Bu genç tecrübeli üstadlardan kamış ve makine önerisi istiyor

Konu, 'Takım Çantası' kısmında Rakipsiz tarafından paylaşıldı.

1. Rakipsiz

Rakipsiz H.Ibrahim

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance Tele 3,00M XH 40-80
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 FC
    En İyi Avı:
    Somon 1,350 gr
    Selamun aleyküm değerli üstadlarım.

Yaz aylarında fırsat buldukça balık avına çıkmayı severim.Ama bu güne kadar hep sağda solda ucuz fiyata satılan kamışları,makinaları ve misinaları kullandım.Siz değerli abilerimden isteğim bir öğrenci bütçesini aşmayacak ve çeşitli balık avlarında kullanabileceğim uygun yollu bir takım istiyorum.Önereceğiniz marka ve modeller nelerdir.

2. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    ibrahim kardeşim öncelikle nerelerde avlandığınızı ve hedef balığın ne olduğunu ve surf mü yoksa spinmi çalışacağınızı yazarsanız daha yardımcı oluruz sanırım.

3. Rakipsiz

Rakipsiz H.Ibrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 FC
    En İyi Avı:
    Somon 1,350 gr
    Öncelikle şunu belirteyim surf ve spin kavramlarını bilmiyorum.Ancak avlanacağım türlere gelirsek genelde yazın istavrit,izmarit,barbunya bazense yanılmıyorsam lüfer'in küçüğü oluyordu ispendek gibi balıklar olucaktır.

Trabzon'luyum bazı zamanlar liman girişlerinde bazende normal kıyıdan avlanıcam.

Kendimi anlatabildiğim kadar yazmaya çalıştım.

Teşekkürler.

4. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

5. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    ne kadar para ayırdınız ona göre yardımcı olabilirim bende baya kafa yoruyorum mazeme olayına

6. stevejones

stevejones ALPER

bende takıpteyım 100 tl cıvarı kamıs ve makıne takım toplama nıyetındeyım,surf kıyıdan atıs ıcın ıstanbulda.

7. Rakipsiz

Rakipsiz H.Ibrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 FC
    En İyi Avı:
    Somon 1,350 gr
    Max. 100 Lira civarı bir bütçe olabilir.

8. stevejones

stevejones ALPER

9. Rakipsiz

Rakipsiz H.Ibrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 FC
    En İyi Avı:
    Somon 1,350 gr
    Bu kamışlarda tutma yerleri felan mantar gibi birşey olanlar var özelliği nedir bilmiyorum ama o şekilde olan kamışlar çok hafif güzel oluyor bu konuda bilgi aktarabilecek olan varmı ve o dediğim gibi bir takım önerisi.

10. Rakipsiz

Rakipsiz H.Ibrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 FC
    En İyi Avı:
    Somon 1,350 gr
    Halen daha bir takım arayışı içerisindeyim yokmu orta halli uzun süre işimi görecek bir takım önerecek bi üstad...

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    İbrahim önce bi şunu yazarmısın. Sahte balık veya silikonla avlanmıyorsun demi.
    Bana sanki yemli av yapıyorsun gibi geldi. Yem takarak beklemeli av yapıyorsun sanırım. Önce bunu bir netleştirelim.
    Sonra, ne kadar uzağa atış yapman gerekiyor? Liman içi falan yazdığına göre çokta ileriye atış yapmayacaksın sanırım. Kıyıdan dediğin, avlandığın yer dik kayalık, dağlık, ağaçlık, çalılık falan mı, yoksa sahil, kumsal gibimi?
    Bunlara cevap yazarsan usta falan değilim ama yardımcı olmaya çalışırım.

Spin takım, sahte balık veya kaşık atmaya yarayan takımdır.
    Surf takım, yemli beklemeli av yapmaya yarayan takımdır.

Bulunduğun meralarda başkaları nasıl avlanıyor yazarsan fikir verir.

12. Rakipsiz

Rakipsiz H.Ibrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 FC
    En İyi Avı:
    Somon 1,350 gr
    Genelde yaz aylarında istavrit tutmaya giderim.Bunun yanında akşam üzerine doğru bizim burada mavruşgil denilen bir balık var o,levrek gibi balıklarıda hem suni yemle hemde canlı yemle atıp bekleyerek tutmak istiyorum.Yani hem beklemeli hemde at çek yapabileceğim birşey lazım sanırım.Avlandığım yerler hep dolgu yapılmış ve ne kadar ileriye atarsam atayım hep dipte birşeylere takıldığını hissediyorum.Bunun için ileriye atabileceğim bir takım lazım.Birde burda sahte yemle at çek levrek tutuyorlar.

13. tigger

tigger tayfun..

Favori Kamış:
    lineaeffe avventura 4.20 okuma v-system 2.40
    Favori Makine:
    Daiwa emcast sport 5000 shimano catana 2500fb
    En İyi Avı:
    suya iade ettiklerim
  14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    İşler sarpa sardı İbrahim :D

Hem beklemeli av hem de spin avı yapmak istiyorsun.
    Ayrıca beklemeli av yapmak için uzağa atış yapmak istiyorsun.
    Uzağa atış yaparak beklemeli av düşündün mü sana surf takım lazım. En aşağı 3.50-3,60 boy uygun gelir. Avlak ve boyunun uzunluğunu yazmadığından ortalama olarak ben böyle bir kamış düşündüm. Tabi surf kamışa uygun da bir makina lazım.

Sonra atçekle levrek çıkıyor yazmışsın ve denemek istiyorsun. Onun için de spin takım kurman lazım. 2,40 metre 10-30 atarlı bir kamış uygundur. 30 veya 40'lık kafa uygundur.

Hadi makina kısmı kısmen hallolur. 40'lık bir makina alırsın. İster beklemeli, ister atçek avında kullanabilirsin. 40'lık makinaya göre de 3,20 metre lik bir kamış alırsın. 50-120 gr atar değeri falan olan.

Ortalama bir performans için şimdilik 2 kamış bir makinayla idare edebilirsin ama 100 tl pek yetmez.

Yahut her iki av türünü kısmen kotaracak bir kamış alabilirsin. Ben bakıp link atacam sana aklına yatarsa alırsın. Başka arkadaşların da önerileri olabilir tabi.
    Beni hummalı bir çalışmaya soktun. :D:rolleyes: :p Bakalım 100 tl'ye durumu kotarabilecez mi? :D:laughing:

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    http://www.spotbalik.com.tr/Top-Fish-AAL-Kamis-300mt-40-70gr,PR-20644.html

Ben olsam kamış olarak üstekini alırdım. 96 cm kapalı boyu 40-70 gr atarı var. 3 metre boyunda. Beklemeli av yaparken 50 gr dan fazla kurşun takıp abanmazsan sanırım birşey olmaz. Hem tutulan bir marka, hem pahalı değil. Her iki avda da işine yarar.

Kdv dahil havale ile 45 lira civarı. :):):)

Makine olarak ta aşağıdakini alırdım.

http://www.spotbalik.com.tr/SWEEPFIRE-4000X-MAKINE,PR-16360.html

Havale ile 44.00 tl falan. İyi markadır, kullanıpta şikayet eden pek duymadım.
    Tabi başka önerilerde gelirse güzel olur. Fikir verir. O fiyata en iyi, işine ençok yarayacak takımı birlikte buluruz. (Bulmaca gibim:D)

90 tl'ye işi bitirmiş olursun 10 tl'ye de 0,30 luk bir misina alırsan,pek gam yapmayan. Her avda çok keyif vermese de elindeki bütçeye göre kullanabileceğin bir takımın olmuş olur.

Her ne alırsan, hayırlı olsun. Umarım bi faydam dokunur. :)

16. Rakipsiz

Rakipsiz H.Ibrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 FC
    En İyi Avı:
    Somon 1,350 gr
    tigger değerli önerilerin için teşekkürler.Şimdi volex21 senin önerdiğin bu kamış ve makine atış olarak bana iyi randıman verirmi acaba.Şu an kullandığım takımlar piyasada 30-40 liraya satılan takımlardan 3 metre kamış bununla 50 merte ancak atabiliyorum.Boyumda 1.80 buna göre belki farklı öneride de bulunabilirsin.Vakit ayırıp ilgilendiğin için çok çok teşekkür ediyorum sağol varol.

Birde bir av malzemeleri satan biryerde silstar 'ın bir takımı vardı güzel kamışı mantar tutma yerli felan makinede bir kısım sanki alüminyumdu.Diğer yerleri sert bir madde idi.Bu takım 80 liraydı.Silstar nasıl bir markadır.

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Silstarı da biraz biliyorum. Tabi fiyatına göre çok kaliteliden vasata kadar ürün yelpazesi vardır diye düşünüyorum. Bilinen, kullanılan bir marka. Abimde 3 metrelik bir kamışı ile 2,70'lik spin kamışı vardı. Fena değildir.

Sana marka veya link vermek yerine kabaca ne işine yarar onu yazmanın daha yerinde olacağını düşündüm. Elinde 3,00 metrelik bir kamışın varmış zaten. Sen daha uzağa ermek istiyorsun anladığım kadarıyla. Makinan kaçlık yazmamışsın, eğer 50'lik ve üzeriyse makina almana gerek yok.

Bence sen spin avcılıktan vazgeçmelisin. Yani sahte balık ile atıp çekmekten vazgeçip, ortalama bir surf takım yapmalısın. Bu daha çok işine yarayacak ve istediğin gibi olacaktır.
    Spin avcılıkta sahte atılıp beklenilmez. (Öyle bir ifade vardı sanki daha önceki yazdıklarında. Sabahlara kadar atıp atıp yavaş hızda çekersin. Balık yakalama ihtimalinde çok düşüktür. Çok yorucu olduğundan çok hafif takımlar kurulur.

Spin takımı daha ileri de gene 100 tl (minimum) bütçe ayırıp kurmalısın.

Surf takımda boyuna göre araman gereken özellikler.

Kamış uzunluk olarak 3,90 - 4,20 metre arasında, 50-150 veya 50 - 200 gr atar aralığında olmalı senin için bence. (Uzağa ulaşmak için 100 gr kurşunu abanabilmelisin)
    Yazdığın kamış bu özelliklerdeyse alınabilir. Özelliklerini yazaydın daha iyi olurdu.

Makinada 60'lık bir makina olmalı. Satıcılar bilya sayısıyla satmaya çalışıyorlar, mesela 8 bilyalı makina 30 tl gibi ilanlar falan görüyorum bazen dükkanlarda. Bunlara hiç takılma. Ucuz yollu Shimano, Daiwa gibi bilindik markalardan makina seçmen bence daha yerinde olacaktır.

Yazdığın balıklar genelde yemli avlanan balıklar. Yemli olarak, levrekte yakalayabilirsin ayrıca.;)

Benden şimdilik bu kadar, gene sorun olursa bildiğim kadarıyla yardım etmekten mutluluk duyarım. :)

18. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Volkan ağabey nasılsın:)

Aslında çok güzel takımlar var da, kardeşimizin bütçesi kısıtlı 4.50 lik bir kamış 50 ya da60 lık surf makine, yollar almaz atışları:D

Silstar eski bir markadır ancak eski kalitesi kalmamıştır.

Açık konuşmak gerekirse kardeşim 100 TL bütçe ile bahsettiğin türleri tutman kolay değil ayrıca iki farklı takım kurman hiç kolay degil ancak yemli levrek tutmak icin cabalayabilirsin tek bir takım ile. İlerleyen zamanlarda bütçe el verdiğince bir tanede at-çek takımı kurabilirsin:)

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İyiyim kardeşim, sen nasılsın? Bi ara sınavlarım var falan diyordun:p Hiç bahsetmiyorsun, balık peşinde koşarken çaktın sınavlardan demi :laughing:

Senin tahmin tutmadı. Almanya finallere bile çıkamadı. Almanya'yı eleyen İtalya da İspanya karşısında dağıldı. :D Bu İspanya'nın xavi ve iniesta emekli olmadan bileği zor bükülür. :D

Kardeşimizin bütçesi kısıtlı olmasa ürün yelpazesi genişleyecek te, hem bütçesi kısıtlı hem çok şeyler yapmak istiyor benim gibi :D

Birkaç sezon işini görecek bir kamış makina bulmaya çalışıyoruz.
    Umarım içine sinen birşey alır. :)
    Balık durumları çok kesat yalnız. Sizin oralarda durum nasıl?

Görüşürüz, kendine iyi bak Çağrı. :)

20. Rakipsiz

Rakipsiz H.Ibrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 FC
    En İyi Avı:
    Somon 1,350 gr
    Anladığım kadarıyla 100 liraya pek işe yarar birşey alamıyacağım.Bütçemi zorlayıp 150 liraya çıkarmaya çalışacağım.Peki bu bütçeme göre beni uzun vadede idare edecek bir takım yapabilirmiyiz.

Elimde olan makine ve kamışlarıda burada yazayım.

Albastar'ın Blue50 diye bir makinesi var.
    Birde virax Uranus 61 diye bir makine.

Kamışların birisi yine Albastar'ın ucuz kamışlarından Lucky var.3 M / 100-150 Gr atarlı kalın bi kamış.

Diğer kamış uyduruktan 3 M 'lik 50-100 gr atarlı oda.

Şimdi bunları göz önüne alarak neler yapabiliriz yardımınızı bekliyorum.

(At çekte albastar'ın blue50 si işime yararmı)