Geçenlerde babama hediye olarak gelen malzemelerin içinden bu iğneler çıktı Daha önceden hiç görmedim Size danışayım dedim Yardımlarınızı bekliyorum Herkese hayırlı akşamlar
Arkadaşım,bu bizim Samsun'da sargan(zargana) avında kullandığımız ve anten diye isimlendirdiğimiz malzemeye benziyor.Ben yinede bir çeşit anten diyeceğim. Ama şimdi Almanca lügat'a baktım;ikili çengel kargı yazıyor pakette.1 numara ve iki numara.Bende merak ettim.İnşallah bilen biri çıkarda bende öğrenirim ne işe yaradığını.
Bunun dışında bnmde sormak istediğim teknede kullanılan garip bir rapala tarzı bi sahte yem var passione pesca'da gördüm mercen avlıyorlardı cok ilgimi cekti buralarda kullanan varmı bunun gibi bişeydi http://www.gofishingshop.co.uk/static/prod/fishing-tackle-lure-fishing-lureflash-flying-c.html
bir çeşit meps bence bu. Tr de kullanımı yaygın alabalık tatlı su kefali yakalandığını duydumda mercanı şimdi duydum
Arkadasim buurun bugune kadar hic tecrube etmedigim bir urun ancak kendi kendime boyle bir sey olsa ne iyi olur diye dusundugum bir urun.Paylasiminiz bu yuzden bana bu urunun varligi hakkinda bilgi verdi/ Tabi ki dusundugum sey kesinkes dogruysa. Bence bu olu yemlerin at-cek tarziyla kullanilmasinda veya yeldirilmesinde kullanilan pratik bir igne. Ignenin govdesi bir saplamaya donusmus ve ucu bu saplama esnasinda arkaya kivrilip ilesken yapmayacak misina gozuyle bitiyor.Ignenin iki ucu baligin iki tarafindan saldirilara da avci bir dizaynda. Ayni zamanda bu dizayn agirligi iki tarafa esit paylastigi icin yemin donmesine de engel olur. Degisik ebat ve turde yemlere gore degisik boyutlarda oldugu goruluyor.Lufer kofana gibi disli ve kesen baliklara muhtesem bir cxozum olacagi kesin.Bence dusundugum tarzla kullaniliyorsa ki bunu kesin olarak bilmedigimiifade ettim, muhtesem faydalar yaratabilecek bir aparat.
Sevgili Serdar bende H.Alp Arslan bey e katılıyorum. ölü balıkların At - Çek tarzında kullanılması ve yeldirilmesinde çok faydalı olacak bir aparata benziyor. Değişik boy ve ebatlarda olmasıda ayrı bir avantaj. Deneyin bizlere de bildirin. Bereketli avlara.
Arkadaşlar ilk kez gördüğüm bu iğne ilgili 2-3 gündür süren araştırmalarım ve farklı yabancı sitelerde malzeme bilgisine güvendiğim kişiler ile yaptığım fikir alışverişlerinde İngilterede bu iğneyi kullanan bir kullanıcının aktardıklarını ve buna yakın gelen cevapların bazılarını aşağıda yazdım..Umarım bir fikir verir.. Bu iğneler özellikle tekneden yapılan avlarda yem balığın sidiklik kısmından sokulup ağızından çıkarılması ile ve üçlü kancanın bir tanesinin gövde içine batırılıp sabitlenerek bir tekne yada bot vasıtasıyla çeşitli derinliklerde çekilerek kullanıldıldığı,Bununda özellikle dişli ve avcı balık avlarında hem misinanın kesilmesini engellemek hemde yem balığın düz gelmesi sağlanmakytaymış...Yem balık boylarına göre sap kısmı farklı uzunluklarda üretilen bu iğneler çeşitli renk ve metallerden üretiliyormuş.. Yukarıdada yazdığım üzere bu bilgi %100 doğruluğu kanıtlanmamış ve kullanıcı yorumu olarak elde edilmiş ve aktarılmıştır
Sanırım yirmi yıl kadar önceydi, Sakarya deresinin Ankara kısmında günyüzü diye bir yer var, buraya hatrı sayılır abilerimle yayın avlamak için gitmiştim. Göstermiş olduğunuz iynenin aynısına yakın, iki kancalısını görmüştüm. Yusuf amaca diye bir abimizdi kendisi, oralardan bir köyden şimdi hatırlayamıyorum. Bu amcam bu kancaları kendi imal edip bu nehirden yayın yakalarmış, bu iğnelerede canlı yem takarak özellikle iri gümüş balıklarının alt kısmından geçirip ağız kızmından misinayı taktığımız bölümü çıkırttığını görmüştüm. Kurbayıda aynı şekilde takıyordu. O yıllarda güzel yayın verirdi sakarya, şimdiki durumu bilmeyiyorum. Daha doğrusu uzun zaman oldu sakarya ya gitmeyeli.Yalnız şunu bilirtmeden edemiyeceğim. Kütahya ve çevresinde bu tür iğne ve malzemeleri bulmayı bırak kataloğlarda resimlerini bile bulamazsın. Bereketli avlar dilerim.
Hüseyin abinin düşündüğü yöntem bencede çok mantıklı Tatlı su turna avında denemek istiyorum bakalım nasıl bir sonuç alacağız herkese çok teşekkürler