Bu iki takım amacına uygun mudur?

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında emrahcatak tarafından paylaşıldı.

1. emrahcatak

emrahcatak YAŞAR EMRAH

Merhaba,

Ben bir denizcilik firmasında operasyon sorumlusuyum. Marmara'da ( Genelde Samatya Zeytinburnu arası, Kartal Pendik, Tuzla) çalışan 9 adet su tankeri var. Ben bu tankerlerde oltamdan misinayı genelde dibe gönderme veya değişik açılara 30 metreye kadar fırlatma ile istavrit, çinekop tutmayı amaçlıyorum. Fakat iki senedir zaman zaman istavrit çekmeme rağmen henüz 1 adet çinekop çekebildim. Oda yakaladığım istavriti yemeye çalışırken şansa peşindeki iğneye takılması sonucu yakaladım.

Neyse sözü fazla uzatmadan durumu kısa yoldan sonuca vardırayım. En baştan beri müşteriye davranış hallerinden memnun kalmadığım fakat farklı bir balıkçıda bilmediğimden dolayı alışverişlerimi Karaköy'de ki spot balıktan yapmaktayım. Kendilerine yukardaki durumu anlattım yani geminin kıçından istavrit ve çinekop tutmak istiyorum dedim. Buna bağlı olarak aşağıdaki takımı önerdiler. Bende aldım.

Shimano Alivio Dx Spinning -H- 2.40m 20-50gr Olta Kamışı
    Shimano Catana 4000 FC 2+1BB Olta Makinesi
    Misineyi de öğrenince ekleyeceğim.

1 hafta önce de Kuleli önünden at çek balık avlarım diye yine spot balıktan yapılan öneriye istinaden aşağıda ki takımı aldım.

Captain 1505 Matrix Olta Kamışı 390cm
    Okuma Avenger AV-55B 7BB Olta Makinesi
    Captain 1000m Bobin Olta Misinası (Ebruli) 0,35 mm

Tekneden sallamalık hazır istavrit ve çinekop çaparileri aldım.
    Oskar stor ve Kenza sahte aldım fakat ne Kumkapı'da nede boğazda hiçbirşey vurmadı.

Bu sebeple öncellikle bu aldığım takımlar amacına uygun mu? Birbirine uyumlu mu?

Ciddi anlamda balık tutmam için şansmı lazım yoksa farklı önerileriniz var mı?

2. Emrecan Kaya

Emrecan Kaya Emrecan Kaya

Favori Kamış:
    Okuma Dead Ringer-258 12/45 - Okuma Salina Seaspin 240 10/40
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro sPa-25 - Okuma Ceymar 25
    Bahsettiğiniz Captain ebruli misinayı tavsiye etmem, oldukça gam yapıyor. Oskar Storm'un aksiyonu pek hoş değil; Kenza olarak bahsettiğinizin sahtenin Kendo olduğunu düşünüyorum, dediğiniz gibi de olabilir tabi. Kendo'lar aksiyon olarak gayet verimlidirler.

Onun dışında havanın durumu, rüzgar vs. bir çok şey balığın verimini etkiler.

Geminin kıçından av yapacağınızı belirtmişsiniz; spin kamış ile yüksekten av nasıl olur diye bir sordum kendi kendime. Kurşun kullanılarak dibe batırılabilir, yoksa yüksekten aksiyon vermek oldukça zor olur.

Diyelim ki kurşunlu şekilde balık aldınız, spin takımla bunu gemiye çıkarma sorunsalı da var. Tabi ki bunları yüksekten avlanacağınızı varsayarak söylüyorum. Diğer türlü sorun olacağını düşünmüyorum.

3. emrahcatak

emrahcatak YAŞAR EMRAH

Gördüğünü gibi pek yükseklik yok.