bu havada balık nerede olur

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında massimo35 tarafından paylaşıldı.

1. massimo35

massimo35 yasin bozoğulları

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    450 gr levrek
    selam herkeze. yarın kıyıdan balık yoklayım diyorum havada malumunuz soğuk geçen sene hava soğuyunca kıyıda balık yoktu ne dersiniz kıyıda balık aramak artık hayal mi açığa gitmişmidir balıklar. saygılar

2. iskorpitçi

iskorpitçi kemal

Favori Kamış:
    genelde aklımı kullanırım:) balıklar bizden zeki olamazlar yaa
    En İyi Avı:
    kefal 60cm. levrek 7,250kg.
    Bırrrrrr bu soğukta :) bence sen balıkçıya git yasin hocam :D :D

3. Alper Çentez

Alper Çentez Alper

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 4,20 - Okuma Safina-X Spin 2,40
    Favori Makine:
    Spro Super Long Cast FD 460 - Ryobi Ecusima 4000Vi
    En İyi Avı:
    30cm civarı geri iade Turnalar
    Geçen sene yine bu zamanlarda yazılmış bir konuda kayalıklarda eşkina ve karagöz tavsiye ediliyordu. Yakın bir zamanda Kalkan ve pisi haberleri geldi kulağıma ve çinekop raporu okudum bir kaç adet (yalan olmasın birini hatırlıyom kesin olarak :) ). Levrek 12 ay avlanabilecek tür olarak geçiyor konularda ama havyarlandığı için önerilmiyor bu zamanlarda. 2 hafta önce bir iskele dolusu insan kefal kovalıyordu ama alamıyorlardı. tatlısu avlarını pek takip etmiyorum. denizle ilgili gördüklerim, duyduklarım, okuduklarım bunlar. kişisel olarak bir şey tavsiye edemiyorum, malum acemilik. (acemilikte birinci yılımı dolduracağım yakında :) ) Soğuğa ve düşük av ihtimaline rağmen ben de gitmek istiyorum ama arkadaşları kandıramıyorum. Ava yalnız gitmiyorsanız "bu havada kim, nasıl kandırılır?" siz de bir iki tüyo verirsiniz artık bana :)
    Saygılarımla...

Son düzenleme: 28 Aralık 2008
  4. sofican

sofican ümit

Favori Kamış:
    CAPTAİN KAMIŞ,DİAMOND 6 BİLYALI
    En İyi Avı:
    Valla bu soğukta kıyıdan balık avı baya zor
    Ama herşeyin başı nasip tabii:)

5. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    700gr çupra 1.4kg dülger balıgı
    havanın soğukluğuda bir faktör ama rüzgar yağmur dalga dip akıntısı daha etkili faktörler. mesela bu gün hava soğuk ama güneş var sanırım izmirdesiniz yasaklı olmayan bölgelerden olan turkuaz civarına gidip avlanabilirsiniz. denizde balık her zaman vardır heleki yağmur yağdı zart zurt oldu daha bile çok vardır yeterki rüzgar çok olmasın oltayı ileriye atabilin

6. bluehunter

bluehunter Ramazan

yabancı bir belgeselde görmüştüm gölde balık avlayan adamların sandalının ortasında yarım metre çapında boşluk vardı ordan oltaları sallıyorlar buzda balık tutar gibi ve bulundukları kısmın etrafıda brandayla çevriliydi soğuğu rüzgarı kesmişler.

7. miccron

miccron Kerem

Favori Kamış:
    3 kancalı dip
    En İyi Avı:
    11.org.da ne tuttuysak o
    İstanbul'da yaşayan ve avlanan biri olarak bence bu aylar, kıyı avı için en keyifli zamanlardır benim için. Fazla verim alınamasa bile tutulan balıklar çok kıymetli olur. Çünkü yüksek bir emek harcanmış, doğanın güçlükleriyle başaçıkılmış ve sonunda hedefe ulaşılmıştır..:)

Baştan aşağı sırılsıklam ve üşümüş bir şekilde eve dönseniz bile tutmuş olduğunuz yarım kilo gelmeyen balık size müthiş bir haz verir. Ayrıca sizin gibi hava koşullarına meyden okumaya kalkışan pek de fazla kişi olmadığı için rahat, sakin bir av yaparsınız.

Sonuç itibariyle terazi değildir aslolan, keyifdir kişiye hasıl olan..:p

Rastgelsin.

8. blue ocean

blue ocean Halil

Favori Kamış:
    cobra420 sorf/cornoran black star 2.70
    Favori Makine:
    daiwa bg30/catana 30
    En İyi Avı:
    3 kg .balon
    Kerem çok doğru söylemiş İstanbul gibi kalabalık bir şehirde ikamet ediyorsanız sessiz,soğuk ve ıslak bir havada yani olumsuz koşullarda avlanan 1 adet çinekop bile 3kg.balığa bedeldir.
    Saygılar.