Milliyetin fotoğraf galerisindeydi..yırtıcı kuşun pençeleri balığa geçmiş gibi değil Gerçek mi? değil mi anlayamadım? Siz ne dersiniz ?
evet bu balıkçı kartalı. balığı yakalamak için 2 tırnağını balığa geçirmesi yeterli, zaten kerpeten gibi.
Eğer ölmediyse yakalanan balığın çırpınması gerkmiyormu? Dümdüz duruyor.Yüzgeçlerinde tamamı açık vaziyette.
%100 gerçek demek güç ancak bu balıkçı kartal ve daha büyüklerini yakalıyor bende gördüm. Ama gerçekten burada bir gariplik var. Balık hem dümdüz duruyor hemde pençeler tam geçmemiş gibi ama bu kadar çok yaşanan bir olayı neden sahte fotoyla anlatmak istesinler ki, bence gerçektir.
Bu resim %100 gerçek, sebebine gelince kartalın ayaklarına dikkat edin, yaralı atmaca beslemiş biri olarak söylüyorum uçarken bacaklar her zaman birbirine paraleldir, bu resimde balığı dengeli kavramak için ayağının biri önde biri arkada. Resimdeki yurdumuzda Sakarya Nehri ağzında yaşayan soyu tükenmek üzere olan balık kartalı
fotograf gerçek Özel zoom tekniği ile incelediğimde Kartalın öndeki ayağının iki parmağının balığa girmiş diğer iki tırnağının sazanın pul eğimine paralel saplanmadan duruyor,ayrıca balığın yüzgeç ucunun bir önündeki pul sırasından sırta doğru çıkan,muhtemelen tırnak zorlamasıyla oluşmuş bir çizik var ve balığın kuyruğundaki ıslaklık ile ağzından süzülen suyun eğimi kuşuk taşıma yönüyle aynı doğrultuda Kartalın arkadaki ayağınında sadece tek tırnak balığa gömülmüş ve balığın sırt yüzgecinin arka kısmında parçalanma oluşmuş. Nasıl. Güzel otopsi olmuşmu?
Sebati bey olayı bitirmiş Ben bacaklarının çarpraz duruşundan işkillenmiştim niye paralel ve tümden geçirmemiş tırnaklarını diye ama ayrıntıları bu derece incelememiştim.. Balıklarla ilgili herhangibir fotoğraf görünce bu tip şeyler hep gelir aklıma.. Zaman ayırıp ,fikir beyan eden, tüm hobici dostlarıma teşekkür ederim
fotoraf bencede %100 gerçek..bu sene aldığım Ornitoloji dersinde görmüştüm bu tür balıkçıl kuşlarını...Türkiyede bulunan bir türüde var...yurdumuzda bulunan türünün Latince ismi Haliaeetus albicilla
gerçek olduğu kanaatindeyim ama ii av yakalamış biz bile bu kadarını yakalamak için ne uğraş veriyoruz