Arkadaşlar bu gün trt'de bu fonnu ve seminerleri duydum. http://www.abgs.gov.tr/index.php?p=42407&l=1 içinde balıkçılık geçince dikkat ettim . ama bu hibe olan paralar tam olarak nereye nasıl harcanak anladım. acaba balık çifliklerine mi? profosyonel balıkcılaramı? yoksa...yoksa.. biz gariban,amatör balıkçılara mı. sizlerden bilen varmı?
Cevap veriyorum... AB için çalışan kuruluşlar, şirketler vs arasında pay edilecek... Daha önce olduğu gibi...
Bu AB fonları sayesinde ortaya fon komisyonculuğu diye bir meslek çıktı. Siz projeyi yapıyorsunuz, bazı insanlar araya girip size fonu şıp diye bağlatıyorlar. Malum %25 ini vermek kaydıyla.
Bence bu kadar önyargılı olmayalım. Balık avı net Üyeleriyle bir sivil toplum örgütü niteliğinde sayılabilir pekala. Bu açıdan bakınca bu bence bulunmaz bir fırsattır. Balıkçılık derken amatör yada profesyonel bir ayrım yapılmadığına göre bu noktada balıkavı net olarak bir proje üreterek bir kaç yetkili ile 5 Mayıs istanbul bilgilendirme toplantısına katılalım. Eminim amatör balıkçılığın geliştirilmesi için arkadaşlarımızın yüzlerce fikri olacaktır. Denemeden bilemeyiz.