Bu güzelim Yagmurlar Balıgı getirir

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mr_zagg tarafından paylaşıldı.

1. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    Bogazın kısında oturmuş yagan güzel yagmuru seyrediyorum.Karşımda kız kulesini selüeti( uzagı az görebiliyorum) ve tek süşüncem salı gunu yagmurun kesilmesi ve esas balıkcıgın başlamasıdır bizim için...LÜFER,PALAMUT
    Herseke iyi avlar Rastgelsin:)

2. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    İnşallah.. bende daha bu sene elimi süremedim bi çinekopa, lüfere palamuta bi denk getiremedim.

3. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    Onlar boş teselli bence arkadaşım değil yağmur kar yağsa bile bu sene balık yapmaz enaz 3 sene daha aypamayacak o marmaray denilen proje bitecek herşey yerli yerine oturacak belki ondan sonra kıyıdan nasibimizi alabiliriz..

4. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    balıgın kesat olmasının büyük nedenlerinden bir tanesi bu kesinlikle katılıyorum sana. Ama yarın allah izin verirse bu teorimi kanıtlıycan işten önce saat 12-13:00akadar sarayburnundayım..Palamutları resimlerim inşallah :)

5. ERDOGANKESGIN

ERDOGANKESGIN ERDOGAN KESGİN

Favori Kamış:
    Lineaefee TURNAFRESH olta/ ferrari 2000 , D.A.M. 360 FD makine
    En İyi Avı:
    kofana /700-800 gr gelir
    iyide arkadaşlar, marmaray geçen yılda vardı , kendi adıma ; geçen yıl eylul ortasından itibaren 2 hafta haricinde hiç balık kesmedi (istavrit) Kasım 15 den itibaren 100/150 gr lık istavritler geliyordu. Ekim başından itibaren tokmak burnu, saray burnu , kanlıca , kuleli , üsküdardan çinekop , lüfer aldım. Gerek rapala gerek yemli gerekse çapari altı yemli takımla hem istavrit hem çinekop aldığım oldu. MArmarayın neye zarar verdiğine ben anlam veremiyorum. Bence bu gırgırların biran önce önünün alınması gerekiyor. Arkadaşımın cep telefonu çalındı keşke olmasaydıda size karadeniz girşinin halini gösterseydim, kavakdan karşıya ayağınız suya değeden geçerdiniz. Birde söylenene göre karadenizde balığı sesle sürüyorlarmış , ben anlamam sonar vb malzemelerden ama sürek avına gidiliyor ve doğruysa bu da balığı kesen etkenlerden bir tanesi. Geçen yıla geri dönecek olursak; ilk olarak geçen yıl deniz suyu bu yıla göre çok daha serindi (3/4 derece kadar) balık 0.5c sıcaklığı hisseden ve +-2 derecede yaşayamayan bir varlık , hal böyle olunca da balık bir türlü giremedi diyorum. 2. olarak geçen yıl aldığınız balıkları (balıkçıdan) siz ayıkladıysanız bir çoğunun yumurtalı olduğunu göreceksiniz daha dökmeden aldık canlıları....

6. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    Özellikle çinekop ve lüferi bol ve keyifli avladığım dönemler kasım başı gibi olurdu bilhassa soğuğun iyice hissedildiği yemi keserken parmaklarınla yemi tutmakta zorlanılan gece avları epey verimli geçerdi hemen hemen hersene ekim 20 den sonra avladığım balık sayısı artar kasım ayının sonuna kadar havalar iyice fırtınaya dönene kadar kıyıdan epey av alırdım bilhassa Kadıköy/Moda sahilinde inanılmaz keyifli avlar yaptık şimdi aynı mevsim ama son üç sezondur hakaten çok kısır geçiyor avlar belki arkadaşın dediği şu deniz suyu sıcaklığı etkili olabilir çünkü dalış yapan bir tanıdığım çanakkale ve marmaranın bazı yerlerinde dalmasına rağmen doğru dürüst balık göremedi ve balığın açıkta derinde olduğunu söyledi belki su birkaç derece soğursa kıyıdan kısa sürelide olsa av yapabiliriz büyüklerimiz bu yoğun yağmurlardan sonra palamut olur derlerdi ama ben birkaç haber dışında kıyıdan doğru dürüst palamut alanınıda göremedim..Herşey umut herşey kısmet..

7. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    he işte benım de demek istediğim bu Bahadır Bey...
    Bir dalgıc ve hasta bir olta balıkcısı oldugum için denizn içinde dısında son değişimleri her zaman takip etme fırsatını buluyorum. Söyle soyliyim:
    Palamut, Cinekop,Lüfer bu sene hepsinden aldım.. ama havaların biraz sogması ve yagmurun yagmasıyla su sicaklıgı 16-17 dereceden 14-15 derecelere gerileyecek. İzmarit balıgı acıklara kacacak bu seneki yavru istavritler de kıyıya vuracak ki peşinden sarıkanak lüfer girecek. Balıgında suyu var elbette. Gecen yıl ile aynı zamanda girdi palamut bu sene 2 haftadır da sürü istanbul kıyılarında geziyor. Özellikle bu yıl sarayburnundan balık aldım ama balık halice doguru girmedi köprüdeki balıkcılar pek balık alamadılar. Fakat bu gunden sonra hazırlıklı olmak lazım. Özellikle yarın ve çarşamba günü palamutun sevdiği hava geliyor. tüm haftada öyle devam edecek hava. Az güneş, hafif lodos, sis..palamut patlatacak kıyıya... Takip edin siteden ben yarın sabah balıktayım 3.te işe gelince fırsat bulurum yazmaya...Rastgele

8. spilefe

spilefe Fatih

Favori Kamış:
    ryobi 6000 serisi makina hammer yarı sörf 3.50 100 250 atarlı bi kamış albastar makina ve kamış 3.30
    En İyi Avı:
    mırmır ve kefal tartı yoktu :)ama baya büyüktü
    yarın sabah sarayburnuna giden varmı giden varsa neresine gidiyorsunuz.birde palamut için yemli takım kaç numara iğne kullanıyorsunuz.