Bu hangi yontem?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Orxan tarafından paylaşıldı.

1. Orxan

Orxan Orxan

Merhaba sayin balikci abilerim. Internetde gezisirken bir videoya denk geldim ve adamin diger videolarina baksamda hangi yontemle balik yakaladiqini cozemedim.qaliba elindeki kamis fly kamisi ama makinasi fly diyil.ve soulcan takiyor ama atib cekiyor beklemiyor.
    http://www.youtube.com/watch?v=J0iDOvc36xI

bu da videosu. adamin diger videolarindanda gorulduyu gibi, hep akarsularda bu yontemle avlaniyor.acaba bu yontem gollerde verimli olurmu?

Saygilarimla

2. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    http://youtu.be/J0iDOvc36xI?t=12m20s

12.20 ye bakarsan kullandığı malzemeyi görebilirsin .

döner kaşık yapmış .kendi yapmiş sanırım ben hiç görmedim bunlardan .belkide hazırları da vardır .

özetle yemli spinner kaşık ile atçek avı diyebiliriz.

3. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    alabalık avlarında uygulanan bir yöntem kancanın üzerindeki ağılık yerde sürtünür ve zeminden kalkan tortu balığın dikkatini çeker o bulanıkta yemi yutmaya çalışır,

adam martarlı şeytan oltası ile meps sistemini birleştirmiş dahamı avcı olmuş bilmiyorum ama sanırım mantar kurşunu gezdirmeye yarıyor ama ne işe yaradığını tam olarak anlayamadım. tatlı suda mantarı akarın üstünde tutarız bu adam akarın gidişatına bırakmış.

benim yüretebildiğim fikirler bunlar,

4. LNR243

LNR243 Kadir

Favori Kamış:
    25 tane var. Normark,Daiwa ve Shimano olarak.
    Favori Makine:
    Daiwa Tournament Basiair 45 QD
    En İyi Avı:
    Turna 20kg,Sazan 21 Kg
    Bu teknigin asli TROTTING dir ama tabiki insanoglu bulundugu cografyaya gore ana teknikleri gelistiriyor. Makine normal kucuk spin makine ama kullandigi yem MAGGOTT yani sinek larvasinin sertlesmis hali olan CASTERS dir, Kucuk boy 3-4gr alabalik Levrek spinneride Atraktor olarak kullaniyor.Avustralyada YUSUFCUK larvasini Alabalik icin kullanirlar ki muhtesem yemdir Alabaligi aninda yakalarsiniz. Ama YUSUFCUK korumada oldugu icin larvasinin yem olarak kullanilmasi bazi ulkelerde yasaktir.

5. Orxan

Orxan Orxan

peki fly kamisda normal makina kullanmasi nasil? bu yontem gollerdede is yaparmi? birde bunun avladi baliklar avcilmi? yani gollerdede dier baliklara bu mekanizme uygulana bilirmi?gollerde beklemeli avcilik sıkıcı geliyor.

6. LNR243

LNR243 Kadir

Favori Kamış:
    25 tane var. Normark,Daiwa ve Shimano olarak.
    Favori Makine:
    Daiwa Tournament Basiair 45 QD
    En İyi Avı:
    Turna 20kg,Sazan 21 Kg
    Bu teknik icin akarsu gerekli,yakaldigi balilar zaten eglencesine yakalanir cinsten ama daha derin akarsuda alabalik,kasna icin cok keyifli bir teknik. Gollerde buna benzer teknikle sadece Turna veya Sudak hedeflenebilir.Benzeri bir aparatla yarim kesilmis iri boy istavrit veya benzeri yagli baligi yuzdurebilirsiniz.

7. Orxan

Orxan Orxan

Cok tesekkur ederim Sayin Kadir abi