28 Temmuz 2012 Eveeeeet. Biraz da nakit çalışalım. Gün boyu deniz dalgalıydı. Bende şu agaşon taktiğine bir şans vermek istedim. 1 dal yok 3 dal yok 5 dal yok derken sonunda kefal sürüsü rasgeldi. Yanalrına gittim. Aramızda 50cm mesafe yoktu hiç kaçmadılar nerdeyse. Zaten onlar yanıma gelmişti. Tetiğe bastım ıska. Hadi yaaa falan derken yılmak yok zıpkın markası yılmazsa bizde yılmayız dedim. Hemen doldurdum zıpkını. İpi yerine takmadım. Girdim aralarına önümden geçerlerken sıktım birine tam kafasına. Dedim ow yeah agaşonla ilk avım. Balık şişe geçmedi. Ama darbe bayağı büyüktü.Elimle yakalamaya çalıştım kaçtı 3. denememde yakaladım. Bakıyorum alttaki sürü hala kaçmıyor. 1-2 tane daha alırım dedim. Dedim ama dememle kaldı sadece. Balığı mayoma sokucaktım yada misinaya takıcaktım ama bu riski göze alamadım. Gittim balığı koydum sonra yine denize girdim. Yine 2.5-3 metre derinlikteki halatların yanına dal çık dal çık 10-15 kere denedim olmadı. Balık gelmedi hiç. Gümüşlerin içindeydim sadece. Sonra bu dalgalı havada kıyıya yine vatoz yada fenere benzer balık gelmiş olabilir dedim. Yüzerken dipte oyuk gibi birşey gördüm. Zıpkını hızlıca batırdım ama deriside kalın hayvanın girmedi. Zorlasam olurdu ama hiç kasmadım. Direk kafasının olduğu bölüme ateş ettim. Kıyıya çektim. Babam dedi ben bunu ayıklamam azıcık et çıkıyor. Bende biliyorum zaten. Dedim baba ben bunu satıcam tamam dedi. Bu seferki küçüktü 1-1.5 kiloydu. Şah mat'a sordum güldü vermem o kadar para bundan bir şey olmaz dedi. Sosyeti kadamlar ya LOL Gittim eden beach'e onlarda sosyetik çıktı. Yanımda berke var. Çocuk bir pazarlık ediyor abicim yok böyle bir şey. Abi seni sevdim 30 değil 20 olsun falan diyor. Ahahaah hepimizi kahkahalara boğdu. Atena'nın sahibide babamla arkadaştır beni tanır. Dedi bende sizi sevdim 20'ye alıyorum bunu dedi. Zıpkından çıkaramadı ben çıkarttım falan. Aldım parayıda teşekkür ettim. Kurutup asacakmış. Sizi kırmamak için aldım dedi. Kazandığım ilk para olduğundanda paranın resmini koydum. Önceki yakaladığım balıkta aşağıdaki
Çağdaş kardeşim, öncelikle avların için tebrik ederim. Çok genç yaşta, dikkat isteyen bir av yöntemine yönelmişsin. Umarım bereketli ama doğanın dengesini bozmayacak avlara imza atarsın ve bizler de bu avlarını imrenerek izleriz. Ancak sana hatırlatmam gereken bazı şeyler var. Öncelikle; bizler amatör balıkçılarız ve tuttuğumuz hiçbir balığın satışını yapmayız. Eğer satışa yönelirsek, bu işin amatörlüğünü, keyfini bir kenara bırakıp, sadece para için bu işi yapıyor oluruz. Başka bir deyişle balık avlamak, keyif, hobi ve spor olmaktan çıkar. Bizim için başka bir iş dalı oluşmuş olur. O nedenle Ercan arkadaşımızın mesajındaki ticaret hayatından bahseden kısmı da dikkate almaman yerinde olur. İkinci olarak, biz amatör balıkçıların da uyması gereken yasalar vardır. Bu yasalara göre bizler, balıkları limitleri dahilinde tutmak durumundayız. Belirtilen boy, kg, zaman ve yer yasakları bizler için uyulması gereken kurallardır. Bunları öğrenmek için aşağıdaki linkten faydalanabilirsin. http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php Şayet bu kurallara göre avlanmazsak (bu kuralların da yanlışları, eksikleri v.s. olabilir ama en kötü kural, kuralsızlıktan iyidir, zamanla eksikler ve hatalar mutlaka giderilecektir) fazla değil, kısa bir zaman sonra tamamen balıksız kalmamız söz konusu olabilir. O nedenle biz amatör balıkçılar, kurallara uymak ama en çok da doğanın dengesini bozmadan avlanmak durumundayız. Biz doğaya ne kadar saygı duyarsak, karşılığını da o ölçüde alırız bunu sakın unutma. Avlarının daha da bereketli geçmesini dilerim. Lütfen avlarında dikkatli ol, büyüklerinin de tavsiyelerini göz ardı etme. Not: Bundan sonra balıklarını satacağını düşünmesem de, balıkların satışını yaptığına dair avların olur ve burada bu şekilde yayınlarsan ya da linkini verdiğim kurallara aykırı bir av yayınlamış olursan moderatörler tarafından konu mutlaka silinecektir bilgin olsun. O nedenle, bahsettiğim bu konulara dikkat etmen gerekir.
Teşekkürler. Sennur abi ben zaten bu işi para için değil yemek ve hobi olarak yapıyorum. Uyarıların için teşekkürler. Satarsam levrek falan vurursam satarım muhtemelen. Ama dikkat ederim.