BU İĞNE İŞ YAPAR MI?

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında tarvas tarafından paylaşıldı.

1. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    Merhaba arkadaşlar,

Eşkina, Mırmır gibi balıklarda kullanılabilir mi?:confused:

Biraz kocaman ama :D hedef büyük olunca :rolleyes:

[​IMG][/url][/IMG]

[​IMG][/url][/IMG]

[​IMG][/url][/IMG]

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İş yapmaz mı?

Elbet iş yapacaktır. Velakin o iş için en iyi neticeyi bu verir mi?

Elbette, otobüsün için kovalarla moloz doldurup, hafriyat atığı taşımak mümkündür. ama böyle olması, otobüsü bir moloz taşıma aracı olarak, iş yapar hale getirir mi?

Bilmece gibi konuşmak istemem aslında. Bu iğnenin özellik olarak, doğru zamanda, güzelce tasmalamak isteyen, aşız yapısı körüklü olmayan balıklar için uygun olduğunu söylemek yeter sanıyorum.

Basitçe, o bahsettiğiniz balıkları tekneden tutacak, tıkırtıyı duyup oldu bu iş dediğiniz anda tasmayı çalacaksanız, bu iğneler gayet verimli olacaktır.

Ama bunu takıma takacağım, atacağım kamıla, kamışı dayayıp bekleyeceğim... Balık vurunca ya herru, ya merruuuu... Bahtımıza ne çıkarsa diyorsan, emin ol bahtına çok fazla şey çıkmayabilir.

Bunu neticesi genelde, "Amanda ufak balıklar tırtıklamış vs. vs." gibi ucuz kabahati balığa yükleme oyunları olacaktır.

Duran, sabit, balığın vuruş anında tasmalama imkanı olmayan takımlarda, en iyi neticeyi veren, ucu içeri doğru bakan, "beak" tipi iğnelerdir. Buna karşılık, diğer durumlarda, hareketli takım, doğru zamanda tasmalama vs. gibi durumlarda, bu şekilde düz, mızrak vs. uçlu iğneler daha iyi netice verir.

Ağzı körüklü avlar için, iğne palası uzun olması tercih edilir.

Biraz aramanın gücüne inanın. "İğnelerin anatomisi" diyerek aratın, google'a filan, bir halta yarasınlar. Eminim var bolca internette, biliyorum. Zira bilfiil ben yazdım, bilmem kaç sitede kopyaladı geçti, kendi yazmış, etmiş gibi, ordan biliyorum.

3. mexelina

mexelina emre

Favori Kamış:
    shimano catana 10-30
    Favori Makine:
    okuma trio s
    En İyi Avı:
    lüfer,mırmır,kefal,eşkina,izmarit,istavrit ...
    circle circle circle....