bu hafta sonu galatadayızz

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında onurkara tarafından paylaşıldı.

  1. onurkara

    onurkara ONUR KARA

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    20
    slm arkadaaşlar bu hafta cuma akşamı galata köprüsündeyiz galata köprüsünde takılan ustalar gece hangi balık cıkar yemli yemsiz ne kullanmam gerekıyor yardımcı olursanız sevinirimm herkese rastgeleeeee
     
  2. Suatreis

    Suatreis

    Mesajlar:
    267
    Galata ile ilgili yazılmış onlarca mesaj var, onları bir gözden geçir demek hata olur. sıksık av çeşidi ve takım ile yem seçenekleri değişen bölge hakkında güncel bilgi vermek daha doğru olacaktır.

    Şu sıralar gece için hedef avın köprü genelinde istavrit olacaktır. Bulunduğun yere göre bu değişiklik gösterebilir. Gece avında mırmır ve eşkina tutma olasılığın var.

    Yem olarak sana karides yeterli olacaktır. İmkanın varsa bunu köprüden değil balıkçıdan almaya gayret göster. Muhakkak daha taze olacaktır.

    Takım seçeneğin istavrit için mümkün olduğunca ince olmalı ama 50-75 arası kurşun ile beraber takıma binecek olan maksimum yüküde hesaplaman lazım. Bedende 0.18-16 kullanabilirsin, köstekler 0.14,12 olabilir. Kösteklerin uzunluğunun bir karıştan az tutma ve beden boyu 4 iğne için 1,60 tan aşağı olmasın. İğnelerin siyah çapraz 12 no olmalı, İstavrit vuruş yaptığında hemen çekme. Bir yere kaçamaz, diğer meraklılarında yakalanma ihtimali her zaman vardır.

    Mırmır ve eşkina o merada yaklaşık 300-400 gr. dan başlar ve 600-700 gr a kadar bulunabilir. Nadirende olsa kiloluk boyda yakalandığı da vardır. İstavrit takımı gibi bu takımıda mümkün mertebe ince kullanmaya çalış, ağırlıpa göre oranı kurabilirsin. 6 no iğne işini görür.

    Bu dediklerimi uygulamadan önce muhakkak balıkçı komşularını gözle hatta bilmiyormuş gibi sıcak bir uslüple sor. İstihbaratını sağlam tut derim.

    Hiçbir fikir edinemezsen köprüdeki oltacıdan amacına yönelik hazır takımdan bir tane iste. O sana fikir verecektir. Sonrada tırıvırı varmı abi diye sor. Var derse onun hangi oltacı olduğunu bana özelden bildir. Bizimde bir bildiğimiz vardır elbet.;)

    Bereketli avlar dilerim.
     
  3. themad2

    themad2 Serdar

    Yaş:
    34
    Mesajlar:
    887
    Şehir:
    İstanbul
    Karides alın yemliyle götürün işi derim ben 50 70 kursun ideal köstek 0.8 beden 0.12 kullanıyorum ben problem yaşamadım.Ama istanbulteam her hafta orada ona pm ile ulaşıp sorablirisinz.
     
  4. erdemyılmaz

    erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    2.357
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    Eğer köşelerde yer bulursanız teke veya kurt ile eşkine alabilirsiniz.Hatta piyango levrek bile gelebilir.Bana geldi bir sefer.
     
  5. Suatreis

    Suatreis

    Mesajlar:
    267
    Köşeden kastın ne Erdem, direk köşelerimi yamaç köşelerimi...biliyorum ne demek istediğini de senden duymak ayrı bir keyif olucak :)
     
  6. erdemyılmaz

    erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    2.357
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    Şöyle tarif edeyim o zaman reisim.Eminönü'nden köprüye girdiniz.Merdivenlerin oraya gelene kadar devam.Merdivenlere gelmeden önceki köşede 3 baba arası,merdivenlerden sonraki teknelerin geçtiği iki köşedeki 3 duba(tabii malzemecilerden yer kalırsa) ve tam karşıları.Oldumu reisim :):):) Aslında benimde gitmeye niyetim var eşkineye bu aralar ama .Rota başka yere.Kısmetse cumartesi gecesi.Yarın sabahda Üsküdar'da lüfer kovalamaya ;);)
     
  7. onurkara

    onurkara ONUR KARA

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    20
    çok teşekkürler suatreis erdem yılmaz themad2 saollun yardımcı oldugunuz için ya kusura bakmazsanız sizlere sorum olacaktı balıkta yeni oldugum için takım yapmayı yeni yeni ögrenmeye başladım fazla bilgim yok köprüde güzel takım satan tanıdıgınız varsa bildirebilirmisiniz şimdiden cok teşekkkür ederim verdiginiz bilgiler için herkee rastgeleeeeeeeeeeee
     
  8. Suatreis

    Suatreis

    Mesajlar:
    267
    Olmaz mı Erdemin Yılmazım...Bende niyetliyim ama meşguliyet nedeni ile niyetten öte gidemedim bu ara...Bir ara programlayalım akşamdan gidelim. Peynir tenekesiyle kömür benden, az bişeyde azıklık buluruz...yeter adam olana :)
     
  9. esabi

    esabi SENIOR MEMBER

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    4.881
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    şiiiit gizli gizli org yapmayın takipteyim ona göre:cool:
     
  10. Suatreis

    Suatreis

    Mesajlar:
    267
    Ne kusurun olucak Onur kardeşimiz:) Tabiki soracaksın. Nede iyi ediyorsun hemde:)

    Sağlam ve kullanışlı takım sattığını düşün ve bunun ticari geliri peşindesin..sence mümkün mü..? Kendi adıma, benim tanıdığım yok.

    Satın alacağın takımın düğümlerini tükürükleyerek tekrar sıkıştır ve kullan. Takım hazırlamayı bilmiyorsan en ideal seçeneğin bu olacaktır.
     
  11. Avciperdeci

    Avciperdeci SeRDaR

    Mesajlar:
    7.433
    Favori Kamış:
    El Oltası
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler sayın modum:)
     
  12. istanbulteam

    istanbulteam Alparslan Altan

    Mesajlar:
    2.467
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    Cumartesi günleri geliyorsan ben sana gösteriyim takım yapmayı dün ben köprüdeydin yemli filan attım tık yok yunuslar önümüzde cirit atıyorlardı yer değiştirdim yine olmadı ama zarzor 1 5 kilo aldım ...
     
  13. onurkara

    onurkara ONUR KARA

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    20
    çok saol suat reis herkese rastgelee
     
  14. fuatsarikaya

    fuatsarikaya FUAT SARIKAYA

    Mesajlar:
    42
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    7+1 dam makine 4,20 alba star suf kamış
    En İyi Avı:
    2,3 kg Turna
    slm

    arkadaşım ben unkapanı köprüsünü tavsiye ederim havalar güzel galatada yer bulamazsın artı ayaklar yani eşkina için atılan yerlerin müdayimleri var sana yer vermezler

    unkapanı köprüsü daha iyidir hatta yunus varsa genellikle balığı unkapanı galata arasındaki yerde kovalıyor orada daha iyi istarvit yaparsın. yem olarak kurt veya karides dene. 4 köstekli takım yapabiliyorsan kendin yap yapamıyorsan köprüden al oradaki takımlar dışarıda satılan takımlardan daha iyidir. yunuslar 2 gidişimdede bana yaradı köprüde tık yokken unkapanında balık akmıştı. orada çaycı ahmet ağbiyede slm söyle
     
  15. Suatreis

    Suatreis

    Mesajlar:
    267
    Galata köprüsünün tekne geçiş kanalındaki hareketlilik yunusların haliç içerisine geçişine mani olacaktır. Ancak küçük balıklar için böyle bir sorun yok. Onlar bir şekilde geçiş yapar. Sonuçta sizde sıkışsanız bir köşeye kaçacak yer bulursunuz. Arkadaşımız haklı, unkapanı köprüsünden daha rahat ve bereketli av elde etme şansınız yüksek.

    Müdavimlere gelince, o noktaları nöbetleşe değişiyorlar ve yerlerini koruyorlar. Hoşgörü göstermek bir yana arbedeyle bile karşılaşabilirsiniz. Bu konuda önce gelen yerini alır ilkesi geçerlidir. Hukuki anlamda dahi yapabileceğiniz birşey yok.
     
  16. sulhi yücel

    sulhi yücel sulhi yücel

    Mesajlar:
    154
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    RODER/ST/4204
    En İyi Avı:
    2/kilo turna.
    paylaşımlarınız için allah razı olsun.
     
  17. erdemyılmaz

    erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    2.357
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    Aaaa bak bu mesajı yeni gördüm yoksa akşama patlatırdık bir balık organizasyonu.Zaten yaz geldi bizim her cumartesi yaptığımız balık organizasyonları başlar yakında :):)