiliyoruz), bir yandan da her birimizin işlerindeki yoğunluk bunda etken idi. Bu zaman zarfında çok sevgili av partnerim Turgay Karaaslan, çok mutlu bir tesadüfle forumumuzun üyelerinden Sedat Amca (Sedat Erdem / “seymensedat”) ile yüzyüze tanışmış, Sedat Amca’nın samimiyetine şahit olmuş ve Sedat Amca’nın teknesiyle Didim/Akbük civarında çıkılan yemli balık avlarından haberdar olmuş idi. Elbette, bu güzel havadisi alan bizler, son derece hain hayaller kurmaya başlamış idik: Hafta sonu buluşup Sedat Amca’nın teknesinde şöyle güzel bir yemli ava çıkabilir, deniz ve av hasretimizi giderebilirdik. Fakat Turgay’ın iş ve hayat yoğunluğu böyle bir planı neredeyse imkansız kılıyordu. Yine de, Cumartesi akşamı Çok Sevgili Bahadır Abi (Bahadır Sarıca) ile, avlanamasak da Turgay Karaaslan’a bir kahve içmek için gitmeye karar verdik. Eee, ekip bir araya gelince, belki de biraz emri vaki ile ava gitmeye karar verildi (takımların zaten hazır olduğunu sanırım söylemeye gerek yok:D). Saat 03.00’da Aydın’dan yola çıkıldı, yolda mamunlar temin edildi ve sabah suyunda Akbük Koyu'nun açıklarında ava başlandı. Yanlış hatırlamıyorsam 10 kişilik bir mürettebat ile gayet eğlenceli bir av gününde mercan, erkek mercan ve gopezler yakalandı (bendeniz, koca gün ancak dört adet erkek mercan yakalayarak, tekneden yemli avlardaki muhteşem beceriksizliğimi bir kez daha kanıtladım:p Çok şükür, gerek Turgay Karaaslan gerek Bahadır Abi gerek diğer arkadaşlar yeterince balık tuttular da, beni Mine Hanım’dan eve giriş vizesi alacak balıkla gönderdiler;)). Sizlerle bu eşsiz av gününden yine çok güzel olduğunu düşündüğüm bazı fotoğrafları paylaşmak istiyorum.

Vira Bismillah (ilk fotoğrafla açılışı ben ve Sedat Amca yapalım):

Av başlıyor; teknenin İlk Balığı Turgay’dan:

“Kırmızı!” olur da Bahadır Abi durur mu:

Gene Turgay:

Mürettebatın av keyfine diyecek yok:

Son düzenleme: 8 Şubat 2011
  2. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Bahadır Abi’den trofe bir Gopez:

Yeterince balığın ardından akşama doğru karanın yolu tutuldu:

Kaptansız av olmaz değil mi:

Mutlu avcılar:

Dönüş yolundan manzaralar:

Karaya varınca, Kaptanımız çok sağ olsun bize Flying Fish’i de bir güzel gezdirdi, fakat güzelim teknedeki resimlerimiz maalesef kötü çıkmış; o yüzden sadece Flying Fish’in tek bir resmini paylaşacağım:

Çok Sevgili Turgay Karaaslan ve Çok Sevgili Büyüğüm Bahadır Sarıca’ya, Değerli Büyüğüm Sedat Amca’ya, Kaptanımıza ve teknemizdeki diğer av arkadaşlarımıza, sabah suyunda ya takımlarımızı koparan ya iğnelerimizi kıran ve ne olduklarını bile göremediğimiz üç azmanın büyük heyecan yaşattığı, devamı son derece eğlenceli geçen bu son derece güzel gün için tekrar tekrar teşekkür ediyorum; umarım sizler de bu paylaşım vesilesiyle yaşadığımız güzel anlara ve canım Ege’ye bir nebze olsun iştirak edebilmişsinizdir. Hepinize sevgiler ve rast gele.

EDIT (Video İlavesi): Turgay'ın sabah suyunda bir balığı çekerken oltası birden ağırlaşmıştı; bu, muhtemelen yakalanan balığa yapışan bir ahtapot idi. Bu heyecanlı anların bir videosunu çekmiştik; konuyu açarken bulamadığımız bu video diğer hafıza kartından çıktı, işte video:

http://www.youtube.com/watch?v=pmDqB0ZSkvQ

3. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Aykut'cuğum,
    Ellerine sağlık, senin raporlarını okumak gerçekten çok büyük bir keyif.
    Bende sana, sevgili Turgay'a ve değerli Sedat ağabeyimize bu keyfi bize yaşattıkları için teşekkür ediyorum.
    Daha nice keyifli avlarımıza....

4. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    At çek dışında da raporlarınızı görmek güzel oldu :) Şu hastalıklar bir türlü yakamı bırakmadı gitti, balığa hasret kaldım.

5. fish founder

fish founder Özgür

oralarda olmak vardı dedirten cinsten bir anlatım ve fotoğraflar Aykut,
    resmen içim gitti pembişlere :):)

6. yakkar75

yakkar75 hakan

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    Çipura 650 gr
    çok güzel bir paylaşım.. Anlatım ile sanki ekipten biri gibiydik.:)) teşekkürler ellerine sağlık.

7. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

Aykut arkadaşım merhaba,
    Ekip olarak gidilen avlar daha bir keyifli oluyor. Paylaşım ve güzel anlatım için sana ve av arkadaşlarına tşk.

8. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

İstanbul'un soğuk balıksız günlerinde gıptayla okunacak bir rapor.

Tebrikler.

9. modena

modena

o kadar yoldan gelen misafire her halde ''kusura bakmayın arkadaş ben gelmem denmez...söz konusu balıksa gerisi fasa fiso''...

inanın çok zevkli bir gün oldu...tekne eşrafı son derece sıcak kanlı olunca avın keyfi kat be kat arttı...sedat amca öncelikle sana teşekkür etmek istiyorum...sağ ol...çok güzel bir ortamda ağırladın bizi...çok güzel yerlere götürdün...ege denizinin ne kadar güzel olduğunu bir kez daha hatırlattın bizlere...bir yanımızda bodrum kıyıları diğer yanımızda didim ve akbük...hava harika insanlar harika...çok sevdiğim iki av partnerim harika...kısaca her şey harikaydı pazar günü geceden akşamına kadar...

avdan aklımda kalanlar:

mercan avlamak güzel...

mercan avlamak güzel...

mercan avlamak güzel...

benim takımı ne koparttı...(balığı çekerken bir şey öyle bir asıldı ki)...

bahadır ağabeyin kösteğini ne patlattı...(kamış kesin kırıldı diye içimden geçerken çok yakın mesafede köstek patladı)...

teknede ki diğer arkadaşın iğnesini ne açtı...(bayağı mücadele edildi en sonunda iğne ucu açık geldi)...

sonuç:tekrar gidilecek...

not:aklınızda bulunsun bu tarafa balığa gelmek isteyenler sedat amca ile temasa geçip gerekli bilgiyi alabilirler...

10. laho06

laho06

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    turna 7 kg, minekop 2.2 kg, kikla 4,5 kg
    Kutlama

Sizleri kutlarım. Balıkçılık ve arkadaşlık paylaşınca güzel..

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler çok güzel Maşallah manzaraya bak :) özledim tekneden av yapmayı :(

12. zafdem

zafdem zafer

Favori Kamış:
    SHIMANO SPEEDMASTER AX 14-40 GR
    Favori Makine:
    SHİMANO EXENCE 4000S-BB-daiwa cartate 2510PE H -daiwa cartate 3012H
    En İyi Avı:
    3.5 kg akya
    maviliği görünce birden içim depreşti...hafta sonu inşallah bu öözlemi güvercinlikte gidereceğiz..

o bölgede defalarca avlanmış biri olarak çiftliklerin bağlı olduğu halatlar sürekli takılıyor.. oltanız zannediyorum bu halatlardan birini yakalamış..

saygılarımlaa...

13. modena

modena

zafer merhaba...gerçekten özel ve güzel yerler av yaptığımız bölge...

yalnız halat konusunda benim hala şüphem var...kardeşim olayı kısaca özetlemek istiyorum...

balık oltaya takıldığı zaman sakince yukarı çekmeye başladım...fakat ortalara geldiğinde birden aşağıya basmaya başladı...yani kalama açtı...daha sonra kalamayı kapattım...bu sefer daha fazla basmaya başladı...videoda çok belli olmasa da bayağı zorladı...mesela benim başıma bu olay gelmeden kısa bir süre önce bahadır ağabeyin takımına son derece sert bir vuruş oldu...çok fazla kastı fakat köstek patladı...

benim tahminim yakaladığım balığa ahtapot saldırmış olma ihtimali...bu arada av sahamızda lambuka olma olasılığı son derece yüksekti...

14. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Aykut Abi, Turgay abi gözleri yine şenlendirdiniz haftaya inşallah deniz ile buluşacağım ilk raporumu size ve Vedat ustama ithaf edeceğim. elinize gönlünüze sağlık
    dip not: Turgay abi game vest harikaymış birde emanet geldi abi saolasın ;)

15. modena

modena

sağol kardeşim...bizi onore edersin...bundan mutluluk duyarız...

güle güle kullan...

16. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Sürekli at-Çek raporlarınıza alışmıştık yemli olunca tuhaf geldi :D Sevgili Aykut sevgili Turgay abi güzel bir gün geçirmişsiniz. Raporu okurken imrenmekle yetindik buradan:)

Takım patlatan balıklara gelince baba çipura olabilir. O sekilde o bölgede basacak balık olarak o geliyor aklıma. Tabi lambuka da olabilir ama takıma dipte yapışıyorsa o biraz zor. Tekrardan tebrikler selamlar... İzmir için şafak saymaya devam :)

17. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Bahadır Abi, inşallah avlarımız da avlarımızın keyfi de hiç bitmeyecek. Ee, ne diyelim; tez zamanda ve yeni bir avda görüşmek üzere:)

18. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Hakan Bey geçmiş olsun; ben de geçen haftalarda felaket hasta idim, ama şimdi turp gibiyim. Laf aramızda, iyileştikten sonra suyun başı bir başka güzel; yani iyileşir iyileşmez denize, göle, ırmağa, kısacası bir suyun başına kaçıverin derim (ama iyice iyileştikten sonra).

Vallaha at-çek dışında böyle yemli bir av bizim için de güzel oldu:)

En iyi dileklerle ve rast gele..

19. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Ah Özgür Abi, bir gelemedin ki - veya bir buluşamadık ki - beraberce güzel bir av yapalım. Tez zamanda buluşmak ve kırmızıların en büyüğünden yakalamak dileği ile diyorum :)

20. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Hakan Bey asıl biz teşekkür ederiz; sizi de maceramıza dahil edebildiğimize çok sevindik. En iyi dileklerle ve rast gele..