Değerli BALIKAVI dostları, geçen hafta yakaladığım ''ÇİPURA'' lardan sonra bu hafta da aynı yerde nasibimizin ayarlarını kontrol ettik... Cumartesi gece 3 gibi başlıyan nasiplenmemiz Pazar sabahı 11 e kadar sürdü. Yine kurşunsuz, ikili çipura oltasıyla attık ve yem olarak mamuna devam ettik.[ bu mamunlar nerden yakalanıyor bilen var mı? Burda patlağı 10 Tl.Diğer ilerde durum ne? Not: PATLAK derken 1 kg luk dondurma kabına sığacak kadar anlamında kullanılıyor İzmir'de.. ] Deniz ananın anneler gününü kutladık o da bize bu gün bunları verdi...az çok demeyelim şükredelim.. Herkese bol nasipli avlar dilerim.... By gallus35 at 2011-05-08 By gallus35 at 2011-05-08
Tebrikler, mamunun fiyatı gayet normal gibi duruyor, kaldı ki İzmir'den daha ucuza bulmak pek mümkün değil bildiğim kadarıyla. Bir de şöyle düşünmek lazım; yaz kış yem toplamak da meşakkatli bir iş, toplayan insanların da evlerine ekmek götürdüğünü düşündüğün zaman, fiyat fahiş ve yemler bozuk olmadıkça çok da dert etmemeli. Benim fikrim bu...
abi takımda kurşunsuz ikili çipura oltası yazmıssın biraz anlatrmsn bu düzeneği uzaga atmakta filan zor olmuyor mu yoksa iskele yada kayalık bi yerden mi atıosun derin yerlere yanı iyi günler...
İlgin için teşekkurler....Kursun kullanmıyorum.Mamun alırken buyuk olanları tercıh edıyorum ki, ağırlık yapsın...Ben iskeleye bağlanmış bir kayıktan atıyorum...havada ruzgarsız olursa 10-12 metre atabılıyorum.....Derınlık tahmınen 5 metre civarı...Karagöz, çipura ve levrek nasiplenebılıyorsun attıgım yerden..
Haklısın valla..O yemlerı çıkarmak herbabayiğitin harcı olmasa gerek..Soguk ve fırtınalı havada bile adamlar yem topluyor denizden..Bence de fazla değil bu fiyat..Zevkin zaten para hesabı olmaz değil mi? 20 dese alırım valla....( aman duymasınlar, zaman yaparlar )
tebrikler mamun genelde denizden çamurluk yerlerden çıkarılıyor,taşburunda liman içinde çıkan yerleri gördüm,meşakkatli bir iş
Saolasın Ercan ...10 tl , bize sağladığı katkıya bakınca para değil valla...Ya yemı de biz çıkarmak zorunda kalsaydık?? Düşünmesi bile feci..
Tebrik ederim güzel bir av olmuş. Tabağın boyutunu bilemediğimden, balıkların boyunu da kestiremiyorum ama 21 cm'i bulmamış karagözler gelirse oltanıza, lütfen geri salın olur mu? Çünkü o boydan küçük olanları henüz yumurta bırakmamış oluyorlar. Azıcık büyüyüp yumurta bıraksınlar ki, nesillerinin de devamı gelsin. av limitleri, alan ve zaman yasakları konusunda aşağıdaki linkten bilgi alabilirsiniz. En azından bir göz atın derim, zira bu kanuna uymak zorundayız. http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html Keyifli paylaşımlar dilerim. Dahasına rast gelsin.