Öncelikle tüm forum üyelerine merhaba, Yaklaşık 7-8 aydır forumu takip etmekteyim tatlı su avcılığı adına buradaki ustalarımdan çok şey öğrendim. Üye olmak bu güne kısmetmiş, Bu hafta sonu için Tayakadın civarında bir bölge belirleyip Turna avına çıkmayı planlıyorum ama malesef turnada çok beceriksizim. Birçok yer denedim fakat sonuç sıfır ama turnaya olan merakım ve av sırasında bana vereceği heyacan için hiç vazgeçmedim. Denediğim bölgeler. Çatalca, Çakıl göleti, Sazlıdere, şamlarköyü umarım bu hafta sonu başarabilirim. Siz üstalarımın bana bu konuda yardımcı olacağını umuyorum. Gitmem gereken yer neresidir, şansımı arttırmak için hangi bölgeyi seçmeliyim. Daha önce tayakadın bölgesine hiç gitmedim. Eğer olurda bu hafta sonu için benimle gelmek isteyen ustalarım olursa çok sevinirim.
Ustalarım yardım ve önerilerinizi bekliyorum. Avlak olarak açıkçası benim için önemi yok turna olan her yere giderim. Şansımı en yüksek nerede deneyebilirim acaba? Mesajımda da bahsettiğim gibi katılmak isteyen dostlar olursa daha çok mutlu olurum. Araç yada mesafe problem değil benim için.
Teşekkür... Özkan abi çok teşekkür ederim inan mesajını alınca uykudan kalkıp teşekkür etmek istedim yardımın için çok ama çok teşekkür ederim malum henüz aranıza yeni katıldığım için forum kuralları gereği özelden cevap yazamadım af buyur lütfen...
Kardesim sonucun sıfır olmasına aldırış etme bende at çek merakı bu yaz tatilinde başladı ve halen sürüyor bende senin gibi bu işe ilk başladığımda 6. av denememe kadar hep boş döndüm 7. denememde ilk turnamı aldım bu iş şans işi 6 kez üst üste farklı meralara gidip hiç av alamadım umutsuzca can sıkıntısından gittiğim avdan 5 balık ile döndüm 20 tl ye aldığım rapalayı denedim hiç balık alamadım 1.5 tl ye yanımda bulunsun diye edindiğim sassy ile üst üste 50cm civarı 2 turna aldım tamamen şans işi kendimi bildim bileli balık tutmak benim hobim ve burada balık yok denen yerden balık tuttum burada balık çok denen yerden boş döndüm yani bu işte donanımın doğru ve balık tutamıyorsan sorun aramaya gerek yoktur sadece doğru zamanda doğru yerde bulunman gerek sen bismillah de at oltanı suya gelecegi varsa gelir gelecegi yoksa turna dolu havuzada atsan oltanı yine boş çekersin... Rast gelsin, umarım bu av denemende şeytanın bacağını kırarsın kardeşim...
Bu arada yaşını şimdi fark ettim sanırım sonradan belirtmişsin kardeş dediğim için kusura bakma abi...
Çok Teşekkür ederim bilgilerin için taha yaşın hiç önemi yok sonuçta önemli olan dostluk. Ben böyle şeyleri takan biri deilimdir. tüm balık avi üyeleri benim için aynı saygıya eşit bu forumdan çok şey öğrendim sizlerinde yardımıyla dahada çok şey öğreniceğime inanıyorum umarım bu hafta kırıcam o şeytanın bacağını...
Başlangıç için sezon sonunu seçmeniz çok büyük bir dezavantaj olmuş sizin için. Malum Ankara'da ben ve tanıdığım bütün turna avcıları, hatta usta dediğim abilemiz bile maalesef bu dönemde avlardan boş dönmekteyiz. Bölge olarak yardımcı olma şansım yok ama bizim buralar için konuşursak havalardan mı, su soğukluğundan mıdır bilmem ama en verimli avlaklarda bile vuruş alınamıyor. Denemenizde fayda var bizde bazen haftada 2 deniyoruz ancak benim pek ümidim kalmadı. Kısacası verimsiz bir dönem turna için. Olmazsa önümüzde ki sezon açılışını beklemenizi tavsiye ederim...
Evet maalesef son dönemler bu haftada sanırım son deneyişim olacak. Suların soğumasıyla balıklar dahada dibe indiler sanırım, pek verim bekleme semde boş dönmeyeceğimi düşünüyorum. Tahminimce şuan su sıcaklığı 17 dere civarları dır 10 dereceye kadar şansım olabileceğini duymuştum bir haberden. Bakalım bismillah diyerek şansımı deneyeceğim kısmetse olur. Raporu burada sizlerle paylaşacağım dönünce.
sezon sonu Forumda alttaki linkten detaylı bakabilirsin. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=37560 Turna 14 Aralık son.