bu günlerde boğazda istavrit çıkar mı? beykoz civarı?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında nedenben31 tarafından paylaşıldı.

1. nedenben31

nedenben31 Berk

Merhaba arkadaşlar.
    Balıkçılığın B sinden anlamıyorum fakat çubukluya gidip 2-3 aydır balık tutmaya çalışıyorum. İstavrit için atıyorum hep. Yazın geliyordu balık az da olsa ama eylülden beri tek bir istavrit bile vurmadı. İşi bilmemem en büyük sebep belki ama mevsimimi geçti acaba bilmiyorum. Bu mevsimde istavtrit çıkar mı? Çıkarsa hangi saatlerde? Güneş batarken ve doğmaya yakın mı çıkar?

Rasgele..

2. Safa Sunay

Safa Sunay Safa Sunay

Favori Kamış:
    Lineaeffe Sorrento 4.30 ,Okuma V System 2.70 10-40gr
    Favori Makine:
    Okuma Blue Hawk,Okuma Safina Pro spa25
    Berk bey merhabalar istavritle ilgili biraz zamanlama hatanız var malum şuanda yırtıcı balıkların mevsimindeyiz sarıkanat palamut vs istavritte bu balıkların besin zincirinin en başında yer aldığından yakalamanız bi hayli zor balık sürekli kaçıp canını kurtarmanın peşinde ama illa tutucam derseniz kuyruk altı yada şeytan oltası dediğimiz sinek iğneli takımla tek tek yakalama ihtimaliniz var.Rasgele

3. nedenben31

nedenben31 Berk

Teşekkür ederim tavsiyen için.

4. gawanichi

gawanichi Öner

Favori Kamış:
    lineaeffe Turnafresh 3.90
    Favori Makine:
    Daiwa EMP6000A, Okuma AV-55B
    En İyi Avı:
    38cm karagöz
    Bence şu sıralar istavrit gerçekten verimli. Özellikle güneş batmadan 1 saat önce avlakta olun. Yeşil tüylü beyaz simli veya tersi tüylü yada kırçıllı takımı atın denize güneş battıktan 1 saat sonrasına kadar at çek yapın. Bu aralar hiç boş dönmüyorum. Buradaki püf nokta bu saat aralığında takımı hiç bekletmeden denize atmak, süre kısıtlı çünkü.

5. bogaz_1905

bogaz_1905 Erdem

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 430
    Favori Makine:
    Raw II 55
    Merhaba,

Beykozm sahilde akşam hava karardıktan sonra 8-10 numara tek iğne ile kıyıdan yemli istavrit tutabilirsin. Yem olarak 100 gr tavuk göğsü fazlası ile yeter. iğneyi kapatacak kadar bir küçük bir parçayı tak ve kendi ağırlığı ile yavaş yavaş batmasına müsaade et. Zaten balık kısa zamanda oltaya biniyor.

014-016 mm ince bir misina idealdir. Bu aralar bu takıma Çinekop da atlıyor,
    gelirse şaşırma , tabi yaprakları (22 cm'den küçükler) salmamız gerektiğini de unutma ;)

Rasgele..

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Korunun önün her zaman yapar ah eski günler......

Yada vapur iskelesinin üst tarafı....

7. ozgur sasmaz

ozgur sasmaz ozgur

ben hafta sonları botumu beykoz koyundakı buyuk beyaz samandıraya baglıyorum (herhaftasonu sabah tecrubeyle sabıttır son bırbucuk aydır:thumb: .)sabah hava aydınlamaya basladıgı andan ıtıbaren ılk aydınlıkla saat 8 e kadar tek basıma 3 kg ya yakın ırı ıstavrıt alıyorum ...balıgı gorenler yanıma gelıyor bırlıkta takılıyoruz ama 8:15 bu balık bır anda kesıyor ...bu 1.5 aydır bu sekılde surup gıdıyor yaprak cınekoplar da atlıyor takıma onlarda denıze bırakılıyormrsparkle

8. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    disliler varken istavrit orda durmaz oyle bir luxsu yok belki tek tuk gecen gun saray burnunda 4 saatte 1 istavrit tuttum:) onlada 2 sarıkanat yakaldım