Bu Ekipman Hakkında Yorum Alabilirmiyim?

Konu, 'Makineler' kısmında XL200 tarafından paylaşıldı.

1. XL200

XL200 ibrahim PINAR

Favori Kamış:
    Abu Garcia Devil Spin M 2.70m/212g/15-40g
    Favori Makine:
    Abu Garcia Orra S 40
    Öncelikle herkese hayırlı günler ve iyi avlar diliyorum.

Adım ibrahim İstanbul Avcılar’da yaşıyorum ve ne hikmetse 40 yaşlarımda balık sevdasına kapılıp bir ekipman aldım. Çok seneler önce amatör’de diyemiyeceğim el oltaları ile gemlik kumla taraflarında balık tutmaya çalışırdık. Discovery kanalda çokta büyük olmayan teknelerle 300 - 350 kg balıklar yakalayan adamların heyecanını görünce, hevesle gidip kendime bir spin olta takımı hazırlamaya karar verdim. Shimano ve Okuma arasında gidip geliyordum ama av malzemesi satan bir dükkanda, Abu Garcia’nın Devil model 2.70 cm M 15-40 kamışını ve Orra 40 s makinasını incelerken buldum. Bilindik markalardan olmaması beni biraz rahatsız etmişti ama iyi bir para harcadığım için : ) bu tabiki benim gibi acemi bir balıkçı için iyi bir para diyorum, tamam dedim alıyorum ne kadar kötü olabilirki. Bojin marka 100 mt 0,20 ip misina, Gözüme çok büyük geldiğinden 10 cm 5 gr bir rapala :)) bunları alırkende o kadar heyecanlıyımki olta kamışının 15-40 attığına bile bakmadım açıkçası, aldığım rapala 5 gramlıkmış. İşin özünde eve gelip sanat eseri gibi makinayı incelemeye başladım ve intenet üzerindende makina ve kamış hakkında biraz bilgi edinirim diye araştırma yaptım. Fakat bu makina ve kamış hakkında neredeyse hiç bilgi yok. Dedim oğlum 40 yılın başında bir iş yaptın onuda yüzüne gözüne bulaştırdın. Nasıl canım sıkıldı seste çıkartmıyorum ama içim içimi yiyiyor. Neyse çok uzattım ve başınızı ağrıttım sabah saat 4’te kalkıp ambarlı sahilinde doğru yada yanlış bilmiyorum atışlar yapmaya çalıştım. Bu gramajda bir rapala ile tahmini 20-25 mt civarı attığımı düşünüyorum. Gerçi balakçılık sporuyla ilgilenen herkes okuduğum ve duyduğum yorumlarda hep biraz fazlasını söylermiş ya bende öyle olmayayım istiyorum. Ekipman hakkında bilgisi olan denemiş kullanmış kullanmamış ama duyumlar almış ustalardan hazır almış olduğum bu takım hakkında bilgilerini istiyecektim. Foruma giripte kendimi ve yaşadıklarımı anlatmadan paldır küldür girip bir selam yazmaktansa tatlı dille ricamı iletmek istedim. Göstermiş olduğunuz sabırdan dolayıda hepinize tesekkür eder hayırlı avlar dilerim...