Bu havalarda karbon kamış kullanabilir miyim?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Gelibolu_1915 tarafından paylaşıldı.

1. Gelibolu_1915

Gelibolu_1915 İsmail Adanalı

Favori Kamış:
    Oyster 420 cast, Placton Hummer 300
    En İyi Avı:
    Eşkina, Gelincik, İspari, bolca İstavrit. 2008 hedefi: Lüfer
    Merhaba,

Cumartesi günü fuardan Oyster 420 karbon kamış aldım. Bugün balığa gitmek istiyorum fakat hava biraz bozuk gibi. Karbon kamışları bu havalarda kullanabilir miyim? Hangi şartlarda tehlikeli olur?
    İşin gerçeği balığa gitmeye de çekiniyorum. Bilgi sahibi arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim. Şu an hava bulutlu ama ne yağış var ne de gök gürültüsü. Sağlıcakla kalın..

2. Thunderbolt

Thunderbolt Nedim

Sevgili İsmail kardeşim karbon denen madde aslında iletken değil.Ama sanırım kamışlarda kullanılan ve karbon diye adlandırılan madde karbonun 4 allotropundan biri olan "Grafit"'in ta kendisi.Yani kamışları üreten firmalar insanları doğru bilgilendirmiyorlar.Çünkü grafit karbonun farklı bir kristal yapısı olup müthiş derecede iletkendir.Kamışlarından dolayı hayatlarını kaybeden amatör balıkçı dostlarımız oldu ve bu bilgi sayesinde firmalara tazminat davası açılabilir diye düşünüyorum.Çünkü kamışların üzerinde karbon yerine grafit yazmalı.Tabi ateş düştüğü yeri gerçekten çok kötü yakıyor ve insanlar bunları pek düşünemiyor.Aman sakın hava durumunu öğrenmeden o kamış ile avlanmaya gitme.Gerçi bugün itibariyle yağışlar uzaklaşacakmış.Ama sen yine de temkinli ol kardeşim.Havada bulut varken şansını denemeye kalkma.Ayrıca yeni kamışın hayırlı olsun.Bereketli avlar...

3. Gelibolu_1915

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Ben bugün bu işten vazgeçeyim gidiyim evde çocuk çocuk beni bekler onlarla oynayayım :) Peki kışın bu kamışı nasıl kullanacağız? Kışın hava genellikle bulutlu ve şimşek çakması için elverişli. Çok bilgi sahibi olmadığım için bu kadar yazıyorum.

4. Okan_uA

Okan_uA .

Şimşekli havalarda kullanılması sakıncalıdır.Ancak şehir içine yakın yerlerde parotonere yakın yerlerde sakıncalı olmadığını duymuştum.

5. Thunderbolt

Thunderbolt Nedim

Okan 'ın da dediği gibi şehir içinde tehlike azalıyor.Ama yine de risk tamamen yok değil.Ama bulutlar tabi yağmur bulutları olmalı.Tüm bulutlar aynı değil.Onları tanırsın.Ani sıcaklık değişimleri be hava basıncının düşmesi yağmur tehlikesini belli eder.Yüksek bulutlarda sakınca yok.Kışın da meteorolojiyi yakından takip etmeni öneririm.Saygılar...

6. balikoltasi

balikoltasi Birol

İstanbul boğazında zaten hemen arkanızda heryerde binalar, boğaz köprüleri olduğundan yıldırım pek düşmez sahile. bu kamışlar daha çok açıklık alanlarda tehlikeli oluyor. (marmara sahilleri vb.) etrafınızda sizden yüksek bina ,ağaç gibi şeyler olmadığı zaman.. her bulutlu havada yıldırım düşecek diye birşeyde yok ayrıca. fakat açıklık yerdeyseniz, hava bozmuş ve gök gürlüyorsa hemen kamışı kapatıp uzaklaşın.

7. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Lineaeffe nin karbon modellerinin alta bakan kısmında yıldırım tehlikesi için uyarı etiketi bulunuyor. Firmaya tazminat davası açılabileceğini düşünmüyorum çünkü gereken uyarıyı yapıyorlar ;) Ama istanbulda 4.20 lik kamışa yıldırım isabet etmesi ancak kaderinde "kamışına isabet eden yıldırımla öleceksin" yazılıysa gerçekleşir diye düşünüyorum :) Allah korusun ;)

8. Karbon kamışların şimşekli yada alçak bulutlu havalarda kullanılmaması önerilir..Nedeni Karbonun Dünyadaki iyi iletkenlerden biri olması ve birnevi paratoner görevi yaparak Allah korusun kötü olaylara sebep olmasıdır..

Ancak Dünyada en çok Yıldırım olayına rastlayan hobi "Golf" dür..Bunun yanında istatistikler(bir ara kafaya fena takmıştım:D ) yıldırım olaylarının öğleden sonraları vukuu bulduğunu ve yağmur anından ziyade yoğun bult kümelerinin yere yakın olduğu yerlerde olduğu yönündedir..Ancak bu demek değildirki sağanak yağışta elimizde t300 karbon kamışla mendireğin ucunda yemli vuruş bekleyelim..:eek:

9. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bakırköy sahilinde öyle bir olaya malesef şahit oldum. Bomba patladı sanmıştık. 2 kişi yaralandı biri malesef öldü. Özellikle bu tür havalarda yer seçerken çevrenizde sizden daha yüksek elektirik direği, aydınlatma lambası gibi şeyler olmasına dikkat edin.

10. Gelibolu_1915

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Balığa çıkmak artık bugüne kaldı. Hava oldukça güzel. Umarım deniz de öyledir. Sağlıcakla kalın..

11. haliloz95

haliloz95 Halil Özkan

Favori Kamış:
    oscar saılor 3.90
    Favori Makine:
    okuma safina sna 65
    konuyu pörtletmiş olacağım ama bende oskar saılor 390 karbon kamış var altında tehlike etiketide var ben kışın galata köprüsünde balık tutacağım bir tehlike var mı? şimdiden teşekkürler

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Halil yeğenim, karbonlar iletkendir. Orta okullarda ( Şimdi ilk öğretim derler ) ders konusu olarak mutlaka görmüşsündür.

Karbon kamışlarda, aynı özellikleri taşırlar. Yağıslı, ve özellikle şimşekli havalarda paratoner vazifesi görerek, çevresinde ki tüm akımları üzerine çekerler. Allah göstermesin, '' yıldırım çarpması '' dediğimiz olay oluşur. Bu tür havalarda '' kışlık kamış '' dediğimiz Fiber türü kamışları kullanmamız daha sağlıklı olacaktır.

13. UmutAltan

UmutAltan Umut Altan

Valla abi grafitse elektriği fena iletir.Örnek kurşun kalem ucu :)

14. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    grafit hemen hemen butun oltalarda bulunuyor zaten endüstriyel bir malzeme, grafitlerle çalışıyorum ordan biliyorum