siteye yeni üye oldum.herkese selamlar ilk önce. geçen hatalarda kıyıdan günlük 6-7 adet çipura aldım toplamda 3kg civarı.yakaladığım en büyük çipura 1.830 kg geldi.bu hafta ise sabahtan akşama kadar mücadele ye ragmen tek bir balık alamadım.hava aynı.yem aynı.neden sizce 1 haftada hiç balık alamadım.balıklar açığamı kaçtı sizce. misina 35lik 3 igne. vazgeçilmez yemimiz deniz patlıcanı. cevaplarınızı bekliyorum.
Asilnadir, her durumda beceriksizsin, bunu hatırla, havaya, suya, balığa filan bahane bulma. Onların sana balık tutturmak gibi bir misyonu yok. Beceriksizsen, demekki becermek için bir şeyler yapabilirsin demek. Misinanı değiştir, iğneni, yemini, yerini vs. ve becer o balığı tutmayı.
Daha önce aynı takımla aynı yerden balığı alıp tecrübe etmişsiniz, şimdide takımları neden sorguladığınızı anlayamadımidk Cevap:çünkü o gün balık yoktu
Eğer tüp takıp vs. dalıp bakmadıysan denizde olta attığın yer İsa, bu söylediğin maalesef geçersiz olur.
Üstadım, geçen hafta aynı yer, aynı hava, aynı takım, aynı yem balık almış... Peki bugün aynı şartlartlar altında neden alamamış olabilir
Çok sebebi olabilir iki gözüm İsa kardeşim. Aynı yem, aynı takım vs. ama yanında bir kamera. O ne? Gene balık kaynıyor ama, bakmıyor hiç biri takımın yüzüne.. bunu defaten gördüm kameralarda. Sebepleri değişik olabilir. Fakat böyle durumlar oluyor. Balık bir yerde bol yem buluyor, tok oluyor mesela. Merada yengecin biri yumurtlamış oluyor, ortalık yengeç yavrusu oluyor, balık yengeç arıyor bilhassa oluyor. Oluyor da oluyor, çok şey oluyor. Balık yok diyerek bahaneyi ona bulmanın bir faydası ise olmuyor. Ama biz tutamadık dersen, hatanı, eksiğini bulup düzeltme şansın oluyor.
Serdar üstadım senin felsefeni biliyorum. "Denizde balık her zaman vardır, yeterki almasını bil." Soruya bakış açımızın farklılığından kaynaklanan bir durum sözkonusu sanırım. Arkadaşın sorusu şöyle olsaydı; daha önce tecrübe etmediği bir takım, mekan, yem ve hava şartları sözkonusu olsaydı, tüm etmenler gözönüne alınabilirdi.Belki sadece balığın bol olduğu ve nazlı olmadığı bir günde, rağbet etmediği bir takım ve yemde iş yapmış olabilir
Sevgili isa, bir zaman, kumkapı'da balık tutacağım diye debeleniyorum. Malumkaya balıkları ilgi alakayı eksik etmiyorlar sağolsunlar. Arada uğrayan maceraperest ispariler, gökyüzünü görüp geri suya dönmenin heyecanını yaşıyorlar. O ara bakıyorum, ortalık mısır sümeği kaynıyor. biraz biliyorum, hamur, karagöze iyi gider. Hemen kayalıkardan geçip, mısırcıdan bir haşlanmış mısır. Uygun iğne filan. hooop, sala sırt pabuçtan büyük karagöz kıyıda. Dadanıyorum karagöze. Mısırla baya bir karagöz seyreltme operasyonu yapıyorum ki, en ufağı terazide kilonun ötesinden gelir. Olay budur sevgili isa. Usta olan, denizi okur. Bu balık vardır, şu taşın altında vardır, yerse şunu yer vs. bunları kestirebilmektir. Suyuna bakıp nalığı okuyabilmektir ki, ben bunu pek zor beceririm genelde. Ama beceriksiz olduğumu bilir, buradaki raporlardan filan olayı çözmeye çalışırım, çok faydasını gördüm ki, herkese tavsiye ederim: Balık yok demeyin, beceriksizizi, beceremedik deyin.
Eyvallah üstad, tüm sözlerine katılıyorum ancak frekansları tutturamadık. Bu konuyu yüzyüze geldiğimizde konuşuruzda, mekana bizi ne zaman davet edeceksin onu söyle, o taraflara gelmeyi planlıyoruz da, bu arada maksimum dört kişi geliriz